Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra o chiuvetă

 

Vezi toate chiuvetele de granit

În teorie, nu este dificil să alegeți o chiuvetă de bucătărie. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți materialul, culoarea și mărimea.

În practică, trebuie să țineți cont de o serie de aspecte pentru a evita tăierea adițională a blatului pentru a se potrivi la chiuvetă, schimbarea blatului de lucru din bucătărie sau a racordurilor de instalații sanitare și neplăcerile cauzate de poziționarea incorectă a chiuvetei, ceea ce apoi va îngreuna munca din bucătărie.

Ca producători de chiuvete de bucătărie, am auzit despre toate problemele posibile cu care se confruntă oameni care nu au procedat corect în alegerea chiuvetei. În acest articol vă vom împărtăși experiența noastră cu privire la:

 1. unde să NU instalați chiuveta
 2. de ce este mai bine să cumperi o chiuvetă de granit cu găuri gata făcute
 3. când chiuveta nu se va potrivi în mască/blat
 4. ce material să alegeți pentru blat
 5. la ce se folosește cuva mică la chiuvetele cu 1.5 cuve
 6. cum să NU alegeți culoarea chiuvetei
 7. cea mai importantă caracteristică a unei baterii de bucătărie de calitate
 8. cum să scapi de petele de pe o chiuvetă de granit

Acum haideți să vă răspundem la aceste întrebări.

 

Vezi toate chiuvetele de granit

Unde să NU instalați chiuveta

Chiuvetele vin în diferite forme și dimensiuni – dreptunghiulare, rotunde, cu sau fără picurător.

O selecție atât de largă de produse permite clienților să aleagă chiuvetele care se potrivesc cel mai bine cu bucătăriile lor. Cu toate acestea, ceea ce clienții foarte des nu iau în considerare este … spațiul de lângă chiuvetă.

Din motive practice, cel mai bine este să nu instalați chiuveta:

 • imediat lângă plită – apa murdară și detergentul de vase pot ajunge în mâncare în timp ce se gătește
 • cu cuva aflata în imediata vecinătate a frigiderului sau a peretelui – spălatul este incomod cu un frigider sau un perete lângă
 • sub un corp suspendat plasat destul de jos – un astfel de dulap îngreunează spălarea, scoaterea sau punerea obiectelor mari în chiuvetă și blochează vederea atunci când o persoană înaltă se ocupă de spălatul vaselor.
 • la fereastră – când instalați o chiuvetă la fereastră, trebuie să aveți în vedere că un corp suspendat deasupra chiuvetei în care să puteți pune vasele la uscat nu va mai fi o opțiune. În plus, bateria poate provoca neplăceri în timpul deschiderii și închiderii ferestrei.

Dacă intenționați să instalați un tocător de resturi alimentare, trebuie să permiteți o cantitate mare de spațiu sub chiuvetă.

Știați?

Oferta noastră include kituri de instalații montate pe perete care nu necesită la fel de mult spațiu, cât și soluții tradiționale, lăsând astfel spațiu pentru containerele de separare a deșeurilor în masca de sub chiuvetă.

 

Vezi toate chiuvetele de granit

De ce este mai bine să cumperi o chiuvetă de granit cu găuri gata făcute

Chiuvetele de granit pot fi împărțite după cum urmează:

 1. au găuri de montare realizate de producător
 2. nu au găuri, dar există locuri unde pot fi perforate și șlefuite găurile de către client
 3. nu au nici găuri și nici locuri speciale pentru acestea, caz în care trebuie să fie făcute cu un burghier special

Din motive evidente, perforarea unei găuri nu este o soluție ideală – poate duce uneori la ciobirea marginii găurii, care nu poate fi remediată prin șlefuire. Rețineți că un astfel de defect nu este acoperit de garanție.

În plus, dacă cumpărăm chiuvete cu găuri ce urmează a fi perforate, acestea nu pot fi date în alte locuri fără forare.

Perforarea unei găuri într-o chiuvetă necesită un burghiu special, un mâner și o mulțime de timp.

În plus, au existat cazuri de deteriorare a chiuvetelor atât în timpul procesului de găurire, cât și în timpul perforării. Din acest motiv, instalatorii care nu au nici o experiență în acest sens refuză uneori să facă găuri pentru că nu doresc să-și asume responsabilitatea pentru orice deteriorări suferite de chiuvetă.

Știați?

