INSTALARE CHUVETĂ – CE LOCURI SUNT BUNE DE EVITAT

Locația chiuvetei poate avea un impact semnificativ asupra confortului bucătăriei tale.

Montarea acestuia în locul greșit nu numai că va face mizerabil întregul proces de spălare, dar vă va împiedica și să îndepliniți o serie de alte sarcini în bucătărie.

 Se întâmplă ca locația greșită a chiuvetei să fie uneori cauza demontării din nou a întregului mobilier. Acest lucru anunță adesea o altă revizuire majoră a bucătăriei.

 Pentru a evita acest scenariu dramatic, luați în considerare unele dintre situațiile neplăcute pe care le puteți întâlni în bucătărie atunci când chiuveta este instalată în locul nepotrivit.

Deci unde este mai bine să nu instalezi o chiuvetă?

Plita

Reglementările spun că nu ar trebui să fie amplasată într-o zonă mai mică de 50 cm de o plită cu gaz

 Desigur, instalarea unei chiuvete la o distanță mai mică nu riscă consecințe penale. Cu toate acestea, sunteți sigur că doriți apă care stropește lateral în timp ce spălați să cadă direct în vasele dvs. de gătit?

 Același lucru este valabil și pentru compania unei prize electrice. Prezența în jurul chiuvetei poate face mai mult decât un mic haos.

Probabil veți fi de acord că spălarea vaselor poate fi mult mai restrânsă atunci când știți că o mișcare vă poate priva de electricitate.

Instalații sanitare

Conform legii construcțiilor, chiuveta nu trebuie să fie amplasată la mai mult de 300 cm de colțul pentru instalații sanitare.

 Instalarea prea departe de ridicător nu numai că vă va expune la o încălcare a legii, dar va îngreuna și menținerea scăderii în scurgerea chiuvetei. 

Un alt dezavantaj va fi costul suplimentar al aducerii instalațiilor sanitare la chiuvetă.

 Perete și frigider

A fi adiacent unui perete și un frigider la chiuvetă vă va restricționa sever mișcările și vă va face experiența de spălat vase mai puțin plăcută și confortabilă.

Cum arată asta în practică? Imaginați-vă o situație în care vă loviți cu cotul de perete sau de frigider de fiecare dată. Nu poți să te întorci și să te miști pe măsură ce ești confortabil, pentru că fără oprire, ceva îți restricționează mișcările. Dacă nimic nu te grăbește, această formă de spălare nu te deranjează neapărat. Cu toate acestea, atunci când ești grăbit și într-o situație nervoasă, reținerea mișcărilor poate fi foarte frustrant.

Fereastră

Plasarea unei chiuvete sub o fereastră are doar două avantaje:

 Acces la lumina zilei

  1. O vedere ceva mai variată atunci când utilizați chiuveta.

 Dezavantajele pentru aceasta pot fi mult mai multe.

 Cel mai mare dezavantaj poate fi incapacitatea de a deschide fereastra. În această situație, bateria dumneavoastră este expusă la deteriorare de fiecare dată când doriți să lăsați puțin aer proaspăt să intre în bucătărie.

Dar dacă așezarea chiuvetei lângă o fereastră este singura soluție?

Există mai multe soluții la acest lucru.

  1. Prima modalitate de a remedia acest lucru este să utilizați un gura de scurgere. Pentru a permite cercevelei ferestrei să se deschidă complet, o puteți scoate pur și simplu.
  2. A doua metodă este să folosiți un prag înalt. Cu robinetul sub nivelul său, o fereastră deschisă nu va sufla împotriva robinetului dvs.
  3. A treia modalitate este să folosești un blat larg și să așezi chiuveta puțin mai departe de fereastră.

Acest lucru vă va permite să măriți unghiul ferestrei și chiar să permiteți ferestrei să se miște complet. Este de remarcat faptul că plasarea chiuvetei lângă fereastră poate implica incapacitatea de a monta un calorifer sub fereastră. Cu toate acestea, acest lucru poate fi remediat folosind un blat mai extins.

