Idei de design pentru bucătărie – 7 greșeli comune făcute
Te așteaptă o renovare? Ai deja o idee pentru designul bucătăriei tale? Pentru a vă asigura că fiecare element al creației dvs. este realizat în conformitate cu viziunea dvs., trebuie să cunoașteți câțiva factori tehnici cheie.
Faptul este că multe concepte pentru decorul tău se pot transforma în rămășițe atunci când se ciocnesc de realitatea.
De ce?
Imaginați-vă că găsiți aparatul de uz casnic visat în timp ce faceți cumpărături pentru o renovare. Îl achiziționați împreună cu mobila chiar înainte de renovare. Faceți acest lucru în avans pentru a vă asigura că atunci când începe lucrul, totul va fi la îndemână. Renovarea începe. Odată ce pereții au fost șlefuiți și vopsiți, iar gresia și podeaua au fost așezate, asamblați mobilierul și porniți echipamentul nou-nouț. Dintr-o dată obervați că vechea instalație nu suportă tensiunea echipamentelor noi, mai avansate și se arde.
Acum aveți două opțiuni.
Fie dați jos pereții și podeaua și înlocuiți instalația cu una nouă, fie localizați și înlocuiți doar partea arsă a instalației… și înlocuiți noul aparat electrocasnic cu unul mai slab – nu se mai potrivește atât de perfect. cu noul tău mobilier.
Dar stai un minut.
Până la urmă, meseriașul tău nu este electrician, trebuie să înceapă următorul job de mâine și își va găsi timpul abia peste trei luni, iar bugetul tău se termină deja… Ce faci într-un asemenea moment?
Aceasta este, desigur, o situație extremă, dar cât de adevărată și comună…
Din fericire, astfel de situații critice pot fi prevenite.
Cele mai multe astfel de pericole sunt dezvăluite când este prea târziu. Sunt periculoase, costisitoare și se întâmplă destul de des. Totuși, astfel de momente critice sunt puține și pot fi prevenite destul de ușor.
Astfel de accidente apar, de obicei, atunci când faci achiziții de construcții prematur, sau când profesionistul pe care îl angajezi este specializat într-un singur domeniu de finisare. De exemplu, dacă angajați un pictor, el se va concentra să picteze bine pereții. Alte probleme ale renovării dumneavoastră, cum ar fi kilometrajul și starea instalațiilor, s-ar putea să nu îl intereseze neapărat. La urma urmei, ar putea să facă greșeala de a încerca să depășească specificațiile sale și să te expună pe tine și pe el însuși la costuri.
Pentru a vă ajuta să preveniți astfel de evenimente neplăcute, am împărțit în mai multe secțiuni individuale:
Instalație electrică
Înainte de a începe lucrările de finisare la casa dvs., aflați două lucruri de bază despre sistemul dvs. electric.
- Cât de veche are instalația
- În ce sens merge
Instalarea veche este adesea defectuoasă. Mai ales după o renovare. Electrocasnicele și electronicele mai vechi nu aveau aceeași intensitate ca cele de astăzi. Daca cablurile au fost din aluminiu, trebuie să țineți cont că se vor oxida în timp. Sunt foarte multe cazuri când, imediat după o renovare, pereții și podeaua trebuie smulse din nou, deoarece instalația nu este capabilă să facă față intensității cauzate de echipamentele de ultimă generație.
O altă informație importantă este direcția în care merg cablurile. Cursul lor poate împiedica instalarea unor elemente importante ale mobilierului dumneavoastră. Se mai întâmplă ca unul dintre cabluri să fie intrerupt. După finalizarea lucrărilor, se dovedește că instalația nu funcționează așa cum ar trebui, deoarece a fost deteriorată de un burghiu sau polizor. De asemenea, poate scurtcircuita sau chiar provoca un incendiu.
Dacă vă așteptați să faceți găuri în pereți sau podea, solicitați informații despre instalarea în proprietatea dvs. și oferiți-le profesioniștilor care lucrează. Le găsești de la proprietarul clădirii, de la firma de construcții care ți-a construit casa sau de la foștii chiriași. De asemenea, puteți avea căutarea efectuată de către profesioniștii care lucrează la locul dvs.
Ventilare
Bucătăria și baia dvs. trebuie să aibă orificii de ventilație. Când instalați ventilația, trebuie să cunoașteți nu numai legea gravitației, ci și legea construcțiilor.
Să explicăm mai întâi ce tipuri de ventilație distingem:
- Ventilație mecanică
Aceasta este o ventilație care are un ventilator electric care, atunci când este pornit, evacuează gazele din camera dvs.
- Ventilație gravitațională
Aceasta este o ventilație care, folosind legile fizicii, evacuează vapori calzi în mod spontan printr-o conductă sau ventilație situată în apropierea tavanului.
