PANOURI, PLĂCI, LEMN SAU POATE ALTECEVA? COMPARAȚIA MATERIALELOR

În anii 80 și începutul anilor 90, linoleum-ul, covoarele și gresia erau regăsite în orice apartament. În ziua de azi alegerea este mult mai larga și poți alege dintre gresie, pietre, panouri, covoare și de asemenea alte materiale.

Cu toate acestea, alegerea nu este ajutată de informațiile de pe web, care sunt adesea contradictorii, incomplete sau nu vă permit să trageți nicio concluzie.

Am încercat să facem acest ghid diferit și să facem alegerea mai ușoară și nu mai dificilă. Prin urmare, pe lângă compararea materialelor de pardoseală, la final veți găsi mai multe dintre sfaturile noastre pentru a vă ajuta să faceți alegerea potrivită.

Panouri de podea

Cel mai popular material de pardoseală pe care îl găsim în case sunt, fără îndoială, panourile. Există 3 tipuri principale de ele: laminat, vinil și plută. Deși uneori plăcile cu mai multe straturi sunt considerate al 4-lea tip.

Panourile pot imita diferite materiale, cum ar fi lemnul sau piatra, și pot avea diferite texturi și modele. În plus, sunt ușor de întreținut și rezistente la UV.

Panourile sunt împărțite în funcție de clasa de uzură. Poate fi marcat în 2 moduri – de la AC1 la AC5 sau cu 2 cifre. Pentru o casa sau un apartament potrivite sunt:

  1. 31 / AC3 – va funcționa bine în încăperile în care mergem cu încălțăminte 
  2. 32 / AC4 – potrivit pentru toate tipurile de camere din casă
  3. 33 / AC5 – cea mai înaltă clasă de abraziune – puteți merge pe astfel de panouri în pantofi duri.

Panouri laminate

Panourile laminate sunt extrem de populare și sunt disponibile în toate magazinele de construcții.

Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știți despre aceste panouri sunt:

  1. Panourile pot a arăta ca alte materiale – pote  imită lemnul sau piatra
  2. Nu există panouri laminate care să fie complet rezistente la apă, prin urmare niciunul nu va fi potrivit pentru baie. Cu toate acestea, puteți cumpăra astfel de panouri care pot rezista mai bine la contactul cu apa și pot fi folosite în bucătărie.
  3. Partea inferioară a panourilor laminate mai ieftine este de obicei realizată din PAL MDF, ceea ce le face să se umfle și să se deformeze excesiv după contactul prelungit cu apa.
  4. Pentru bucătării vor fi potrivite panouri pe baza de HDF, cu protecție suplimentară a marginilor împotriva umezelii și având o clasă de “umflare” de maxim 5%. Aceasta înseamnă că după imersie timp de 24 de ore, panoul se va extinde cu maximum 5%.
  5. Cele mai populare panouri au grosimea de 8 mm deși pe piață puteți găsi și panouri de 6, 7, 10, 12 și chiar 14 mm. Cu cât panoul laminat este mai gros, cu atât este mai dur, cu atât se deformează mai puțin și – ca urmare – cu atât mai bine camuflează neregulile pardoselii. Din acest motiv, unii oameni aleg panouri groase pentru instalarea în încăperi cu podele neuniforme.
  6. Majoritatea panourilor laminate nu sunt potrivite pentru încălzirea prin pardoseală. Cu toate acestea, merită să verificați marcajele producătorului.
  7. Panourile atenuează foarte slab sunetele, cum ar fi mersul în pantofi cu talpă tare sau zgomotul jucăriilor pentru copii. Prin urmare, este foarte important să puneți o bună izolare fonică sub ele.
  8. Deteriorarea unui panou laminat de culoare închisă este de obicei vizibilă din cauza suportului de culoare deschisă de sub laminat.
  9. Repararea unui panou zgâriat presupune umplerea zgârieturii cu ceară de o culoare special selectată. Cu toate acestea, rezultatul poate să nu fie satisfăcător.
  10. Dacă trebuie să înlocuiți un panou laminat trebuie să dezasamblați podeaua de pe perete pe panoul deteriorat.
  11. Panourile laminate atrag praful, ceea ce poate fi important pentru cei care opteaza pentru un laminat de culoare inchisa.