 Acest lucru va crea spațiul necesar pentru a instala radiatorul în dulapul de sub chiuvetă. În blat, în schimb, va exista posibilitatea de a tăia o gaură care va asigura circulația aerului.

 Utilizarea încălzirii prin pardoseală se poate dovedi, de asemenea, a fi o soluție interesantă.

Așezând chiuveta lângă fereastră, trebuie să faci față lipsei posibilității de a instala un uscător peste chiuvetă. Totuși, acesta nu este un dezastru. Soluția poate fi o chiuvetă cu scurgere și un alt uscător extern.

 Ultimul dezavantaj va fi murdăria vizibilă de pe sticlă cauzată de stropirea cu apă în timpul spălării.

 Merge pentru a le preveni acoperind fereastra cu o perdea, flori sau alte decoratiuni.

 Cu toate acestea, acesta nu este un dezavantaj supărător și este suficient să ștergeți sticla cu o cârpă uscată după terminarea spălării.

 Fără blat lângă chiuvetă

Fiți atenți la cât de des, atunci când spălați, clătiți sau umpleți ceva, aveți nevoie de o bucată de suprafață de lucru pe care să vă puneți vasele, produsele sau ustensilele. Un astfel de spațiu este esențial pentru utilizarea confortabilă a bucătăriei tale.

Lipsa prezenței unei bucăți de blat poate transforma aventurile tale culinare într-un coșmar.

 Dulap suspendat joase Un astfel de dulap te poate face nervos când faci vasele. Să începem cu faptul că spălarea articolelor mari în chiuvetă de la început va deveni pur și simplu imposibilă. Merită să țineți cont de acest lucru în momentul în care chiuveta dvs. va servi drept instrument pentru spălarea mai multor obiecte decât vase.

Un alt dezavantaj va fi restricționarea mișcărilor și a vizibilității în timpul spălării.

 Ești o persoană înaltă? Mai bine ai grijă să nu te lovești cu capul de dulap atunci când te apleci pentru a curăța murdăria mai dificilă în timpul spălării.

 Înălţime

Ultima greșeală vă poate costa nu numai nervii, ci și sănătatea prețioasă.

 Vorbim despre plasarea chiuvetei prea jos. Durează doar câteva minute pentru ca coloana vertebrală să îți spună clar că poziția ta nu este favorabilă sănătății sale. Pe termen lung, acest lucru poate avea consecințe fatale.

 Cum să o prevenim?

Înălțimea corectă pentru amplasarea unui blat este de 85 cm înălțime. Cu toate acestea, există multe speculații cu privire la faptul că aceasta este înălțimea potrivită pentru persoanele scunde. Persoanele mai înalte, pot necesita o amplasare mai înaltă a blatului. Pentru a măsura înălțimea blatului care ne va favoriza cel mai bine, pur și simplu îndoiți brațele la coate în unghi drept și măsurați înălțimea cu 10-15 cm sub înălțimea mâinilor până la podea.

 Totuși, ține cont de restul gospodăriei. Cel mai bine este să găsiți un compromis, astfel încât spălatul să fie confortabil pentru toată lumea.

 Concluzie

Instalarea chiuvetei este cel mai complicat lucru în timpul renovării bucătăriei. Necesită cunoștințe atât în tâmplărie, cât și în instalații sanitare. Nu e de mirare, deoarece, la fel ca și aparatul de încălzire, este unul dintre cele mai importante lucruri din bucătăria noastră.

 

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editor al blogului Lavello, care este pasionat de subiecte legate de inima fiecărei case - bucătăria și designul acesteia. Iubește soluțiile funcționale, durabile și frumoase de care se pot bucura mulți ani. Datorită dragostei pentru natură, ea acordă o mare importanță materialelor naturale în designul bucătăriei. Scopul ei este să-și ajute cititorii să creeze bucătăria visurilor lor, unde treburile zilnice vor înceta să mai fie o treabă neplăcută și să devină plăcute și unice.