Potrivirea chiuvetei cu dimensiunea bucătăriei – cât contează?

Ești îngrijorat de dimensiunea greșită a chiuvetei pentru bucătăria ta?

Nu doriți să copleșiți un spațiu mic, dar în același timp doriți să îndepliniți confortabil sarcini zilnice în bucătărie?

Și ce model ar trebui să alegeți pentru o bucătărie mare și deschisă ș întâmpină multe acțiuni în ea zilnic?

Aceste întrebări intră în lista dilemelor oricui care începe aventura în căutarea chiuvetei perfecte.

Să ne confruntăm – aceasta este o decizie cu care rămâneți câțiva ani drăguți, așa că merită (și chiar necesar) să alegeți … cu înțelepciune! Astfel încât, în viitor, putem evita orice dezamăgire legată de potrivirea necorespunzătoare a chiuvetei în bucătăria noastră.

Pentru că nu este nimic mai rău decât o achiziție greșită care să strice efectul final al întregului spațiu de bucătărie, iar pe deasupra, trebuie să o folosim în fiecare zi!

Spațiu de gestionat

Deci, factorul principal pentru alegerea chiuvetei potrivite este dimensiunea totală a bucătăriei.

Dacă sunteți o persoană care are o bucătărie mică, merită să vă concentrați pe maximizarea spațiului pe care îl aveți la dispoziție. În acest caz, opțiunile sunt ceva mai limitate, dar asta nu înseamnă că suntem sortiți la angoasă. Dimpotrivă! Chiar și cel mai mic spațiu de bucătărie poate fi pregătit astfel încât să fie funcțional, estetic și … sigur! În timp ce vă amintiți de elementele de bază, cum ar fi menținerea distanței potrivite între depozitarea, spălarea vaselor și zonele de gătit. Toate acestea afectează calitatea îndeplinirii îndatoririlor zilnice în bucătărie.

Chiuvetele mari nu vor trece testul într-o bucătărie mică. Acestea pot ocupa prea mult spațiu de lucru pe blat și, după cum știm bine – fiecare centimetru de blat este la un nivel premium în spații atât de mici. De aceea, recomandăm cu tărie modele mai mici, care vor menține echilibrul corect între zonă pentru pregătirea meselor și locul pentru spălarea vaselor, legumelor și fructelor.

În plus, merită să vă luați în considerare unde și cum vor fi eliminate vasele după spălare. De regulă, într-o bucătărie mică nu ne vom întâlni cu o mașină de spălat vase din cauza spațiului limitat. Cu toate acestea, foarte des există un dulap desemnat deasupra chiuvetei pentru uscarea vaselor. Dacă aveți în vedere o astfel de soluție, atunci într-un astfel de caz, modelul nostru cu 1 cuvă Lavello Decoro 0.0 va fi perfect.

Cu dimensiunea sa nu ocupă mult spațiu, așa că veți câștiga mai mult spațiu de lucru pe blat, dar nu uitați că va exista un dulap mai puțin pentru depozitare! Deci, dacă nu vă pasă de rafturi suplimentare, puteți opta cu încredere pentru această opțiune.

Cu toate acestea, dacă, în cazul dvs., utilizarea unui dulap pentru punerea vaselor este în afara problemei, merită să luați în considerare opțiunea unei chiuvete cu un uscător. În oferta noastră avem modelul Luxor 1.0, care are o suprafață mai mare pentru vase. 

Dacă această opțiune se dovedește a fi prea mare, putem oferi modelul Designo 1.0s, care este chiar mai mic decât modelul anterior menționat anterior. 

Pentru a vă face o idee mai ușoară despre ceea ce descriem mai sus, vă încurajăm să folosiți comparatorul nostru de mărime a chiuvetei, care este disponibil aici.

Este un instrument excelent pentru a clarifica orice îndoieli pe care le puteți avea atunci când selectați o chiuvetă pentru dulapul dvs. Chiar dacă aveți dimensiuni non-standard! Puteți utiliza acest motor de comparație pe telefonul mobil, tableta sau computerul.