Aparent, putem crede că ventilația mecanică este cu mult superioară. Din motive legale, însă, arată diferit. Dacă ai instalație de gaz în bucătărie trebuie să ai cel puțin o deschidere gravitațională. Mai mult, nu poate fi conectat la nicio altă conductă! (Nici măcar cu hota).
Este de remarcat faptul că ventilarea a două camere cu o singură conductă este ilegală. Cu greu, va avea un efect slab în practică. O conductă de ventilație separată în două camere va avea o capacitate foarte slabă și nu își va servi scopul.
Instalație apă
Problema instalației de apă este foarte asemănătoare cu cea a instalației electrice. Înainte de a începe să terminați lucrul, aflați în ce direcție merg conductele. Desfacerea sau alezarea unuia dintre ele nu numai că te va forța să întrerupi alimentarea cu apă curentă până la sosirea instalatorului, dar va face și ravagii prin inundații și deteriorarea noului tău interior. Dacă instalațiile dvs. sanitare sunt vechi, luați în considerare înlocuirea conductelor cu altele noi înainte de a începe renovarea.
Al doilea aspect este distanța chiuvetei de la sursa principală de instalații sanitare. Nu uitați să plasați chiuveta la cel mult 3 m de canalul principal de apă. Depășirea acestei distanțe implică încălcarea codurilor de construcție și vă poate expune la o scurgere nefuncțională. Pasul de scurgere trebuie să fie de minim 3 mm/1 metru de instalare
Încălzirea
Intenționați să vă înlocuiți caloriferele? Dacă locuiți într-un bloc, asigurați-vă că este cu siguranță posibil!
Sezonul de încălzire va face imposibilă o astfel de operațiune. Dacă închideți circuitul de apă, vecinii tăi nu vor avea încălzire. Este posibil ca administratorul clădirii să nu fie de acord cu propunerea dumneavoastră de a înlocui caloriferele într-o astfel de situație.
De asemenea, trebuie să știți că o murdărire temeinică a pereților poate necesita îndepărtarea caloriferelor din cameră. Cu îndrăzneală, puteți sări peste elementul demontării caloriferului, dar trebuie să luați în considerare imperfecțiunile minore în acest domeniu.
Mobila
Cea mai frecventă greșeală este să cumpărați mobilier „cu ochii”. Entuziasmați de aspectul lor frumos, uităm de un lucru important adică de dimensiunile lor. La asamblarea mobilierului, ai putea fi surprins când dimensiunile mobilierului nu se armonizeaza cu restul bucătăriei tale.
Când ajustați dimensiunile mobilierului, luați în considerare dacă mobilierul se va potrivi:
- locația ferestrei
- locația cercevelei ușii din față
- dimensiunea aparatelor electrocasnice și electronice
- amplasarea prizelor electrice.
Dacă planificați două rânduri de dulapuri în bucătărie, rețineți că distanța dintre ele trebuie să fie de cel puțin 120 cm.
Umiditate și ciuperci
Motivele formării de ciuperci pe pereți sunt:
- Încălzire slabă
- Ventilatie slaba
- Circulație slabă a aerului.
Camerele precum bucătăria și baia trebuie să fie ventilate. Este adesea instalat un ventilator care se aprinde și se oprește împreună cu lumina. Funcționează grozav când te afli în cameră. Cu toate acestea, atunci când părăsești bucătăria sau baia, ventilatorul oprit, în loc să ajute, împiedică fluxul de aer și eliminarea umezelii din cameră. La o lună sau două după o renovare, primele semne de mucegai pot apărea pe pereții proaspăt vopsiți. Dacă intenționați să faceți în camera dvs. lucruri ce au legătură cu umiditatea, cum ar fi să faceți o baie sau să întindeți rufele, asigurați-vă că acestea vor fi ventilate și încălzite corespunzător, ca aerul să circue liber în toată încăperea.
Rutarea tuturor instalațiilor
Localizarea aparatelor electrocasnice și electronice va implica accesul la energie electrică. Așadar, asigurați-vă că fiecare produs să aibă acces liber la o priză. Dacă intenționați să mutați aparate sanitare, verificați dacă este posibil să le aduceți la canalizare. Când cumpărați mobilier, gândiți-vă dacă vreunul dintre acestea va închide accesul la prizele electrice. Chiuveta dvs. va fi la o distanță sigură (50 cm) de prize și de o sobă cu gaz sau electrică.
Concluzie
După cum puteți vedea, luând decizii neconsiderate și pripite, vă puteți expune nu numai la costuri neașteptate, ci și la pericole pentru sănătatea dumneavoastră. Atunci când vă planificați renovarea, țineți cont de factorii importanți prin care planurile dumneavoastră se pot transforma în praf… Din fericire, nu sunt multe și pot fi ocolite. Trebuie doar să știi despre ele pentru a-ți planifica interiorul visat element cu elementul.