Instalarea unei chiuvete sub fereastră – ce trebuie să știți pentru a evita „surprizele” neplăcute?

Zlewozmywak granitowy Lavello Luxor 1.0XL

Doriți să vă bucurați de priveliștea din afara ferestrei în timp ce vă faceți treburile zilnice la chiuvetă? Imaginează-ți grădina ta frumoasă, o gură de aer curat și mirosul magic al ierburilor din ghivece. Savurați acest moment, care este plin de recunoștință pentru acest peisaj frumos pe care îl admirați. Sau poate ești o persoană care locuiește în centrul unui oraș mare și se uită la orizontul zonei, care este mereu plină de viață? Sunetele care vin din exterior semnalează că ziua a început cu seriozitate. Acesta este spațiul în care munca, divertismentul și relaxarea se revarsă ca apa în mare.

Pe site-ul nostru vei găsi o chiuvetă unică din granit care te va face sa experimentezi aceste senzații extraordinare de fiecare dată când te hotărăști să o așezi sub geam.

O astfel de soluție oferă bucătăriei un design original și neobișnuit, care se potrivește bine nu numai în amenajările rustice, minimaliste sau moderne. Face din chiuvetă un erou fără compromis și atrage atenția tuturor celor care intră în spațiul bucătăriei. Merită să vă gândiți dacă instalarea unei chiuvete sub fereastră va funcționa în bucătărie. Prin urmare, în special pentru tine, risipim toate îndoielile!

Bucură-te

Cu siguranță asociezi o zonă de spălat vase atât de organizată cu peisajul din filmele americane, nu? Un spațiu imens cu lumină naturală, care intră în bucătărie prin ferestre mari cu vedere la copiii care se joacă în grădină. Cu toate acestea, în ultimii ani, o astfel de soluție este din ce în ce mai folosită în casele europene. Fără îndoială fură inima celor care vor să-și facă timpul mai plăcut în timp ce spăla vasele. Oferă o oportunitate pentru o pauză de moment de la o activitate care pentru mulți oameni nu este una dintre îndatoririle lor preferate. Datorită unei astfel de soluții, timpul trece mult mai plăcut și… mai repede!

În armonie cu natura

Iluminatul natural este, fără îndoială, un avantaj imens, din motive de mediu și sănătate. O chiuvetă lângă fereastră vă oferă posibilitatea de a vă bucura de lumina zilei în marea majoritate a timpului. În sortimentul nostru avem o gamă largă de culori din care să alegeți. Merită să luați în considerare alegerea unei culori deschise a chiuvetei, și anume nisipos sau alb, care va face bucătăria un interior luminos, cu o primire foarte confortabilă pentru fiecare membru al gospodăriei. Lumina naturală mărește optic spațiul, așa că va fi o soluție bună pentru un spațiu de bucătărie îngust sau mic. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți să instalați un iluminat suplimentar care va ușura utilizarea acestei zone seara. Luați în considerare instalarea unei lămpi de perete sau cu halogen peste chiuvetă, ceea ce va face ușor deplasarea în ultimele ore, unde accesul la lumina naturală este mai limitat.

Aroma de ierburi proaspete

Imaginați-vă că smulgeți frunze proaspete de busuioc pentru a decora o cină delicioasă pentru întreaga familie. Guacamole de dimineață pe pâine cu crusta are un gust extraordinar când este stropită cu coriandru proaspăt. Pesto de pătrunjel se potrivește cu aproape orice fel de mâncare. Toate acestea pot fi literalmente la îndemână dacă decideți să cultivați ierburi acasă pe pervazul ferestrei, ceea ce vă va transforma bucătăria într-o grădină frumoasă. Dacă vă plac adaosurile naturale care nu numai că vă înfrumusețează spațiul de acasă, ci și îl umplu cu parfum și culori unice, atunci această propunere va funcționa de minune în bucătăria dumneavoastră. Un avantaj suplimentar este că umiditatea care este emisă la utilizarea chiuvetei are un efect benefic asupra stării plantelor.

Scenariul pe care îl scrie viața

Pentru a avea grijă de propria sănătate și de cea a celor dragi, nu uita de vitaminele și mineralele valoroase conținute în produsele naturale și neprocesate. Pregătirea meselor sănătoase presupune spălarea legumelor și fructelor proaspete. Trebuie să țineți cont de faptul că în timpul utilizării zilnice a chiuvetei, apa poate stropi chiar și pe distanțe lungi, ajungând nu numai pe pervaz, ci chiar și pe fereastră! În astfel de circumstanțe, merită să obțineți accesorii speciale cu mânere extinse pentru curățarea locurilor greu accesibile de pe fereastră. Pe de altă parte, pervazul poate fi protejat de umezeală acoperindu-l cu un material rezistent la apă. Plăcile ceramice, de pe care apa poate fi ștearsă ușor, se vor dovedi a fi o soluție bună. Desigur, o chiuvetă suficient de adâncă poate minimiza riscul de stropire pe ferestre. Prin urmare, merită să luați în considerare aceste detalii atunci când cumpărați.

