Dulapul de sub chiuvetă și instalarea acestuia – cum să evitați cele mai frecvente greșeli?

Ascultă în versiunea audio

Te confrunți cu enovarea bucătăriei? Sau ești în căutarea chiuvetei și a mobilierului de bucătărie din granit visat? Suntem bine conștienți de importanța dulapului de chiuvetă de bucătărie din granit și instalarea acesteia.

De ce?

Acesta este un element care afectează confortul utilizării zilnice, precum și funcționalitatea întregului spațiu de bucătărie. De fapt, este una dintre cele mai importante decizii atunci când renovați o bucătărie.

De aceea este atât de important să ne gândim cu atenție unde și cum va fi instalată, astfel încât chiuveta din granit să răspundă așteptărilor noastre și fiecare moment petrecut în bucătărie să fie o plăcere pură.

În acest articol descoperim cele 4 cele mai frecvente greșeli făcute la instalarea unui dulap de bucătărie care este dedicat unei chiuvete din granit.

Citiți pentru a le evita în timpul renovării în bucătărie!

  1. Alegerea necorespunzătoare a locului

Prima greșeală este alegerea greșită a locului pentru dulapul dedicat sub chiuveta din granit.

Alegerea locului potrivit pentru un dulap dedicat unei chiuvete din granit este un pas cheie în procesul de instalare. Nu trebuie subestimat, deoarece poate afecta întregul proces de instalare și buna funcționare a chiuvetei.

În primul rând, trebuie să vă asigurați accesul ușor la instalațiile sanitare și electrice, deoarece pe acestea se bazează întregul sistem.

Acest lucru asigură că racordarea sifonului la scurgere și la mașina de spălat vase, dacă avem una, va fi simplă și nu va crea probleme de la bun început.

Alegerea inadecvată a locației poate face instalarea dificilă și consumatoare de timp și poate chiar necesita modificări costisitoare.

Prin urmare, merită să vă gândiți cu atenție și să alegeți un loc care să fie optim în ceea ce privește accesul la instalație și să permită conectarea ușoară a chiuvetei.

Alegând locul potrivit, vom evita problemele chiar de la început, ceea ce ne va economisi timp, nervi și bani în viitor.

Amplasarea necorespunzătoare a chiuvetei din granit pe dulap

 

2. Următoarea greșeală este poziționarea inadecvată a chiuvetei pe dulap.

Chiuvete granit cu o cuva Lavello Decoro 0.0

Dacă chiuveta este prea aproape de perete, pot apărea probleme cu instalarea accesoriilor.

În acest caz, dozatorul de lichid de vase poate să nu se potrivească între chiuvetă și perete. În consecință, nu se va putea instala corect, iar orificiul destinat dozatorului va trebui să fie astupat – lucru pe care am dori să-l evităm.

Prin urmare, includem un șablon cu dimensiunile chiuvetei la fiecare comandă, astfel încât să vă ajutăm în timpul instalării chiuvetei din granit. În acest fel, este mult mai ușor să alegeți locul care se va potrivi perfect pentru instalarea unor articole suplimentare, cum ar fi un dozator de lichid.

Din experiența noastră, știm foarte bine cât de funcționale sunt dozatoarele de lichide. Datorită lor, bucătăria dumneavoastră este estetică și ordonată.

Dozatorul de lichid cu un aplicator montat este o soluție care va ajuta la economisirea spațiului în jurul chiuvetei noastre din piatră naturală.

Pentru a obține cantitatea de lichid necesară pentru spălarea vaselor, trebuie doar să apăsați pompa. Puțini oameni știu că pentru a umple dozatorul nostru nu este necesar să-l deșurubați de dedesubt. Tot ce trebuie să faceți este să scoateți duza dozatorului și să umpleți din nou!

În sortimentul nostru AICI  vei găsi o gamă completă de dozatoare de lichide, care includ desene tehnice cu dimensiuni exacte.

Acest lucru vă va ajuta să evitați dezamăgirea în timpul instalării!

 

3. Dulap nepotrivit pentru chiuveta din granit

 

Deja a treia greșeală este să alegi dulapul eronat pentru chiuvetă.

Este atât de important deoarece chiuveta este unul dintre cele mai folosite elemente ale bucătăriei noastre, iar dulapul acționează ca un suport.

Imaginați-vă situația în care cumpărați frumoasa noastră chiuvetă din granit. Cu toate acestea, în timpul instalării, se dovedește că ceea ce împiedică serios instalarea sifonului sunt… rafturile din dulapul de sub chiuvetă.

