Instalarea unei chiuvete pe colț – cum să economisiți spațiu valoros în bucătărie?

 

Bucătăria ta este mică și aglomerată? Sau ai impresia că seamănă cu un vagon lung, care pur și simplu nu este un loc confortabil pentru a pregăti mesele? Îți dorești mai mult spațiu în bucătărie?

Veste bună pentru tine! Știm perfect cum vă putem ajuta să vă faceți până și spațiul mic de bucătărie confortabil.

Care dintre noi nu visează la o bucătărie mare și spațioasă? Ei bine, da, dar nu toți avem astfel de posibilități. Din acest motiv, oare trebuie să fim condamnați la angoasa unui spațiu mic de bucătărie?

Ei bine, nu!

Aflați cum puteți economisi și, în același timp, să câștigați mult spațiu, ceea ce într-o astfel de bucătărie este literalmente la un premiu.

După cum bine știm, spațiile de lucru aglomerate îi pot descuraja chiar și pe cei mai mari fani ai alimentației sănătoase să pregătească mâncăruri zilnice și gătite acasă. Ai nevoie doar de aproximativ 20 cm de blat pentru a prepara cafeaua, dar pentru a pregăti o lasagna de legume vei avea nevoie de cel puțin 60 de cm, nu? Cu toții ne dăm seama de importanța unei alimentații sănătoase și echilibrate în fiecare etapă a vieții. Organismul nostru are nevoie de alimente hrănitoare și valoroase în fiecare zi pentru a putea funcționa în condiții optime. De aceea este atât de important să ai cea mai mare grijă de tine și de cei dragi. Să recunoaștem – mesele de casă au cel mai bun gust. Îți amintești gustul supei tale preferate din copilărie, în ciuda trecerii timpului? Ei bine, așa este! Acest gust este atât de special încât rămâne în inimile noastre pentru totdeauna. Putem crea aceste amintiri și în spații mici de bucătărie! Într-adevăr, amenajarea unei bucătării mici este o provocare, DAR! O putem trata ca pe o provocare fantastică, să stoarcem cât de mult putem dintr-un astfel de spațiu. Strângând literalmente ca o lămâie, până la ultima picătură, pentru a asigura un spațiu confortabil de operare.

Stil și ergonomie într-una

Atunci când planificați amenajarea dulapurilor într-o bucătărie îngustă, trebuie să avem în vedere spațiul pentru a vă deplasa liber. Există o soluție pentru a menține ergonomia prin utilizarea unei chiuvete de colț, care va ajuta la utilizarea unei părți adesea nefolosite a blatului.

Când decorați orice bucătărie, merită să acordați atenție locației frigiderului, chiuvetei și plitei, așa-numitul triunghi de lucru. Un astfel de aranjament va îmbunătăți semnificativ confortul muncii și va scurta distanța parcursă la pregătirea meselor. În acest fel, munca ta zilnică în bucătărie devine mult mai eficientă și plăcută – pur și simplu scoți legumele delicioase din frigider, le cureți și le clătești la chiuvetă, apoi le pui în oală.

Sună frumos, nu-i așa? Astfel, parcurgeți cea mai scurtă distanță în proces, iar produsele spălate nu stropesc toată podeaua. Așa că economisești timpul pe care l-ai fi putut pierde stând prin bucătărie.

Mai puțin înseamnă mai mult

Forma excelentă a chiuvetei de colț înseamnă că putem folosi mult mai bine piesa de blat disponibilă. Instalând chiuveta în colț, folosim practic un loc extrem de greoi unde, să recunoaștem, nu este foarte des sau plăcut să pregătim mesele. Astfel câștigăm cu ușurință suprafață de lucru suplimentară și spațiu de depozitare, îmbunătățind semnificativ ergonomia bucătăriei noastre.

Decizând o chiuvetă de colț, chiar și într-o bucătărie mică ne putem permite o chiuvetă mai mare din granit de la noi- o chiuvetă cu un singură cuvă cu uscător Lavello Decoro 4.0 sau un model Lavello Decoro 3.0 cu 1,5 cuve. Simțiți singur cât de plăcut poate fi să pregătiți mesele.

Cu toate acestea, trebuie să ne amintim un punct foarte important. Chiuveta de colț este foarte des amplasată în zona în care se îmbină plăcile blatului din bucătărie. Prin urmare, este necesar să ne asigurăm că această îmbinare se face cât mai profesional.

