Mizerie îngrozitoare pe o chiuvetă de granit ?! Vezi de ce nu mai trebuie să te temi de ea!

Depunerile în timpul utilizării chiuvetelor de granit este un subiect care este cea mai frecventă cauză a îndoielilor noastre legate de achiziționarea lor. Nu numai murdăria în sine, ci și riscul de a deteriora chiuveta în timpul încercărilor de curățare ne poate descuraja să alegem un astfel de tip de chiuvetă.

Dar aveți de ce să vă temeți?

Mulți utilizatori se bucură de aspectul frumos al unei chiuvete timp de 10 ani. Contrar aparențelor, secretele unei durate de viață atât de lungi a chiuvetelor din granit nu necesită metode de curățare specializate și costisitoare.

Mai jos am enumerat cele mai frecvente tipuri de contaminare și modalități de a face față acesteia.

1. Depuneri de piatră

Atunci când alegeți chiuvete cu culori deschise, acest tip de decolorare este cel mai frecvent motiv de îngrijorare. Adevărul este, însă, că dacă îngrijirea chiuvetei este adecvată, putem fi tentați să luăm literalmente oricare dintre culorile disponibile. În mod ciudat, în multe cazuri, se vorbește despre temerile asociate formării unuei depuneri de piatră atunci când se alege o culoare deschisă, în timp ce practica arată altfel.

De ce?

Atâta timp cât suntem oameni care își curăță bucătăria în mod regulat, nu trebuie să ne fie frică de depunerea de piatră pentru nici o culoare a chiuvetei. Pe de altă parte, dacă suntem oameni care se întâmplă să uite să-și curățe bucătăria – culorile mai deschise vor face simțită prezența depunerilor de calcar mai puțin vizibile.

Cum scapi de pete?

Puteți scăpa cu ușurință de depunerile de calcar folosind cârpe îmbibate cu oțet.

Pentru a scăpa de depunerile de calcar, tot ce trebuie să faceți este să utilizați un agent care va pătrunde în structura acestuia și îl va dizolva.

Un prosop de hârtie înmuiat în oțet și întins pe suprafața chiuvetei va fi perfect pentru aceasta.

2. Cum să vă protejați împotriva scurgerilor?

În primul rând, impregnarea ne va ajuta să ne protejăm chiuveta de pete.

Impregnarea constă în acoperirea suprafeței chiuvetei cu o peliculă delicată de grăsime, care va proteja chiuveta împotriva petelor și depunerilor.

Există o modalitate foarte simplă și o putem face folosind doar ulei comestibil sau mineral.

Tot ce trebuie să faceți este să spălați bine chiuveta și să aplicați un strat de ulei cu o cârpă.

După 20 de minute, îndepărtați excesul de grăsime, ștergeți chiuveta cu o cârpă uscată și ați terminat.

Impregnați chiuveta o dată la două săptămâni.

Un avantaj suplimentar al impregnării este că acesta conferă chiuvetei noastre strălucire, ceea ce face chiuveta să arate și mai bine.

3. Matifierea chiuvetei

După o lungă perioadă de timp de utilizare a chiuvetei din granit, se poate presupune că aceasta și-a pierdut culoarea anterioară și a devenit puțin mai deschisă.

Nimic nu poate fi mai departe de adevăr!

Chiuveta nu și-a pierdut deloc culoarea, iar pierderea culorii este cauzată de un raid aerian, care poate apărea atât din efectele pe termen lung ale apei dure, cât și din depunerile cu săpun.

Cum să rezolvăm acest lucru?

Ca și în cazul luptei împotriva petelor de piatră, este suficient ca în prima fază să ne acoperim chiuveta cu șervețele de hârtie îmbibate cu oțet și să așteptăm 15-20 de minute.

După acest timp, putem îndepărta prosoapele de hârtie și ne putem clăti chiuveta cu o cârpă umedă și o putem impregna pentru a proteja suprafața de urmele ulterioare.

Substanțele colorante

Te temi că s-ar putea pătata chiuveta ta și nu vei mai scăpa de pată?

Substanțe precum: cafea, ceai, vin, suc de sfeclă, varză roșie și fructe sunt cele mai mari temeri în rândul persoanelor interesate să cumpere o chiuvetă din granit.

De ce?

Foarte des se aude despre faptul că aceste substanțe puternic colorate pătrund atât de profund în structura chiuvetei încât devin chiar imposibil de îndepărtat.
Dar ar trebui ca fiecare chiuvetă de granit să aibă o astfel de problemă?

