Insulă de bucătărie – ce trebuie să știi?

 

Ascultă în versiune audio

Insula de bucătărie este extrem de populară datorită caracterului său practic. O serie de avantaje pe care le oferă fac din insula de bucătărie, atât ca aspect, cât și ca utilitate, o alegere excelentă.

Ghidul pe care l-am pregătit vă va permite să vă configurați insula de bucătărie astfel încât, pe de o parte, să vă ușureze activitățile zilnice și să vă încânte oaspeții.

Care sunt beneficiile unei insule de bucătărie?

Cel mai mare avantaj al unei insule de bucătărie este că nu suntem închiși și nu trebuie să ne uităm doar la perete în timpul experimentelor noastre culinare.

Acest lucru este extrem de benefic în timpul petrecerilor, unde atunci când pregătim feluri de mâncare nu trebuie să ne interzicem contactul cu oaspeții noștri și putem participa pe deplin la petrecere.

De asemenea, beneficiem foarte mult de a avea o insulă de bucătărie în timpul treburilor noastre zilnice. Integrarea bucătăriei cu camera de zi ne va permite să urmărim simultan copiii noștri care se joacă sau să urmărim un film la televizorul din living.

Imaginează-ți cât de plăcute ar deveni treburile tale din bucătărie dacă ai putea fi însoțit de cei dragi la fiecare activitate.

Spaţiu

Un alt avantaj este creșterea spațiului. Renunțarea la perete ne oferă un spațiu mult mai mare pe care îl putem folosi mult mai bine.

Acest lucru, desigur, creează o serie de avantaje în comunicarea dintre bucătărie și sufragerie sau sufragerie.

Nu ar fi mai plăcut să le servim oaspeților mesele având un pasaj liber între bucătărie și sufragerie?

Triunghiul bucătăriei

Insula ne permite să profităm de schema triunghiului bucătăriei, care este cel mai practic model de amenajare a bucătăriei.

Utilizarea unui triunghi de bucătărie ne permite să ne mișcăm liber între poziția chiuvetei, a frigiderului și a al aragazului sau plitei.

Un alt avantaj al triunghiului de bucătărie este prezența unui blat la fiecare aparat. Acest lucru ușurează munca, deoarece în apropierea chiuvetei, frigiderului și aragazului avem un spațiu în care putem pune deoparte produse, vase sau ustensile pe care le folosim în timp ce gătim.

Dacă îți pasă de timp în timpul experimentelor tale culinare triunghiul din bucătărie vă va servi cu siguranță.

Aspectul vizual

Un alt avantaj este sincronizarea vizuală a bucătăriei cu camera de zi.

O bucătărie cu o insulă oferă un contrast spectaculos cu camera de zi. Dacă bucătăria ta de vis te  încântată în fiecare zi, de ce să o ascunzi în spatele unui perete? Sufrageria ta frumoasă nu ar arăta mai bine juxtapusă cu un bar cu aspect prestigios?

La ce să fii atent atunci când alegi o insulă de bucătărie?

Un factor cheie este dimensiunea blatului. Se spune că pentru a găzdui o zonă de spălat vase pe o insulă de bucătărie, vom avea nevoie de un min. suprafata 120 x 80 cm.

Ținând cont de faptul că multe activități culinare se desfășoară convenabil în vecinatatea chiuvetei, va fi mai bine dacă rezervăm o bucată de spațiu pentru tăierea, decojirea sau pregătirea mâncării.

De asemenea, este obișnuit să combinați o insulă de bucătărie cu un bar sau o masă. Acest lucru facilitează servirea unei mese, în care ne putem servi pe noi înșine și pe cei dragi la îndemâna noastră.

Instalații sanitare

Având o insulă de bucătărie, trebuie să ținem cont de faptul că apa trebuie direcționată prin podea.

Deși nu există nicio problemă cu apa curentă, când vine vorba de scurgere, trebuie să avem în vedere că scurgerea ar trebui să aibă o pantă de aproximativ 2-3%.

Prin urmare, este o idee bună să vă asigurați cu un profesionist dacă va fi posibil să conduceți scurgerea către canalul principal de canalizare, ținând cont de panta.

Spatiu de lucru

Când amenajați o insulă de bucătărie, merită să păstrați o distanță de min. 120 cm de blatul opus. Acest lucru vă va permite să vă deplasați liber în spațiul dintre insulă și blat, ceea ce va îmbunătăți foarte mult confortul de mișcare în bucătărie. Dacă este posibil, această distanță poate fi mărită la 140 cm.

Cum îți imaginezi experimentele în bucătărie? Întotdeauna se întâmplă multe în jurul tău? Crearea unui spațiu liber v-ar permite să vă deplasați mai eficient?

Rezumat

O insulă de bucătărie va aduce multe în bucătăria noastră atât fizic, cât și vizual. Cu toate acestea, înainte de a decide asupra acestei soluții, este o idee bună să planificați singur întregul proces de instalare și să acordați atenție detaliilor care pot face diferența.

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editor al blogului Lavello, care este pasionat de subiecte legate de inima fiecărei case - bucătăria și designul acesteia. Iubește soluțiile funcționale, durabile și frumoase de care se pot bucura mulți ani. Datorită dragostei pentru natură, ea acordă o mare importanță materialelor naturale în designul bucătăriei. Scopul ei este să-și ajute cititorii să creeze bucătăria visurilor lor, unde treburile zilnice vor înceta să mai fie o treabă neplăcută și să devină plăcute și unice.