Poți simți deja enormitatea dezamăgirii?

Prin urmare, în acest caz – mai puțin înseamnă mai mult.

Un element foarte important în alegerea dulapului potrivit sub chiuvetă este conținutul acestuia, sau mai bine zis, lipsa acestora.

De fapt, acest tip de dulap, servește ca o cameră tehnică, care conține – sifonul și alte componente sanitare.

Dulapul dedicat chiuvetei din granit, cel mai adesea nu are perete din spate.

Datorită acestei soluții, există acces gratuit la componentele sanitare și electrice. În acest fel, poți instala cu ușurința toate elementele care alcătuiesc întreaga zona de spălare în bucătăria ta.

Dacă, în ciuda tuturor celor enumerate, încă doriți să instalați rafturi în dulapul de sub chiuvetă, merită să verificați dacă acestea nu vor interfera cu țevile de scurgere și cu sifonul.

În plus, merită să ne amintim de înălțimea potrivită a raftului, astfel încât acestea să nu restrângă spațiul pentru componentele sanitare.

Acestea trebuie amplasate suficient de optim astfel încât să nu interfereze cu accesul la conducte și supape în cazul în care trebuie reparate sau înlocuite.

 

4. Lipsa ajutorului profesional

Nu în ultimul rând, o greșeală care se face adesea în timpul instalării unui dulap de chiuvetă din granit este lipsa ajutorului profesional. Din pacate, nu toti cei care se angajează la renovarea bucătăriei tale au experiența necesară în acest domeniu. Ar trebui să ne lămurim că este imposibil să fim specialiști în orice.

 

Un bun profesionist este o persoană care are nu numai instrumentele potrivite, ci și cunoștințele și abilitățile necesare pentru a instala corect dulapuri și chiuvete din granit. Apelarea ajutorului unui astfel de specialist crește încrederea că totul va fi făcut corect, ceea ce se traduce printr-o utilizare sigură și confortabilă a bucătăriei.

Solicitarea ajutorului unui profesionist pentru a realiza instalarea unui dulap pentru chiuveta din granit, evită multe probleme care apar din lipsa de cunoștințe la montarea dulapului și conectarea chiuvetei.

Un profesionist știe întotdeauna care sunt soluțiile cele mai bune și poate sfătui în probleme de care nu suntem siguri. În acest fel, ne vom economisi stresul, timpul și banii pe care ar trebui să-i cheltuim pentru corectarea greșelilor și repararea daunelor în cazul auto-asamblarii.

Concluzie

Nu este nimic mai rău decât să-ți începi aventura cu o nouă chiuvetă din granit cu greșeli în timpul instalării.

De aceea este atât de important să urmați câteva reguli simple.

Primul pas către succes este să planificați cu atenție unde va fi amplasat dulapul. Acest lucru va garanta instalarea ușoară a chiuvetei și a sifonului, precum posibilitatea de a conecta mașina de spălat vase.

Al doilea pas important este locul optim pe blatul din bucatarie pentru chiuveta din granit. Vă va permite să instalați accesoriile de bucătărie visate, ceea ce va facilita utilizarea zilnică a zonei de spălat.

În continuare, trebuie să alegeți un dulap de bucătărie adecvat, care să ofere acces ușor la componentele sanitare și electrice în timpul instalării și în cazul oricăror defecțiuni. În astfel de situații, instalatorul va avea posibilitatea de a remedia defecțiunea.

Ultimul sfat este de a cere ajutorul unui profesionist care va ajuta la instalarea dulapului și a chiuvetei noastre din granit în mod corect.

Merită să ne amintim că instalarea corectă a dulapului pentru chiuveta din granit este crucială pentru siguranța și funcționalitatea bucătăriei.

Prin urmare, merită să cheltuiți ceva timp și resurse pentru o instalare bine gândită și profesională.

 

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editor al blogului Lavello, care este pasionat de subiecte legate de inima fiecărei case - bucătăria și designul acesteia. Iubește soluțiile funcționale, durabile și frumoase de care se pot bucura mulți ani. Datorită dragostei pentru natură, ea acordă o mare importanță materialelor naturale în designul bucătăriei. Scopul ei este să-și ajute cititorii să creeze bucătăria visurilor lor, unde treburile zilnice vor înceta să mai fie o treabă neplăcută și să devină plăcute și unice.