Cum se calculează costurile de renovare

Vă faceți griji că totalul renovării vă va depăși așteptările? Nu sunteți sigur cum să vă planificați bugetul pentru renovare? Avem o diagramă simplă, pas cu pas, pentru a vă planifica bugetul pentru renovare.

De ce este bună o planificare a bugetului pentru renovare la baza unei renovări de succes?

Costurile de renovare sunt o problemă fundamentală în pregătirile dvs.

De regulă, acesta este cel mai dificil lucru de estimat, deoarece în calea ta sunt multe „surprize”, de care de multe ori nici nu le dai seama.
Acest lucru este deosebit de dificil atunci când cunoștințele noastre despre finisaje nu sunt la un nivel exorbitant… Și la urma urmei, nu toată lumea are la îndemână un profesionist cu experiență care să-i ajute să-și planifice bugetul cu luni înainte de începerea lucrărilor.
De foarte multe ori, vrăjiți de prețul stabilit, cheltuim până la ultimul ban pe interior. Drept urmare, atunci când ne așteaptă cheltuieli neașteptate în calea renovării noastre, intrăm în necazuri și începem să facem o serie de greșeli care nu fac decât să ne înrăutățească situația.
Stabilirea prețului lucrării și a materialelor necesare finisării interiorului este influențată de mulți factori care se pot schimba în timp și devin o sursă de probleme.

Pentru a ne planifica bine cheltuielile, trebuie să eliminăm cât mai multe variabile incerte, astfel încât costurile să se încadreze în bugetul nostru planificat.

Așadar, cum abordăm alocarea bugetului nostru atunci când nu suntem conștienți de toate costurile pe care le avem în fața noastră?
Iată un grafic simplu care vă va ajuta să vă sortați toate cheltuielile și să vă ajustați finanțele dvs.:

1. Sortează toate elementele.

Pentru a defini clar estimarea costului inițial, trebuie să vă împărțiți renovarea în factori. Acest lucru se poate face pe o bucată de hârtie sau, dacă preferați, în excel.

În acest pas, este important să includeți chiar și cel mai mic element pe care intenționați să îl încorporați în noul dvs. decor.
Vă va ajuta la cumpărături, iar profesionistul vă va veni la îndemână, pentru a determina o estimare precisă a costului implementării. Pentru a vă asigura că niciun element al decorului dvs. nu este trecut cu vederea, cel mai bine este să planificați camera renovată de jos în sus, ținând cont de:

  1. Instalațiile care urmează să fie înlocuite (de exemplu apă, electricitate, gaz, încălzire, ventilație, aer condiționat)Materialul finisajului podelei
  2. Material de finisare a peretelui
  3. Materialul finisajului tavanului
  4. Ușile
  5. Ferestrele
  6. Corpuri sanitare (de exemplu, chiuvetă, chiuvetă, cadă, toaletă)
  7. Mobila
  8. Iluminat
  9. Elemente de finisare (de exemplu, plinte, prize, întrerupătoare de lumină)
  10. Elemente decorative.

Trecerea cu vedere la oricare dintre elemente poate crește costul instalării în etapele ulterioare. Pentru a fi siguri, este o idee bună să efectuați o astfel de analiză de mai multe ori.
AI GRIJĂ! Asigurați-vă ce intră de fapt în fiecare componentă individuală! S-ar putea să fii surprins să afli că prețul becurilor te va costa mai mult decât costul lămpii în sine, iar costul tocului și mânerelor ușii va depăși costul ușii la care te uiți.

2 Obțineți dimensiunile fiecărei camere.

Pentru a estima costul renovării, veți avea nevoie de o măsurare exactă a întregii încăperi. Pentru metru pătrat complet, va trebui să includeți

  • dimensiunile pentru:
  • podea
  • pereți
  • tavan
  • ușă
  • ferestre

O valoare bine detaliată va fi cheia pentru a vă determina nevoile și capacitățile atunci când faceți cumpărături pentru renovarea dvs.
Când luați măsurătorile, luați în considerare câtă suprafață va ocupa fiecare element, de ex. fiecare perete va fi acoperit cu aceeași culoare de vopsea?

Plăcile vor acoperi întregul perete sau doar o secțiune a acestuia? Ce dimensiuni va avea mobilierul decupat la dimensiune? Care vor fi lungimile noilor instalații?

 

3 Calcularea costului materialelor

 

Dacă știi deja dimensiunile camerei tale și cum va arăta, este timpul să treci la calculul costurilor.
Există multe tipuri diferite de calculatoare pentru calcularea costului renovărilor disponibile pe web și le puteți căuta cu ușurință pe Google. Doar, introduceți dimensiunile camerei în calculator și alegeți din lista de materiale disponibile, iar calculatorul va face calculul pentru dvs., inclusiv prețul forței de muncă.

Veți estima lucruri precum mobilier, aparate sanitare și materiale de finisare pe baza prețurilor disponibile în magazinele staționare sau online.
ATENȚIE! Doriți să evitați pierderea timpului făcând achiziții suplimentare? Când calculați necesarul de materiale precum gresie, panouri de podea, vopsea de netezire, lipici, includeți o marjă de 10-20% pentru posibilele ajustări.

Asigurați-vă pentru orice eventualitate! Când faceți un discernământ inițial, găsiți înlocuitori mai ieftini pentru elementele de decor.. Astfel de alternative vă vor permite să țineți un as în mânecă, în cazul în care trebuie să reduceți costul renovării. Cu toate acestea, acordați atenție calității înlocuitorilor mai ieftini. Este foarte important să vă asigurați că dacă mai târziu trebuie să cumpărați, furnizorul îl va avea în continuare în stoc.