Datorită umidității mai mari și prezenței apei, cel mai bine este să anticipați de la bun început că o astfel de îmbinare se poate dovedi a fi un punct slab în întreaga secvență de lucru. Acest lucru poate expune blatul la dislocare și mucegai și nu ne-am dori asta până la urmă. Deci, cu o astfel de soluție, este necesar să aveți grijă de etanșeitatea corespunzătoare a îmbinării, care poate asigura o mai mare siguranță în timpul utilizării zilnice.

După cum știm bine, într-un spațiu mic de bucătărie, fiecare centimetru este important. Dat fiind faptul că în cultura noastră avem o tradiție de a pregăti produse pentru iarna, fiecare spațiu de depozitare este foarte necesar. Imaginează-ți acea după-amiază de toamnă când te întorci după o zi obositoare de la serviciu. E gri și mohorât ​​afară. Acesta este momentul în care te așezi confortabil la o cană de ceai cu scorțișoară și portocală. Și deschizi un borcan cu dulceață de afine de casă, care miroase a vară. E ca și cum razele soarelui au umplut locul în care te afli. Îți încălzești inima nu doar cu o băutură caldă, ci și cu amintiri din acele momente. În acel moment, îți poți permite un moment ceresc, care te face să te relaxezi și astfel poți prinde mai multă distanță de realitatea din jurul tău. Așadar, avantajul incontestabil al unei chiuvete de colț este că ai mai mult spațiu direct sub ea pentru a depozita tot felul de produse de curățat, lichide sau tablete pentru mașina de spălat vase. Un raft pentru astfel de articole trebuie să-și aibă locul în fiecare casă, iar un dulap de colț, prin definiție, înseamnă de obicei un dulap de dimensiuni considerabile care poate ține foarte mult. Datorită acestui lucru, putem folosi dulapurile rămase pentru o cămară de casă cu dulcețuri delicioase și compoturi

Având în vedere că în bucătărie coșul de gunoi este așezat în dulapul de sub chiuvetă, pot exista unele dificultăți cu această soluție. În timp ce câștigăm mult spațiu pentru diverși detergenți, bureți de spălat vase și produse de curățat, dulapul de colț nu ne oferă un spațiu atât de convenabil pentru a folosi coșul de gunoi. Dar asta nu înseamnă că suntem sortiți problemei! Puteți instala cu ușurință coșuri pe ușă sau puteți utiliza soluții gata făcute pentru montarea coșurilor de gunoi detașabile. Dacă această soluție nu vă atrage, desigur, coșurile de gunoi pot fi așezate și în alte dulapuri, iar produsele de curățat pot fi depozitate sub chiuvetă. Ușile de colț sparte pot fi o idee bună, ceea ce va facilita intrarea în dulap.

Chiuvetele de colț funcționează deosebit de bine în bucătăriile cu aspect L, U și G. În oferta noastra veți găsi chiuvete atractive pentru ochi și nu sunt doar o gaură în dulap folosită pentru spălarea vaselor, ci un element decorativ al bucătăriei care se îmbină frumos cu întregul. Este, de asemenea, soluția perfectă pentru bucătăriile dificile, cu dulapuri neobișnuite, colțuri strânse sau teșite.

Chiuveta noastră din granit cu 1,5 cuve și cu uscător, Lavello Decoro 3.0 va arăta grozav într-un dulap de colț și în colțul unei insule de bucătărie. Forma sa se va potrivi perfect în orice aranjament non-standard.

Cu toate acestea, trebuie să rețineți că atunci când vă decideți asupra unei chiuvete de colț, accesul în acest loc va fi posibil doar pentru o singură persoană. Este asta o problemă? Să lucrezi în doi nu este imposibil, dar cu siguranță poate fi dificil. Merită să răspundeți la următoarea întrebare – cât de des se întâmplă când spălăm vase în doi? Dacă astfel de situații apar ocazional sau foarte rar, atunci o astfel de soluție nu trebuie să fie o problemă.

Concluzie

Orice spațiu de bucătărie, chiar și cel mai mic, alungit sau aglomerat, poate fi amenajat pentru a fi funcțional, stilat și ergonomic. Optând pentru chiuvetele noastre de colț din granit în versiuni cu 1 cuvă sau 1,5 cuve, puteți crea un spațiu care vă va invita să gătiți și să petreceți timp alături de cei dragi.

Nie czekaj dłużej i sprawdź naszą ofertę już teraz. Zacznij tworzyć niezapomniane wspomnienia, które zostaną zapisane w sercach Twoich bliskich na długie lata. Niech będą tak piękne, jak to tylko możliwe!

Autor