Când cumpărați o chiuvetă din magazinul nostru, vom face găurile pentru dvs. gratuit – câte doriți și în ce locuri doriți!

 

Vezi toate chiuvetele de granit

Când chiuveta nu se va potrivi în mască/blat

Cele mai multe dulapuri de bucătărie sunt fabricate în dimensiuni de 40 cm, 45 cm, 50 cm, 60 cm și 80 cm. Producătorii de chiuvete sunt conștienți de acest fapt, deci foarte des descrierea produsului lor va include mărimea dulapului pe care o chiuveta dată se va potrivi. Cu toate acestea, există un lucru care poate face chiuveta imposibil de încadrat în masca pentru care este proiectată – dozatorul de detergent de vase.

Dar să începem cu elementele de bază.

Pentru a fixa chiuveta care se va afla pe blatul de bucătărie (cel mai popular tip de chiuvetă de departe), cuvele sale trebuie să se potrivească între pereții dulapului. Cu alte cuvinte, lățimea exterioară a cuvei (sau cuvelor) trebuie să fie mai mică decât lățimea interioară a dulapului. (Dimensiunea picurătorului nu contează, deoarece nu intră în dulap)

Iată cum arată.

Cu toate acestea, dacă doriți să instalați un dozator de detergent de vase, este posibil să aflați că locul în care trebuie instalat dozatorul se află în peretele chiuvetei. Iată cum arată.

Aparent, instalarea dozatrului în locul selectat va face ca chiuveta să nu se poată monta în mască și un spațiu va trebui tăiat într-o parte pentru recipient. De aceea vă recomandăm să luați în considerare cu atenție poziția accesoriilor pentru chiuvete în ceea ce privește cât spațiu necesită acestea sub blat.

Știați?

Dacă vă decideți să comandați o chiuvetă de la noi, vom face găuri pentru montarea accesoriilor în locurile alese de voi. Acest serviciu este gratuit. Tot ce trebuie să faceți este să ne oferiți informațiile corecte în mesajul de comandă.

Vizionați gama noastră de chiuvete: pentru un dulap de 40 cm, pentru un dulap de 45 cm, de 50 cm, de 60 cm și de 80 cm.

 

Vezi toate chiuvetele de granit

Ce material să alegeți pentru blat

Un blat de bucătărie, împreună cu o chiuvetă adecvată, sunt elementele cele mai expuse și vizibile ale bucătăriei. Cu toate acestea, merită să luați în considerare cu atenție alegerea materialului pentru blatul de lucru, deoarece orice decizie incorectă aici va ieși în evidență pentru anii următori.

Piatra, granitul sau compozitul vor fi bune atât pentru chiuvetele montate sub blat, cât și pentru cele așezate pe acesta.

Pentru acestea din urmă pot fi utilizate plăci din PAL laminate. Ele pot folosi diferite tipuri de furnir – inclusiv cele care imită lemnul. Din păcate, din cauza dificultății de a asigura o protecție adecvată a marginilor plăcilor de lucru laminate împotriva apei, nu este o alegere bună pentru chiuvetele cu montare sub blat.

Pe de altă parte, un blat de lemn adevărat, în ciuda aspectului frumos, nu va fi o alegere bună în majoritatea bucătăriilor.

De ce nu?

Blaturile din lemn nu sunt foarte rezistente la efectele pe termen lung ale apei, astfel încât acestea necesită tratare și impregnare. Doar lemnul de stejar și de tec, care sunt mai rezistente, sunt excepții. Cu toate acestea, chiar dacă aveți un blat lucrat din astfel de lemn și efectuați impregnări regulate, trebuie să vă amintiți să ștergeți în permanență petele și apa astfel încât lemnul să nu se umfle și să se deformeze de-a lungul anilor.

Din acest motiv, recomandăm un blat de lemn numai pentru persoanele care folosesc ocazional bucătăria și spală vasele în special în mașina de spălat vase.

 

Vezi toate chiuvetele de granit

La ce se folosește cuva mică la chiuvetele cu 1.5 cuve

Cuva mică de la chiuvetele cu 1.5 cuve poate fi utilizată într-o varietate de moduri. Este cel mai des folosită pentru dezghețarea cărnii, spălarea fructelor și a legumelor sau a tacâmurilor. Cu toate acestea, uneori este, de asemenea, folosită ca un loc pentru a lăsa la înmuiat tacâmurile cu murdărie uscată, de exemplu, înainte de spălarea corespunzătoare.

