Curiozități despre chiuvete de granit

Vă întrebați dacă o chiuvetă din granit va fi o alegere bună pentru bucătăria dvs.? În calitate de producători de chiuvete de granit, primim o mulțime de întrebări de la clienții noștri cu privire la aspectele tehnice. În articolul de mai jos veți găsi răspunsurile la cele mai frecvente întrebări din cei 11 ani de activitate.

Ce înseamnă termenul chiuvetă de granit?

Denumirea de chiuvetă de granit este un termen comercial folosit de producătorii de chiuvete de conglomerat pentru a ajuta clienții să găsească produsul potrivit.

Ce face parte din structura chiuvetei din granit?

O chiuvetă din granit este fabricată dintr-o combinație de agregat și rășină, apoi este turnată și vindecată în forme. Se spune că o chiuvetă de granit de bună calitate ar trebui să fie formată din 70 – 80% agregat și 30 – 20% rășină. Chiuvetele fabricate în compania noastră sunt fabricate dintr-o combinație de agregat (granit) și liant (rășină sintetică) în proporții de 80% – 20%.

Care este greutatea chiuvetelor de granit?

Chiuvetele din granit sunt grele. Cele mici pot cântări chiar și aproximativ 10 kg, iar cele mari până la 30 kg.

Chiuvetele din granit sunt rezistente?

Chiuvetele din granit sunt rezistente la zgârieturi, șocuri termice, temperaturi ridicate (până la 280 de grade Celsius!), impacturi, decolorare și murdărire. Amintiți-vă, totuși, că, pentru a menține chiuveta în stare bună, ar trebui curățată în mod regulat, la fel ca orice echipament de bucătărie.

Care este suprafața chiuvetelor de granit?

Chiuvetele din granit sunt netede la atingere. Datorită utilizării produselor de înaltă calitate și a tehnologiei moderne, chiuvetele și sunt plăcute la atingere, cum ar fi piatra netezită de curentul de apă.

Care sunt configurațiile disponibile pentru chiuvete de granit?

Chiuvete de granit sunt disponibile în versiunile cu 1, 1,5 și 2 boluri. Sunt disponibile cu sau fără scurgere, există chiuvete de colț și rotunde sau sub blat. Totul depinde de dimensiunea dulapului, de spațiul de pe blat și, în cazul chiuvetelor suspendate, de tipul de material ales pentru blat (aici cele mai bune materiale sunt: piatră, compozit, conglomerat și lemn, cum ar fi stejar, tec și mahon, pentru alte tipuri trebuie să ne amintim despre impregnarea continuă a blatului).

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editor al blogului Lavello, care este pasionat de subiecte legate de inima fiecărei case - bucătăria și designul acesteia. Iubește soluțiile funcționale, durabile și frumoase de care se pot bucura mulți ani. Datorită dragostei pentru natură, ea acordă o mare importanță materialelor naturale în designul bucătăriei. Scopul ei este să-și ajute cititorii să creeze bucătăria visurilor lor, unde treburile zilnice vor înceta să mai fie o treabă neplăcută și să devină plăcute și unice.