Cum să potriviți chiuveta la nevoile și capacitățile dvs., astfel încât folosirea bucătăriei să devină o plăcere?

Ascultă în versiune audio

Bucătăria este un loc special în planul întregii case. Aici petrecem mult timp pentru a pregăti mesele pentru noi și pentru cei dragi. Gătim, coacem, experimentăm, pregătim murături pentru iarna, totul pentru a ajunge prin stomac până la inimă. Răsfățăm palatele celor mici și marilor gurmanzi.

Aici merg toate felurile de mâncare, tacâmurile și paharele după o cină delicioasă. De aceea este atât de important ca bucătăria noastră să fie nu numai frumoasă, ci și foarte practică. Alegerea chiuvetei potrivite poate face ca treburile de zi cu zi să nu mai fie o treabă neplăcută.

De aceea, special pentru tine, am pregătit un ghid care în 8 pași îți va arăta la ce să fii atent pentru a potrivi perfect chiuveta nevoilor tale, pentru a face fiecare moment petrecut în bucătărie mai placut.

Să începem!

Dimensiunea

Spațiul bucătăriei este divers, poate fi mare și deschis, îngust sau alungit si nu foarte reglabil. Fiecare dintre noi avem opțiuni diferite în ceea ce privește spațiul pe care îl avem la dispoziție. Un loc pentru o chiuvetă trebuie găsit în fiecare bucătărie, indiferent de mărime.

De aceea, în primul rând, trebuie să vă asigurați că dimensiunea se va potrivi cu locul în care doriți să o instalați.

Ce se întâmplă dacă blatul tău este încă în stare foarte bună, dar este timpul să înlocuiești chiuveta cu una nouă?

Din cei peste 15 ani de experiență, știm că acesta este un coșmar obișnuit pentru mulți oameni. Ei se tem că gaura din blat, care a fost tăiată special pentru chiuveta veche, va fi problematică atunci când alegeți o chiuvetă nouă.

Nimic mai departe de adevăr!

Un instrument foarte util este motorul nostru de căutare, care vă va ajuta să găsiți chiuveta potrivită pentru deschiderea blatului dvs. existent și în mai puțin de 10 secunde!

Doar faceți clic AICI și vedeți ce sugestii v-am pregătit special!

Formă

Forma chiuvetei este o problemă importantă nu numai în ceea ce privește designul, ci și funcționalitatea acesteia. Cele mai populare sunt chiuvete dreptunghiulare, rotunde și colț.

Un mare avantaj al chiuvetelor dreptunghiulare este aspectul lor frumos. Se prezintă extrem de elegant, iar forma lor le face foarte convenabile pentru utilizarea zilnică.

Ceea ce distinge chiuvetele rotunde este faptul că oferă un spațiu de lucru considerabil în comparație cu dimensiunea lor. Datorita faptului ca au o formă ovală puteți spăla cu ușurință oale și tigăi. Acest lucru le face foarte funcționale și foarte plăcute din punct de vedere estetic.

Chiuvetele de colț, în schimb, oferă posibilitatea de a folosi spațiul din bucătărie la maximum. Prin urmare, funcționează foarte bine în bucătăriile mici, unde, de fapt, fiecare centimetru contează foarte mult! Forma lor unică vă oferă posibilitatea de a le așeza în colț, astfel încât să le puteți folosi liber

Metoda de montare

Următorul factor important este modul de instalare a chiuvetei. Alegerea depinde de preferințele noastre și de stilul bucătăriei. Există două tipuri:

  • pe blat
  • cu montaj sub blat

Chiuvetele cel mai frecvent alese sunt chiuvetele pe blat. Sunt montate pe blatul din bucătărie. Avantajul lor este că sunt potrivite pentru orice tip de blat.

Dacă doriți să mențineți un spațiu neted, chiar „fără sudură” pe blatul dvs. – atunci o chiuvetă sub blat este perfectă pentru dvs.! Doar asigurați-vă că blatul dvs. este rezistent la apă. Cele mai bune opțiuni sunt cele din compozit, granit și sinterizat.

Material

Alegerea materialului va determina nivelul general de satisfacție în utilizarea chiuvetei. Acesta este un factor foarte important, deoarece fiecare material are proprietăți diferite și face față diferit provocărilor care așteaptă în timpul utilizării zilnice. Cele mai populare materiale care sunt folosite pentru chiuvete sunt granitul, oțelul inoxidabil și ceramica. Cea care va rezista mulți ani este cu siguranță o chiuvetă din granit.