Un ocean de posibilități

Sau poate că sunteți o persoană care este doar în stadiul de proiectare a bucătăriei? Poate că este un spațiu mare și deschis? Cu o insulă de bucătărie? Astfel de bucătării se potrivesc perfect nevoilor familiilor mari, unde se întâmplă multe și o mulțime de oameni dispuși să efectueze multe acțiuni în bucătărie. Apoi, fără cea mai mică remușcare, puteți să alegeți o chiuvetă care să îndeplinească chiar și cele mai solicitante așteptări.

Pentru sarcini speciale, modelul de 1,5 cuve Decoro 1.5B este perfect potrivit. Are o cuvă mică, care are o funcție extrem de auxiliară. Datorită acesteia, curățarea bucătăriei devine mult mai ușoară și mai plăcută! Putem decongela cu ușurință mâncarea în ea, în timp ce mâncărurile sunt eliminate în compartimentul principal. Sau pur și simplu avem posibilitatea de a spăla o porție proaspătă de legume și fructe, fără a fi nevoie să rearanjați vasele.

Pentru oricine gătește des și folosește o mulțime de feluri de mâncare, modelul nostru cu 2 cuve Diamond 2.0 va funcționa excelent.

Nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la locul în care veți scurge pastele în timp ce o cuvă este plină de feluri de mâncare. Două cuve fac cu siguranță gătitul mai convenabil. Astfel, acestea oferă acces gratuit la apă curentă și spațiu optim. O cuvă poate fi folosită pentru rularea treburilor, iar cealaltă poate fi folosită pentru uscarea legumelor sau înmuierea vaselor.

De regulă, spațiile mai mari de bucătărie includ spațiu pentru o mașină de spălat vase. Acest lucru este destul de rezonabil dacă bucătăria este mare. Prin urmare, într-un astfel de caz, puteți lua în considerare alegerea unei chiuvete de 1 cuvă sau 1,5 cuve, care va servi mai degrabă funcția de clătire a vaselor înainte de a le pune în mașina de spălat vase sau de a spăla legume și fructe.

Insulele de bucătărie devin din ce în ce mai populare. Deja în etapa proiectării Dream Kitchen, mulți oameni decid asupra unei astfel de opțiuni din diverse motive. Printre alte motive, pentru că mai mulți oameni pot participa la pregătirea comună a meselor. Copiii pot ajuta cu mare bucurie și pot urmări cum sunt create cele mai delicioase feluri de mâncare, care vor rămâne în inimile lor mult timp. În plus, face ca munca de bucătărie să fie mult mai convenabilă și spațiul mult mai spațios și mai bine organizat. Modelul nostru sub blat Performa 0.0 L arată excelent pe insulele de bucătărie. cu farmecul său, adaugă multă eleganță potrivindu-se aproapecu  orice aranjament de bucătărie. În plus, modul în care este montat scoate în evidență frumusețea blatului în care este plasat.

Concluzie

Pentru a alege chiuveta de granit perfectă pentru a se potrivi cu dimensiunea bucătăriei, ar trebui să fim ghidați de nevoile și capacitățile noastre individuale. Este recomandatl să le adaptați la spațiul pe care îl avem la dispoziție.

În spații mici de bucătărie, chiuvetele mari pot copleși prea mult și pot prelua prea mult spațiu de lucru pe blat. De aceea, merită să optați pentru variante mai mici, ceea ce vă va permite să câștigați un spațiu mai valoros pentru pregătirea meselor.

În același timp, trebuie să vă gândiți la spațiu pentru uscarea vaselor, astfel încât treburile zilnice să fie mult mai ușoare și mai plăcute de efectuat. Apoi, modelele cu uscător sunt de mare ajutor.

Pe de altă parte, în bucătăriile mai mari – avem mai multe opțiuni. Putem lua în considerare modelele de 1,5 și 2 cuve, care vor funcționa bine chiar și în cel mai solicitant mediu.

 

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editor al blogului Lavello, care este pasionat de subiecte legate de inima fiecărei case - bucătăria și designul acesteia. Iubește soluțiile funcționale, durabile și frumoase de care se pot bucura mulți ani. Datorită dragostei pentru natură, ea acordă o mare importanță materialelor naturale în designul bucătăriei. Scopul ei este să-și ajute cititorii să creeze bucătăria visurilor lor, unde treburile zilnice vor înceta să mai fie o treabă neplăcută și să devină plăcute și unice.