Tango în bucătărie

Capacele de oală în timp ce se gătește mâncarea creează un fel de simfonie în bucătărie care stabilește ritmul acțiunii. Bulionul de legume care clocotește dă semnalul că este timpul să punem masa pentru cină. Membrii gospodăriei așteaptă cu nerăbdare porția de dragoste și grijă care este palpabilă la fiecare mușcătură. Îți amintești de aburii denși care se ridică în timp ce strecurăm pastele? Deschizând fereastra de la chiuvetă, excesul de abur care însoțește cuceririle tale culinare iese rapid. Această soluție nu numai că vă oferă posibilitatea de a evita efectele neplăcute ale acumulării de umezeală, ci oferă și un aport de aer proaspăt. O briză atât de puternică va face bine minții, care se gândește constant la fiecare detaliu în timp ce gătește. Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că poate exista dificultăți în deschiderea geamului din cauza unei baterii cumpărate necorespunzător.

În gama noastră avem o baterie flexibilă Lavello Springy, care vă permite să o îndoiți până la bază! Așa că deschiderea ferestrei nu va mai fi o problemă.

Cu o astfel de soluție, care este amplasarea chiuvetei la fereastră, va funcționa perfect și bateria noastră Flexi, care are un design modern în negru cu elemente cromate și gura de scurgere acoperită cu material cauciucat de înaltă calitate. Datorită duzei rotative și flexibile, care poate fi reglată chiar și la o înălțime de 54 cm (numărând de la baza bateriei), spălarea vaselor este extrem de convenabilă și nu veți mai avea griji dacă puteți deschide fereastra. În plus, duza flexibilă vă permite să direcționați liber fluxul de apă, astfel încât umplerea recipientelor mari sau spălarea vaselor de formă neobișnuită nu va mai fi o provocare.

Pentru a ne face oferta și mai interesantă, avem un model Lavello Vene cu gura flexibilă, care are un aerator de apă, care reduce consumul acesteia. În poziția inițială, duza este montată la o înălțime de 17cm, ceea ce facilitează introducerea și scoaterea vaselor din chiuvetă.

Și cel mai important, toate bateriile se potrivesc chiuvetelor din oferta noastră.

Uscarea vaselor

Simți picăturile de apă curgându-ți pe mâini când pui vasele proaspăt spălate în uscător, care se află în dulapul de deasupra chiuvetei? Se întâmplă des să îți alunece sub mânecă și nu este o senzație prea plăcută. Alegând varianta de a admira priveliștile frumoase din afara ferestrei în timp ce spălăm vase, nu putem uita de o problemă foarte importantă, care este locația uscătorului de vase. În acest caz, îl putem așeza pe blat sau alegem modelul Lavello Luxor 1.0 cu uscător încorporat. Acesta este un compromis uimitor între confortul de a pune vasele deoparte și posibilitatea de a privi panorama zonei. În astfel de circumstanțe, sarcinile de rutină devin mai plăcute și mult mai confortabile. Cu toate acestea, dacă sunteți unul dintre acei oameni care ar putea fi deranjați de vederea vaselor puse deoparte, atunci în acest caz trebuie să vă gândiți dacă o astfel de soluție va fi potrivită pentru dvs. Doar dacă, desigur, nu vedeți o problemă în a le pune deoparte eficient și rapid la locul lor în dulapuri.

Incendiu acasă

Este de la sine înțeles că trebuie să luați în considerare problema încălzirii unei bucătării care este aranjată cu o chiuvetă lângă fereastră. Mulți oameni au calorifere instalate lângă ferestrele casei lor. Aceasta este o vedere foarte frecvent întâlnită în casele europene. Dacă aveți o astfel de oportunitate, cel mai bine este să renunțați la caloriferul tradițional din acest loc și să optați pentru încălzirea în pardoseală, care nu numai că va oferi un confort extraordinar, ci și spațiu suplimentar pentru cabinet la chiuvetă. Cu toate acestea, dacă nu aveți o astfel de opțiune, atunci puteți instala încălzitorul în dulapul de sub chiuvetă, dar trebuie să vă amintiți să tăiați găuri în blat pentru circulația corectă a aerului. Cu toate acestea, aceasta este o soluție la jumătate. Dacă această soluție nu vă atrage, poate doriți să vă gândiți să alegeți o altă locație, astfel încât caloriferul să își poată îndeplini funcția de încălzire.

Concluzie

După cum puteți vedea, amenajarea unei bucătării cu chiuvetă lângă fereastră are punctele sale forte și punctele slabe. Este important să analizezi cu atenție o astfel de soluție înainte de a lua o decizie finală, astfel încât în ​​timpul utilizării zilnice să nu fii dezamăgit de alegerea ta. Priveliștea frumoasă din afara ferestrei și abundența de lumină naturală de care se poate bucura în timpul activităților zilnice fac ca o chiuvetă la fereastră să fie o soluție fantastică pentru mulți. Decizia finală ar trebui să țină cont de toate așteptările noastre, cerințele și posibilitățile pe care le avem la îndemâna spațiului de bucătărie. Cu toate acestea, o strategie atent gândită, după eliminarea eventualelor greșeli și estetica corect aleasă, te poate face să te bucuri de un mediu frumos în timp ce faci activitățile zilnice.

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editor al blogului Lavello, care este pasionat de subiecte legate de inima fiecărei case - bucătăria și designul acesteia. Iubește soluțiile funcționale, durabile și frumoase de care se pot bucura mulți ani. Datorită dragostei pentru natură, ea acordă o mare importanță materialelor naturale în designul bucătăriei. Scopul ei este să-și ajute cititorii să creeze bucătăria visurilor lor, unde treburile zilnice vor înceta să mai fie o treabă neplăcută și să devină plăcute și unice.