În ciuda trecerii timpului, își păstrează aspectul frumos și impecabil, datorită proprietăților sale minunate. Chiuvetele noastre sunt create din 80% granit și 20% rășină, astfel încât pot face față chiar și celor mai pretențioase bucătării din multe țări europene. Puteți turna apă clocotită în voie, fără să vă faceți griji cu privire la crăparea chiuvetei. Chiuvetele din granit sunt soluția perfectă pentru persoanele care apreciază calitatea și durabilitatea de ani de zile.

Numărul de cuve

Nu sunteți sigur de câte cuve ar trebui să aibă chiuveta dvs.? Una, una și jumătate, sau poate cu două cuve? Ceea ce ajută la înlăturarea oricăror îndoieli este să înțelegeți care sunt nevoile noastre în bucătărie.

Gândiți-vă un moment, cât de des folosiți chiuveta zilnic și ce fel de vase doriți să spălați în ea? Ai nevoie de o chiuvetă mare pentru a spăla oale și tigăi? Sau folosiți zilnic mașina de spălat vase și folosiți chiuveta pentru clătirea vaselor înainte de a le pune în mașină?

Dacă aveți o familie numeroasă și invitați des oaspeți, merită să pariați pe o chiuvetă mai mare, care vă va permite să pregătiți mesele și să spălați vase cu ușurință. Pe de altă parte, în bucătăriile mai mici, o chiuvetă cu dimensiuni mai mici va funcționa mai bine.

Culoare

Bucătăria este un loc al aventurilor culinare, al aromelor, dar și a… CULORILOR. Datorită acestui fapt, cu siguranță ne păstrează mai mult timp cu splendoarea și farmecul său. În bucătărie, folosim cel mai des chiuveta, așa că devine personajul principal în toată camera. Atrage atenția asupra sa și atrage atenția tuturor celor care trec pragul spațiului bucătăriei. Prin urmare, culoarea potrivită a chiuvetei vă oferă posibilitatea de a obține efectul stilistic dorit în bucătărie.

Gama noastră largă de culori vă permite să alegeți o culoare pentru chiuvetă care să se potrivească cu orice design de bucătărie.

Dacă nu sunteți sigur pentru ce culoare să optați – puteți comanda mostrele noastre gratuite de culori AICI. Astfel vei alege culoarea potrivită a chiuvetei pentru a se potrivi cu mobilierul din bucătărie.

Funcționalitate

Cu sau fără uscător? Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări puse atunci când alegeți chiuveta de vis. De aceea, merită să ne gândim cum și unde punem vasele imediat după spălare în bucătăria noastră.

În cazul unei chiuvete cu uscător, uscătorul de vase este la îndemână. Vă puteți lăsa cu ușurință vasele umede, fără să vă faceți griji. Nu trebuie să investești într-un uscător de blat și poți folosi spațiul pe care îl economisești pentru orice vrei!

Pe de altă parte, o chiuvetă fără uscător va funcționa excelent într-o bucătărie cu mașină de spălat vase. Majoritatea vaselor ajung în mașina de spălat vase, în timp ce restul – puteți spăla manual, ștergeți imediat și puneți la loc. Cu excepția cazului în care, desigur, bucătăria ta are spațiu în dulapul de deasupra chiuvetei, care va fi dedicat special pentru uscarea vaselor.

Accesorii

Vederea sticlelor de plastic cu lichid de spălat vase strica efectul vizual al bucătăriei tale? Sau nu ai suficient spațiu pentru a-ți pune săpunul?

Ceea ce vă poate curăța spațiul din bucătărie sunt accesoriile care fac lucrurile mai ordonate și mai ordonate.

Va oferim dozatoare de lichide ce pot fi instalate în chiuvetă sau în blat, sifoane automate sau manuale care pot fi conectate și la o mașină de spălat vase sau la mașină de spălat rufe.

Concluzie

Atunci când decideți asupra unei chiuvete pentru bucătăria dvs., ar trebui să luați în considerare diverși factori precum dimensiunea, forma, metoda de instalare, materialul, funcționalitatea, numărul de cuve, culoarea și accesoriile necesare. Astfel te vei potrivi cu modelul de vis pentru bucătăria ta, care se va potrivi perfect nevoilor tale.

 

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editor al blogului Lavello, care este pasionat de subiecte legate de inima fiecărei case - bucătăria și designul acesteia. Iubește soluțiile funcționale, durabile și frumoase de care se pot bucura mulți ani. Datorită dragostei pentru natură, ea acordă o mare importanță materialelor naturale în designul bucătăriei. Scopul ei este să-și ajute cititorii să creeze bucătăria visurilor lor, unde treburile zilnice vor înceta să mai fie o treabă neplăcută și să devină plăcute și unice.