Vizionați gama noastră de chiuvete cu 1.5 cuve.

 

 

Vezi toate chiuvetele de granit

Cum să NU alegeți culoarea chiuvetei

Deseori, ne confruntăm cu o opinie conform căreia culoarea chiuvetei este cel mai bine selectată în magazin.

Cu toate acestea, adevărul este că prin alegerea culorii în acest fel nu putem determina cum va arăta în bucătăria noastră.

De ce nu?

Acest lucru se datorează faptului că condițiile de iluminare și culorile deja prezente în bucătăriei influențează în mod direct prezentarea culorilor. Din acest motiv, culoarea chiuvetei va arăta diferit în magazin față de în bucătăria voastră.

Este chiar mai rău dacă alegem culoarea doar când privim o fotografie pe internet.

Culorile de pe ecrane și display-ul monitorului diferă în funcție de tehnologia ecranului, de setările acestuia, precum și de camera și iluminatul utilizat în timpul fotografierii produsului.

Deci, care este cel mai bun mod de a alege culoarea chiuvetei dvs.?

Cel mai bun și în același timp cel mai convenabil mod de a alege culoarea potrivită pentru chiuveta de bucătărie este să comandați mostre de culori.

Știați?

Noi trimitem mostre de culori pentru chiuvetele noastre complet gratuit (chiar si livrarea este gratuită!). Dacă le comandați astăzi, într-o săptămână veți primi mostre de 5 x 5 cm cu culoarea aleasă de dvs., realizate din același granit ca și chiuvetele noastre.

 

Vezi toate chiuvetele de granit

Cea mai importantă caracteristică a unei baterii de bucătărie de calitate

Nu cu mult timp în urmă, practic în fiecare bucătărie se puteau găsi soluții tradiționale cu două baterii, pentru apă caldă și rece. Unele dintre ele au fost montate la chiuvetă, în timp ce altele erau fixate în blat pe perete. Cu toate acestea, toate au avut același dezavantaj – o ieșire de apă poziționată jos din canalul de scurgere.

Acest lucru a făcut dificilă turnarea apei în fierbător sau introducerea sau scoaterea vaselor mari în sau din chiuvetă.

Astfel de baterii sunt încă disponibile, dar avertizăm pe oricine se uită la ele cu nostalgie. O baterie bună trebuie să aibă o ieșire de apă plasată la cel puțin 15 cm de la baza robinetului. Doar atunci va fi ușor și convenabil să folosiți chiuveta și bateria.

O soluție ideală, pe de altă parte, este o baterie care nu numai că are un debit mare de apă, ci și un cap de duș extensibil. Aceasta este o soluție inestimabilă în bucătăriile cu o chiuvetă cu o singură cuvă, care este adesea umplută cu vase murdare.

Știați?

Oferim baterii cromate și de granit de ambele tipuri. În plus, puteți cumpăra seturi de chiuvete gata pentru utilizare, cu baterii cu pipe înalte.

Vezi toate chiuvetele de granit

Cum să scapi de petele de pe o chiuvetă de granit

Uneori este posibil să se întâlnească opinii în forumurile de pe internet care spun că se pot vedea petele pe chiuvetele de granit care sunt greu de îndepărtat. E adevărat?

Mai întâi de toate, motivul principal pentru formarea petelor este conținutul mare de calcar din apă, astfel încât petele nu vor fi problema tuturor.

Pentru a împiedica depozitele de calcar de pe chiuvetă, este suficient să ștergeți periodic chiuveta cu un lichid de spălare și să o uscați cu o cârpă. Chiuveta poate fi, de asemenea, impregnată cu ulei de gătit, astfel încât calcarul să se fixeze mai greu.

Cu toate acestea, dacă conținutul calcarului din apă este ridicat și nu am curățat chiuveta pentru o perioadă lungă de timp, pot apărea pete mai mari. Pentru a scăpa de acestea, recomandăm ca chiuveta să fie ștersă cu un burete de bucătărie cu un înălbitor (de exemplu Domestos) și după câteva minute să fie uscată cu o cârpă.

Cu toate acestea, avertizăm împotriva folosirii agenților caustici puternici sau abrazivi, cum ar fi Cif, și spălarea cu buretele de sârmă. Utilizarea acestora poate deteriora iremediabil suprafața chiuvetei.