Mobila inteligentă de bucătărie este indispensabilă din bucătăriile smart – cum să-ți faci viața mai simplă și mai plăcută

Mobila inteligentă de bucătărie este indispensabilă din bucătăriile smart

O casă nu poate fi completă fără o bucătărie utilată care să ofere toate facilitățile pentru prepararea felurilor preferate de mâncare sau pentru a lua masa împreună cu familia. Dar, atunci când te gândești să mobilezi bucătăria unui nou apartament sau te apuci de renovat o locuință, ai putea să alegi, de la bun început, să transformi acest nelipsit spațiu într-o zonă cu adevărat modernă, utilă și care să-ți ofere toate avantajele pe care tehnologia modernă le pune azi la dispoziție. Este timpul să treci către bucătăriile inteligente!

Cuprins:

  1. Mobila inteligentă de bucătărie și avantajele pe care le poți obține din astfel de amenajări
  2. Bucătării inteligente cu ajutorul device-urilor conectate

1. Mobila inteligentă de bucătărie și avantajele pe care le poți obține din astfel de amenajări

Mobila inteligentă de bucătărie și avantajele pe care le poți obține din astfel de amenajări

Rolul primar al unei bucătării este de a depozita alimente, de a oferi suport pentru gătit și de a oferi facilități pentru activități accesorii (așa cum este cazul spălatului vaselor). Multe bucătării pot avea spațiul necesar pentru luarea meselor, pentru socializare și chiar pentru spălatul rufelor.

Tehnologia modernă, simulările pe computer cu diverse programe specifice, te pot ajuta însă să proiectezi o bucătărie de vis care să poată îndeplini cele mai avansate cerințe de funcționalitate și, în același timp, care să răspundă nevoilor actuale de automatizare și control inteligent. Iată cum ai putea să-ți transformi bucătăria clasică într-una a viitorului chiar azi:

  • Nu aglomera inutil spațiul dacă bucătăria este de mici dimensiuni. De exemplu, ai putea folosi colțurile încăperii, de regulă neutilizate, prin instalarea unei chiuvete din granit de colț, folosind astfel inteligent spațiul și eliberând loc pentru alte activități.
  • Folosește-te de rafturi montate pe pereți chiar și deasupra chiuvetelor. De exemplu, dacă alegi să folosești chiuvete din granit cu o 1 cuvă sau chiar modele de chiuvete din granit cu 2 cuve – atunci când dispui de un spațiu mai generos – este ideal să plasezi chiar deasupra lor două sau chiar trei rafturi de depozitare deschise care vor aduce o notă de spațiu aerisit și vor fi foarte utile, de asemenea.
  • Poți rupe tradiția mobilierului clasic în colțuri și poți opta pentru forme rotunjite, armonioase. De exemplu, o chiuvetă rotundă din granit dispusă peste un blat de bucătărie rectangular oferă o optimizare a spațiului și are și un aspect plăcut, îndulcind unghiurile drepte ale restului mobilierului.
  • Alege soluții practice de depozitare a veselei și a celorlalte device-uri utilizate în bucătărie. Vei salva astfel în mod inteligent spațiul și vei evita aglomerarea inutilă.

2. Bucătării inteligente cu ajutorul device-urilor conectate

Bucătării inteligente cu ajutorul device-urilor conectate

Adevăratele piese care îți vor trece bucătăria în viitor începând chiar de azi sunt electrocasnicele mici sau mari conectate prin intermediul IoT (Internet of Things), care pot transforma fundamental acest spațiu clasic.

  • Instalează un ecran inteligent în zona de preparare a mâncării. Vei avea astfel acces nelimitat și facil la un număr imens de rețete de pe internet pe care le vei putea încerca privind direct pe ecran modul de preparare.
  • Alege baterii inteligente care pot fi controlate vocal și care chiar pot furniza apa la temperatura pe care o dorești. Imaginează-ți că vrei să speli niște legume în chiuveta de granit și vei vorbi cu bateria ta să-ți dozeze temperatura apei. Sau că ai nevoie doar de 100 ml de apă și ordoni bateriei exact această cantitate. Nu vei mai fi nevoit să măsori: vei avea exact 100 ml de apă în recipient.
  • Cuptoarele inteligente pot programa ciclul de gătire în funcție de timpul tău. Astfel, ai putea pune la cuptor dimineața rețeta preferată, vei programa cuptorul și cand vei sosi acasă, seara, te vei putea bucura de o cina aburindă care tocmai este gata. Fără să ai grija că se poate arde mâncarea!
  • Ține evidența alimentelor perisabile cu ajutorul frigiderului inteligent. Astfel de frigidere pot deja să-ți recomande rețete de preparate cu ingredientele existente în interior. De asemenea, te pot anunța despre perioadele lor de valabilitate, așa că vei ști exact când va trebui să mergi la cumpărături și vei elimina risipa alimentară. Frigiderele inteligente te pot ajuta să economisești bani și energie. Nu va mai fi nevoie să deschizi frigiderul și apoi să te gândești ce gustare să alegi. Alimentele din interior pot fi perfect vizibile pe ecranul aparatului, iar când te-ai hotărât, vei deschide ușa frigiderului un timp cu mult mai scurt.

Așadar, îmbinarea tehnologiilor moderne cu ideile de design pot conduce la crearea unei camere de bucătărie cu adevărat din viitor chiar azi, iar beneficiile și satisfacțiile pe care le vei avea merită orice efort pentru a le obține.

Sursa foto: Pixabay.com

Autor