Panouri de vinil

Un alt tip de panouri, panourile de vinil, câștigă popularitate pe piața noastră. Și din motive întemeiate.

Există 3 tipuri de panouri de vinil pe piață – fără suport, cu un suport subțire de plută și cu un suport de plută groasă și HDF.

  1. Panourile fără strat de bază au, de obicei, o grosime de până la 5 mm, sunt impermeabile și potrivite pentru încălzirea prin pardoseală.
  2. Panourile cu strat de plută nu necesită suport suplimentar și par mai rezistente sub picioare. Și ele sunt complet impermeabile.
  3. Panourile cu un suport gros sub formă de placă HDF și două straturi de plută sunt echivalentul panourilor laminate, dar cu o acoperire diferită. Astfel de panouri pot avea o grosime de până la 10,5 mm, dar din cauza utilizării HDF, nu sunt recomandate pentru încălzirea prin pardoseală și nu sunt impermeabile. Prin urmare, acestea nu trebuie folosite în băi, unde sunt în pericol de contact constant cu apa. Cu toate acestea, pot fi folosite cu succes în bucătării și alte încăperi în care contactul cu apa este ocazional și scurt.

Ce merită să știi despre aceste panouri?

  1. Instalarea panourilor de vinil se poate face cu pene, snap sau lipici.
  2. Panourile de vinil fără suport și cu un suport subțire de plută sunt flexibile și un tăietor de tapet este tot ceea ce este necesar pentru a le tăia.
  3. Ele vin în multe modele – puteți găsi cu ușurință panouri care imită lemnul, piatra sau gresia (tot cu modele) și cu textura lor. Ca fapt interesant, merită menționat faptul că panourile cu motiv de lemn sunt în formă de scândură, în timp ce cele care seamănă cu gresie sau piatră sunt dreptunghiulare sau pătrate.
  4. Sunt ușor de curățat – nu se electrizează, astfel încât să nu atragă praful, este ușor să îndepărtați murdăria de pe ele
  5. În comparație cu panourile laminate, acestea sunt mai greu de zgâriat vizibil, deoarece stratul de protecție este mai gros
  6. Panourile de vinil pot fi așezate peste, de exemplu, plăci sau panouri vechi, fără a fi nevoie să le îndepărtați – ceea ce reduce cheltuielile și crește viteza de instalare.
  7. Dacă decidem să instalăm pe lipici, ne putem dispensa de golul de dilatare, care este benefic pentru estetică mai ales pe suprafețe mari.
  8. Înainte de așezarea panourilor fără sau cu un grund subțire, suprafața trebuie netezită perfect
  9. Îndepărtarea zgârieturilor se face în același mod ca la panourile laminate
  10. Spre deosebire de panourile laminate, panourile de vinil nu atrag praful, deci sunt prietenoase cu alergiile.

Panouri din plută

Când te gândești la un material de pardoseală, pluta vine rar în minte. Cel mai adesea ne imaginăm că datorită elasticității sale se va deforma sub mobilier și structura sa spongioasă va absorbi apa.

Nimic mai departe de adevăr.

Pluta este impermeabilă și, de asemenea, rezistentă la ciuperci și mucegai, așa că este potrivită atât pentru bucătărie, cât și pentru băi. În plus, caracteristica sa naturală este că, după deformare, revine la forma sa naturală, astfel încât nu se vad denivelările.

În plus, panourile de plută:

  1. sunt naturale
  2. nu atrag praful, astfel încât sunt prietenoase cu alergiile
  3. au proprietăți excelente de izolare fonică
  4. poate fi acoperite cu un strat de lac sau vinil (numite panouri de vinil cu suport din plută), care protejează pluta de abraziune
  5. în cazul panourilor finisate cu lac este necesară reumplerea acestuia din când în când, pentru a evita situația îndepărtării complete a acestei suprafețe (stratul natural de pluta se poate sfărâma). Prin urmare, cel mai bine este să îndepărtați vechiul strat de lac și să aplicați unul nou.
  6. Panourile din plută izolează bine căldura, făcându-le calde la atingere și plăcute de mers pe acestea în baie
  7. Datorită izolației termice ridicate, doar unele dintre panourile de plută sunt potrivite pentru utilizare numai pe încălzirea prin pardoseală cu apă. Aici puteți găsi mai multe informații despre acest subiect
  8. Este puțin probabil ca deteriorarea panourilor de vinil să fie reparată, doar înlocuiți panoul

Gresie

Un alt tip de material popular pentru podea este gresia.