S-ar părea că într-un astfel de caz nu putem spăla aproape nimic în chiuvetă, deoarece ingredientele de mai sus sunt prezente în mesele noastre în fiecare zi. Între timp, chiar și după 7 ani, clienții noștri ne transmit mulțumiri scriind despre chiuvetele lor că sunt încă în formă.

Este adevărat că apare acest tip de murdărire, dar trebuie îndepliniți trei factori:

  1. O chiuvetă de calitate scăzută
  2. Suprafață neimpregnată
  3. Efecte pe termen lung ale colorantului

Sensibilitatea chiuvetei la contaminare este adesea legată de calitatea sa.
Nu numai rezistența la murdărie, ci și la rupere este determinată de compoziția agregatului și rășinii din care este fabricată chiuveta. Chiuvetele de înaltă calitate își datorează durabilitatea compoziției bogate a amestecului și procesului de întărire, care constă în coacerea suprafeței chiuvetei la temperatură ridicată.

Structura rezistentă la zgârieturi a chiuvetei este și o protecție împotriva depunerilor de murdărie.

Suprafața netedă a chiuvetei face ca murdăria să nu aibă punct de prindere, datorită căreia chiuveta este mult mai ușor de curățat decât de ex. chiuvete de inox conturate.

Prin urmare, nu trebuie să ne temem de murdărirea grea a chiuvetei dacă ne spălăm chiuveta și scăpăm de lichidul colorant de pe suprafața sa după fiecare spălare sau altă utilizare a chiuvetei.

O altă protecție este stratul de grăsime, care se obține prin impregnarea chiuvetei noastre. Datorită acestuia, substanțele colorante vor avea o problemă cu pătrunderea în structura chiuvetei.

Cu toate acestea, dacă pe chiuvetă există pete care nu pot fi curățate, putem folosi pastele specializate pentru curățarea chiuvetelor de granit ca soluție.

4. Fundul vasului chiuvetei este scufundat

Un astfel de fenomen apare atunci când am expus în mod repetat fundul chiuvetei la murdărie de lungă durată.

Nămolul format pe fundul vasului are adesea o culoare maroniu-cenușie și este chiar imposibil de îndepărtat cu agenți de curățare normali.

Deci, cum să scapi de el?

Este suficientă o cantitate de pulbere de spălat sau o capsulă pentru mașina de spălat vase și apă clocotită.

Ceea ce avem de-a face cu el este să închidem scurgerea, să așezăm capsula pe fund sau să turnăm pulberea acolo și să turnăm apă clocotită în cuvă.

Lăsați acest amestec peste noapte și apoi scăpați de murdărie cu un burete dur.

Dacă există încă murdărie în partea de jos a cuvei după tratament, putem repeta procesul din nou.

5. Microorganisme

Toate ca toate, dar cea mai periculoasă murdărie este cea care nu se vede.

Unul dintre ele sunt microorganismele.

Fără motiv, chiuvetele din granit sunt considerate ultraigienice. De ce?

După cum am menționat mai devreme, suprafața puternică și durabilă a chiuvetelor din granit face imposibilă aderarea murdăriei.

Murdăria tinde să adere și să se așeze în locurile în care se produc micro-zgârieturi sau vânătăi. Dacă suprafața este netedă, murdăria curge pur și simplu în partea de jos a bolului și apoi în sistemul de canalizare.

Deci, atunci când nu există murdărie, nu există nici un mediu pe care microorganismele să se poată așeza și dezvolta.

Prin urmare, suprafața chiuvetelor de granit nu este propice dezvoltării microorganismelor, ceea ce le face în plus sigure la spălarea sau clătirea legumelor sau fructelor sau dezghețarea cărnii.

 

6. Rezumat

Activitățile de bază legate de menținerea unui aspect extraordinar al chiuvetei se limitează la clătirea preventivă a chiuvetei și la impregnarea cu ulei. Spre deosebire de aparențe, menținerea curată a chiuvetei din granit nu este dificilă și mulți utilizatori confirmă faptul că este mult mai ușor decât în ​​cazul chiuvetelor din alt material

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editor al blogului Lavello, care este pasionat de subiecte legate de inima fiecărei case - bucătăria și designul acesteia. Iubește soluțiile funcționale, durabile și frumoase de care se pot bucura mulți ani. Datorită dragostei pentru natură, ea acordă o mare importanță materialelor naturale în designul bucătăriei. Scopul ei este să-și ajute cititorii să creeze bucătăria visurilor lor, unde treburile zilnice vor înceta să mai fie o treabă neplăcută și să devină plăcute și unice.

    View all posts