Ar fi neplăcut să te confrunți cu o situație în care, în cazul unei cereri crescute pentru un anumit material, constati că stocul tocmai s-a epuizat și nu știi când sortimentul va apărea din nou în magazin.

 

4. Prețul serviciilor de construcții

 

Prețul pe care trebuie să-l plătiți pentru un profesionist depinde de mărimea renovării și de ceea ce va fi de fapt inclus.
Pentru a cunoaște prețul exact al forței de muncă, trebuie să inviți un profesionist la tine acasă. La telefon, din păcate, este imposibil să prezinți dimensiunea lucrării și să specificați clar care sunt cerințele dvs. În timpul vizitei profesionistului, trebuie să utilizați notele pe care le-ați pregătit în prealabil și să aflați punct cu punct dacă profesionistul a ținut cont de fiecare detaliu atunci când face devizul. Între timp, roagă-l să-ți completeze lista de cumpărături cu ramele, adezivii și alte mijloace necesare pentru a instala elementele de decor pe care le-ai ales.

 

ATENȚIE! Asigurați-vă că profesionistul și-a calculat serviciul de la A la Z și a ținut cont de toate lucrările care pot apărea între timp. Probabil că nu vrei să auzi la sfârșit o propoziție de genul: „Ei bine, pentru că mai era asta și asta, și împreună vor fi încă 10 000 de lei”.
De asemenea, este foarte important să vă asigurați că profesionistul a prezentat prețul brut. Ar fi o experiență neplăcută pentru tine să afli că mai trebuie să adaugi TVA 19% la prețul convenit….

 

5 Prețul costurilor suplimentare

 

Costurile suplimentare de multe ori nu sunt luate în considerare deloc atunci când planificați o renovare. Apar pe neașteptate și scot bani din bugetul tău într-un mod aproape de neobservat.

Acestea includ costuri precum:

Moloz

În timpul unei renovări majore, descoperiți cum să vă ocupați de îndepărtarea resturilor. Puteți transporta singur molozul la o groapă de gunoi, puteți comanda un container sau saci speciali, pentru care serviciile desemnate vor apărea la locul stabilit.

Materiale de înlocuire

O cheltuială foarte des trecută cu vederea sunt materialele de înlocuire. Când renovăm o parte a casei noastre, trebuie să luăm în considerare necesitatea de a elimina temporar ustensilele de uz casnic pe care le folosim în fiecare zi. Amenajarea unei chiuvete mici în care să ne spalam vasele, a unui aragaz pe care să încălzim masa sau trecerea la catering este o cheltuiala care poate lăsa o amprentă semnificativă asupra bugetului nostru.

Produse de curățenie

În fața renovării, curățenia este pâinea ta zilnică. Veți avea nevoie de produse de curățare speciale și instrumente de curățare care se vor uza non-stop. Ștergătoarele, draperiile, foliile rezistente la praf și murdărie sunt accesoriile care trebuie reînnoite cel mai des.
ATENȚIE! În cazul unei renovări majore, poate fi necesară o mutare sau o vacanță temporară. Aceasta este o cheltuială separată și este mai bine să o considerați ca o investiție complet separată.

 

6. Optimizarea costurilor

 

Pentru a ne minimiza cheltuielile, trebuie mai întâi să ne asigurăm că nu sunt disponibile reduceri sau promoții la îndemâna noastră. Pentru a face acest lucru, este o idee bună să întrebați personalul magazinului despre orice RABAT sau PROMOȚII disponibile sau să întrebați pe oricare dintre prietenii noștri care lucrează într-un magazin de construcții dacă au reduceri pentru angajați.
De asemenea, s-ar putea dovedi că profesionistul dvs. are un card de fidelitate la un anumit magazin cu reduceri de construcții și, astfel, vă poate aranja un acces mai ieftin la materiale de construcție.
Când cumpărați materiale precum gresie, panouri și vopsea, asigurați-vă că, dacă aveți material în exces, puteți face retur la magazinul în care faceți cumpărături.

Foarte des, marja de eroare pentru care vă pregătiți în avans poate fi inutilă. Majoritatea magazinelor de constructii accepta retururi fara justificare, atata timp cat coletul nu a fost deschis in prealabil. Cu toate acestea, este mai bine să vă asigurați că un astfel de serviciu este cu siguranță disponibil într-un anumit magazin.
ATENȚIE! Nu reduceți singur costul renovării! În momentul în care o renovare începe să vă depășească capacitatea financiară, este mai bine să consultați reducerea costurilor cu un profesionist, în loc să o faceți singur. A greși într-un astfel de moment te poate expune la și mai multe cheltuieli.

Concluzie

Atunci când se calculează costul unei renovări, chiar și cele mai mici detalii pot face o diferență colosală. Cu cât înveți mai multe despre renovarea ta, cu atât poți evita mai multe cheltuieli neprevăzute. Amintiți-vă că multe lucruri se schimbă în timpul unei renovări. Nici cel mai bun preparat nu te va proteja de necunoscut. Pentru a fi suficient de pregătit, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să-ți pregătești 10 – 20% din buget pentru cheltuieli neașteptate.

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editor al blogului Lavello, care este pasionat de subiecte legate de inima fiecărei case - bucătăria și designul acesteia. Iubește soluțiile funcționale, durabile și frumoase de care se pot bucura mulți ani. Datorită dragostei pentru natură, ea acordă o mare importanță materialelor naturale în designul bucătăriei. Scopul ei este să-și ajute cititorii să creeze bucătăria visurilor lor, unde treburile zilnice vor înceta să mai fie o treabă neplăcută și să devină plăcute și unice.