Printre cele mai populare tipuri de plăci se numără gresia și teracota. Ambele se caracterizează prin durabilitate ridicată și conducție foarte bună a căldurii (sunt grozave pentru încălzirea prin pardoseală, totuși pot fi neplăcut de reci atunci când încălzirea este oprită – în special la ușile de la balcon). Cu toate acestea, dintre cele două, este gresia porțelanată care are parametri ceva mai buni, ceea ce o face mai populară.

Cu toate acestea, indiferent de materialul pe care îl alegeți, atunci când alegeți plăci de la un anumit producător, ar trebui să acordați o atenție deosebită parametrilor acestora. În funcție de tip, ele diferă prin durabilitate, clasa de abraziune, rezistență la murdărie sau umiditate.

Abrazivitatea

În ceea ce privește abrazibilitatea, plăcile sunt împărțite în 5 tipuri, dar doar 3 dintre ele sunt potrivite pentru bucătărie.

  1. PEI 1 – acestea sunt plăci cu abrazivitate foarte mare și nu sunt potrivite pentru pardoseală. Este mult mai bine să le așezi pe pereți
  2. PEI 2 – datorită abrazivității ridicate a acestui tip de plăci pot fi așezate pe podea doar în zonele foarte rar utilizate
  3. PEI 3 – plăcile din această clasă de abraziune sunt potrivite pentru încăperile în care se merge cu pantofi moi sau desculț (de exemplu, în baie).
  4. PEI 4 – astfel de plăci sunt potrivite pentru toate camerele din apartament
  5. PEI 5 – plăcile de cea mai înaltă clasă de abrazibilitate pot fi folosite în clădiri publice și locuri în care se merge cu pantofi tari, cum ar fi coridoare. Poți să mergi pe ele în încălțăminte, să folosești cărucioare și să le cureți cu mașini de spălat podea.

Absorbție

Absorbția se referă la cantitatea de apă pe care o placă este capabilă să preia și este indicată de litera E de pe ambalaj.

Producătorii sugerează ca plăcile cu E=3% sau 6%, adică cu absorbție scăzută sau medie, să fie așezate pe podea, în timp ce plăcile cu E> 10%, care indică o absorbție mare, să fie așezate pe perete deasupra blatului din bucătărie.

Impotriva alunecarii

Litera R indică rezistența la alunecare a plăcilor, care ar trebui să fie R8 în zonele umede.

Anti-alunecarea se realizează în două moduri – prin modele convexe și concave pe placă și prin smălțuirea adecvată.

Gresie porțelanată glazurată și naturală

Gresie porțelanată poate fi achiziționată în varianta neglazurată și glazurată (numita si gresie lustruită sau tehnică).

Principalul avantaj al plăcilor nesmălțuite este că sunt omogene și – ca urmare – ciobirea și deteriorarea minoră sunt mai puțin vizibile pe astfel de plăci.

Pe de altă parte, ciobirea este destul de vizibilă pe plăcile smălțuite, dar acestea sunt mai rezistente la efectele apei și temperaturii și sunt mai ușor de curățat.

Pardoseală din piatră

Dacă doriți să vă păstrați bucătăria într-un stil modern, minimalist și, în același timp, vă puteți permite să utilizați un material de pardoseală scump, atunci plăcile din piatră sunt pentru dvs.

Cele mai populare pietre de podea se caracterizează prin rezistență ridicată la abraziune și umiditate. De asemenea, sunt ușor de îngrijit, deși unora nu le plac substanțele chimice puternice care le pot dăuna. Sunt grozave și pentru încălzirea prin pardoseală (pro și contra sunt identice cu cele ale plăcilor).

Printre cele mai populare pietre folosite în bucătărie se numără travertinul, ardezia și, de asemenea, granitul. Ele vin într-o varietate de culori și texturi, așa că dacă decideți să alegeți astfel de pardoseli, potrivirea lor cu restul construcției bucătăriei dvs. va fi ușor.

  1. Granitul este cea mai populară piatră care poate fi găsită în bucătărie. Este rezistent la substanțe chimice și, de asemenea, la deteriorări mecanice și umiditate. Este ușor de întreținut și ideal pentru așezarea în încăperi precum băi și bucătării.
  2. Ardezia este o piatră rezistentă la acid și la apă și o putem găsi într-o varietate de culori și nuanțe – de la negru la rugină, gri sau verde. Este potrivit atât pentru așezarea pe podea, cât și pe perete – apropo, nu numai în bucătărie. Unele ardezii au o textură naturală ondulată, ceea ce le sporește proprietățile de anti-alunecare.
  3. Travertinul este o piatră foarte elegantă de culoarea nisipului, dând podelei un aspect antic. Este rezistent la abraziune, dar nu este un material ideal. Necesită impregnare, deoarece are o suprafață aspră care absoarbe umezeala – făcându-l nepotrivit pentru băi.

Dar marmura?

Marmura este o piatră frumoasă, dar dacă doriți să o folosiți pe podea, atunci trebuie să fiți conștienți de dezavantajele ei.

Cea mai gravă este că marmura își pierde luciul în timpul utilizării – acest lucru poate fi reparat doar prin relustruire.

În plus, ca și travertinul, marmura absoarbe și umezeala, așa că trebuie tratată în mod regulat – va fi apoi rezistentă la apă, acizi alimentari și grăsimi. Cu toate acestea, pentru a o curăța, ar trebui să utilizați produse de curățare concepute în acest scop.

Pardoseli din lemn

Lemnul natural creează un microclimat plăcut în cameră, este cald la atingere și este considerat de mulți cea mai bună alegere pentru pardoseală.

Acest lucru nu înseamnă însă că lemnul (solid sau sub formă de panouri din lemn, multistratificat) este ideal și potrivit pentru fiecare cameră.

Adevarul este ca lemnul trebuie îngrijit, nu merge prea bine cu încalzirea în pardoseala și în încăperile în care este umezeală. În ambele cazuri, doar speciile de lemn selectate vor face treaba.

Prin urmare, dacă decideți să folosiți lemn în bucătărie sau în baie, atunci așezați podeaua cu speciile care îi pot rezista cel mai bine.

Lemn solid

Pentru bucătării și băi, profesioniștii recomandă soiuri exotice, adică

  1. jatoba (din America Centrală și de Sud),
  2. merbau (din pădurile tropicale din Oceania și sudul Asiei)
  3. sau doussie (din Africa, păduri tropicale).

Au cea mai mare duritate – 71, 48 și, respectiv, 41 Megapascali, făcându-le mai puțin contractabile și mai capabile să reziste la contactul cu apa.

Dintre speciile europene se poate folosi stejarul roșu sau fagul, dar din cauza durității mai mici (37 MPa) cel mai bine este să te oprești la montarea lor cel mult în bucătărie.

Oricum, indiferent de gradul de duritate, fiecare tip de lemn trebuie impregnat corespunzător iar rosturile și marginile trebuie protejate pentru a nu pătrunde umezeala.

Ar trebui să vă gândiți la alegerea impregnantului deja atunci când cumpărați podeaua. Sunt recomandate două tipuri – ceară de ulei și lac.

  • Ceara uleioasă pătrunde adânc în structura lemnului și este un agent natural care nu afectează negativ microclimatul din apartament, ceea ce este extrem de important pentru cei care suferă de alergii. Cu toate acestea, o pardoseală astfel protejată necesită impregnare anuală.
  • Lacul, pe de altă parte, este un agent chimic, care nu este propice pentru gospodarii cu alergii, dar este mai durabil și mai economic în îngrijirea zilnică. Renovarea necesită însă mai multă muncă, deoarece podeaua trebuie răzuită, înainte de aplicarea unui nou strat de lac.

Scânduri multistrat / panouri din lemn

Pe lângă scândurile clasice din lemn, distingem și scândurile multistrat, adesea denumite panouri de lemn.

Astfel de scânduri constau din 2 sau 3 straturi de scânduri subțiri. Acestea la rândul lor sunt protejate prin ungere sau lăcuire repetă cu întărire UV. Acest lucru le face mai rezistente la apă și mai puțin predispuse la bombare decât scândurile tradiționale.

Acest lucru, însă, nu înseamnă că fiecare placă cu mai multe straturi poate fi folosită în bucătărie sau baie. Este important să acordați atenție marcajelor producătorului și materialelor din care este realizat fiecare strat. Doar cele care sunt realizate din 3 straturi mai rezistente la apă (vezi „lemn masiv” mai sus) pot fi instalate cu succes în bucătărie (și în câteva cazuri chiar și în baie).

La randul sau, cand vine vorba de incalzirea in pardoseala, cel mai bine este sa folositi panouri in care producatorul declara posibilitatea de utilizare cu o astfel de incalzire. Cele mai potrivite pentru aceasta sunt salcâmul, stejarul, doussie, jatoba, iroko, merbau și tec, care este asociat cu nivelul lor scăzut de contracție și contracție.

Diferențele dintre scândurile din lemn masiv și multistrat

Lemn masiv Multistrat
Rezistență la expunerea prelungită la apă Depinde de lemn. Acordați atenție marcajelor producătorului Depinde de lemn. Acordați atenție marcajelor producătorului.
Sunt potrivite pentru încălzirea în pardoseală Foarte slab Slab (cu cat este mai subtire, cu atat mai bine)
Metoda de montare Lipire Lipire sau instalare plutitoare
Reîmprospătare Posibilitate șlefuire multiplă Șlefuire posibilă numai cu instalare cu adeziv, numărul de șlefuire în funcție de grosimea stratului superior (de obicei de la 1 la 3)
Izolarea fonică Foarte bună Bună sau foarte bună
Rezistență UV Da, dacă lemnul este lăcuit Da, dacă stratul superior este lăcuit

 

Covoare

Covoarele includ PVC, linoleum, cauciuc și covoare populare în anii 1970.

Toate covoarele:

  • sunt anti-alunecare (chiar și atunci când sunt ude),
  • sunt disponibile într-un număr mare de culori și modele.
  • pot imita alte materiale (deși nu la fel de bine ca panourile laminate sau de vinil),
  • sunt relativ moi, așa că amortizează bine pașii în pantofi tari
  • sunt calde la atingere
  • se deformează sub mobilierul greu
  • poate fi pătruns de lama unui cuțit scăpat de pe blatul bucătăriei

Și care sunt diferențele?

Linoleum

Linoleumul a fost inventat în 1863 de Frederick Walton. Compoziția sa este naturală, făcându-l prietenos cu alergiile.

Datorită compoziției sale, materialul este foarte durabil, rezistent la zgârieturi și ușor de păstrat curat. În plus, are proprietăți antimicrobiene și bacteriostatice, astfel încât pe suprafața sa nu se dezvoltă microorganisme. Linoleumul este, de asemenea, rezistent la temperaturi ridicate.

Și dezavantajul?

Linoleumul nu este complet rezistent la umezeală.

Puteți citi mai multe despre linoleum aici

Podele PVC flexibile

Spre deosebire de linoleum, parchetul din PVC nu este un produs natural, dar este mai ieftin și complet rezistent la apă.

Cu toate acestea, este în același timp sensibil la temperaturi ridicate, așa că stropirea cu ulei în bucătărie poate lăsa urme. Aici, însă, merită să acordați atenție marcajelor date de producător, deoarece unele covoare din PVC pot tolera mai bine temperaturile ridicate.

Datorită structurii covorului flexibil, îl împărțim în omogen și eterogen (multistrat).

  1. Covoarele omogene se găsesc cel mai adesea în clădirile publice deoarece sunt extrem de rezistente la abraziune și deteriorări mecanice, dar nu atenuează sunetul, din cauza lipsei unui strat de bază.
  2. Covoarele multistrat sunt compuse din mai multe straturi cu diferite compozitii si sunt potrivite, de exemplu, pentru bucatarii, desi pot fi folosite cu succes in toate incaperile casei.

Cea mai mare rezistență la abraziune o au covoarele cu o grosime a stratului de uzură mai mare de 3,5 mm. Recomandate in special pentru bucatarii sunt cele cu un strat suplimentar anti-alunecare.

Podele din cauciuc

Covoarele de cauciuc, precum linoleumul, sunt realizate din materiale naturale. Au rezistență ridicată la abraziune, deteriorare și murdărie, motiv pentru care sunt adesea folosite în clădiri publice și mijloace de transport.

Atunci când alegeți un astfel de covor, acordați atenție dacă acesta este acoperit cu un strat de poliuretan. Este abraziv și pentru a-l împrospăta trebuie să îl aplici de la zero.

Pardoseli din beton arhitectural

Pardoseala din beton poate părea o soluție ciudată, dar este din ce în ce mai populară în bucătăriile moderne.

Cele mai importante prețuri ale unor astfel de pardoseli sunt:

  1. este așezat în întregime, astfel încât să nu existe rosturi sau chituri în care se adună praful,
  2. este rezistent la deteriorări mecanice și chimice, zgârieturi și umezeală,
  3. betonul este așezat ca un strat subțire (aproximativ 2-3 mm), astfel încât să îl putem folosi cu încălzire prin pardoseală,
  4. o astfel de pardoseală nu ridică nivelul podelei, deci nu este nevoie să ridicați ușa,
  5. îi puteți schimba culoarea (care, de asemenea, nu ridică nivelul podelei),
  6. este durabil, neabsorbant, rezistent la substanțe chimice, dar trebuie să fii atent la substanțele colorante, deoarece pata poate rămâne,
  7. aceste pardoseli sunt acoperite cu rășini epoxidice sau poliester, astfel încât puteți oferi podelei proprietăți anti-alunecare, antistatice sau de rezistență chimică

Atunci când alegeți tipul de material, acordați atenție parametrilor de rezistență menționați în EN 206, precum și culoarea, decolorarea și textura.

6 sfaturi practice pentru alegerea celui mai bun material de pardoseală

Dacă ați fost la orice magazin de pardoseli, probabil ați observat că diferite produse realizate din același tip de material pot avea caracteristici foarte diferite.

De exemplu, două modele de pardoseală laminată pot avea o construcție diferită, clasă de abraziune sau capacitate de absorbție. Același lucru este valabil și pentru gresie, piatră sau lemn.

Acest lucru face foarte dificil să faci alegerea corectă.

Cu toate acestea, avem 6 sfaturi care să vă ajute.

  1. Mai întâi, citiți informațiile generale despre proprietățile materialelor disponibile (adică textul de mai sus) și alegeți-le pe cele care vi se potrivesc cel mai bine.
  2. Mergeți în câteva magazine și atingeți câteva produse din materiale care vi se potrivesc. Unele ți se vor părea mai calde, altele mai reci, altele mai puțin, iar altele mai plăcute la atingere. Notează-ți observațiile ca să nu uiți nimic. Acest lucru va fi util mai târziu, înainte de a lua decizia finală.
  3. Priviți etichetele producătorilor despre caracteristicile materialelor și respingeți-le pe cele care nu corespund cerințelor dumneavoastră. Nu sacrifica niciodată calitatea în detrimentul aspectului.
  4. Obțineți recenzii ale aceluiași produs de la vânzători din diferite magazine pentru a evita să fiți manipulați de cei care primesc bonusuri din valoarea vânzărilor sau de la recomandarea produselor unui brand.
  5. Aflați dacă materialele selectate trebuie curățate într-un mod special și dacă necesită întreținere.
  6. Faceți fotografii cu carduri cu numele produselor care vă plac pentru a găsi recenzii despre acestea online când ajungeți acasă. Căutați recenzii de la oameni care folosesc produsul de mult timp și pot comenta calitatea și longevitatea acestuia.

În plus, merită să știi un lucru important.

Ei bine, dacă un anumit material ți-a atras atenția atunci comandă-l chiar dacă a mai rămas mult timp pentru renovare. În cazul în care producătorul nu are produsul în stoc, acesta îl va realiza doar când se vor colecta mai multe comenzi. În astfel de cazuri, poate fi necesar să așteptați până la 3 luni pentru o comandă.

În concluzie

Sperăm că veți găsi aceste sfaturi utile în alegerea materialului perfect de pardoseală de care veți fi mulțumit pentru mulți ani de acum înainte.

Te-a ajutat acest articol? Sau am uitat ceva? Împărtășiți-vă cunoștințele altor cititori și introduceți un comentariu mai jos.

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editor al blogului Lavello, care este pasionat de subiecte legate de inima fiecărei case - bucătăria și designul acesteia. Iubește soluțiile funcționale, durabile și frumoase de care se pot bucura mulți ani. Datorită dragostei pentru natură, ea acordă o mare importanță materialelor naturale în designul bucătăriei. Scopul ei este să-și ajute cititorii să creeze bucătăria visurilor lor, unde treburile zilnice vor înceta să mai fie o treabă neplăcută și să devină plăcute și unice.