CUM SĂ NU PUNEȚI RENOVAREA ÎN M INILE MESERIAȘILOR SLABI ȘI AMATORILOR?

O renovare mare este în fața ta și nu ești complet familiarizat cu finisajele? Trebuie să angajezi un profesionist de încredere, care să facă treaba cu onestitate!

Deci, la ce trebuie să fii atent? Care sunt riscurile alegerii unui antreprenor neprofesionist sau necinstit?

Un bun profesionist este baza oricărei renovări de succes.

Nici măcar echipamentul de cea mai bună calitate pentru casa dumneavoastră nu vă va oferi o astfel de garanție a unui finisaj bun ca o lucrare solidă. Făcând o alegere rapidă și neconsiderată în acest sens, putem avea o mulțime de probleme cu renovarea. A acționa în mod implicit, insinuările și chiar frauda sunt pericole care îți vor transforma renovarea într-un coșmar. 

Deci, este posibil să angajezi un profesionist pe cont propriu, fără a cunoaște pe deplin forța de muncă?

Sigur că poți! Un bun profesionist îți va interpreta corect viziunea și își va îndeplini munca în conformitate cu cerințele tale. Cu toate acestea, trebuie să ții cont de câțiva factori importanți care pot determina dacă casa ta va fi renovată exact așa cum îți dorești. Pentru a găsi o echipă de profesioniști de încredere sau de renovare care să creeze casa visurilor tale, tot ce trebuie să faci este să planifici o anumită schemă de acțiune.

Împărțirea renovării în diferite etape vă va ajuta să faceți acest lucru.

1. Căutare

Când căutați un bun profesionist, trebuie să vă ghidați după trei factori:

  – experiență

  – calificări

  – păreri

Înainte de a începe căutarea, evaluați amploarea renovării dvs. Asigurați-vă că renovarea dvs. este suficient de mică încât un singur profesionist se poate ocupa de ea sau dacă este o muncă pentru o echipă mai mare. Există profesioniști buni care realizează cuprinzător întreaga renovare de la A la Z. Astfel de oameni, din păcate, sunt puțini. În cele mai multe cazuri, cantitatea serviciilor oferite, din păcate, nu se traduce în calitate. Prin urmare, este mai bine să vă gândiți dacă este mai bine să angajați separat un instalator, electrician, dulgher și finisator.

Deci, cum le căutăm?

Avem mai multe surse la dispoziție:

  • Un profesionist prin recomandare

Atunci când alegeți un profesionist prin recomandare, cel mai bine este să vă bazați pe expertiza prietenilor de încredere. Asigurați-vă, totuși, că persoana apropiată vă recomandă pe cineva care este bun și nu pe cineva pe care îl place. Simpatia nu poate merge întotdeauna mână în mână cu profesionalismul. În acest scop, este mai bine să te întrebi dacă prietenul tău îți recomandă pe cineva ca expert sau ca coleg. De asemenea, puteți merge în locuri care v-au impresionat prin calitatea manoperei. Fie că este vorba de baia prietenului tău sau de o cameră de companie în care ai fost, poți oricând să întrebi despre compania profesionistă sau de construcții care a făcut lucrarea.

  • Rețelele de socializare

După ce tastăm „servicii de construcții” într-un motor de căutare, vom vedea postări de la prietenii noștri despre servicii de construcții, companii care au propriile „pagini de fani” și grupuri tematice de unde putem obține ajutor.

Putem folosi toate cele trei opțiuni.

Companii și profesioniști care au propria lor pagină pe facebook și instagram, ne servesc cu „portofoliul” lor în galeria foto pusă la dispoziție. Acest lucru ne oferă posibilitatea de a vedea munca făcută chiar înainte de a încerca să-i contactăm. In panoul informativ vom găsi toate datele de care avem nevoie despre specializarea potențialului nostru contractant.

A doua opțiune pe care o avem la dispoziție sunt prietenii noștri care au un cont pe platforma dată. Putem scrie o postare pe forumul nostru sau adăuga un raport prin care le cerem prietenilor noștri să recomande o echipă bună de profesioniști sau de renovare.

A treia opțiune sunt grupurile tematice locale. Putem scrie un anunț în ele sau găsim noi înșine o companie care face publicitate pe grup.

Principalul avantaj al căutării unui profesionist în rețelele sociale este capacitatea de a cere fotografii ale lucrării finalizate. În acest fel, putem învăța multe înainte chiar de a ne angaja într-o conversație inițială.

  • Motor de căutare Google

O altă sursă de unde putem căuta buni profesioniști este motorul de căutare Google. Folosind locația, putem găsi cărți de vizită ale celor mai recomandați profesioniști și companii de construcții din regiunea noastră. Tot ce trebuie să facem este să mergem pe www.google.com, să selectăm varianta „Hărți”, să introducem în motorul de căutare, de exemplu: „servicii de construcții” și să introducem numele localității noastre. După ce facem clic pe butonul „căutare”, ni se va afișa o hartă cu toate companiile care fac publicitate pe acest site. În partea stângă va fi un panou cu cărți de vizită ale tuturor companiilor, unde vom găsi posibilitatea de a contacta firma selectată. Interesant, vom găsi aici evaluări sub formă de stele, precum și recenzii pe care clienții le-au acordat unui anumit profesionist sau companie. Pe baza acestor date, putem alege care profesionist sau companie ni se potrivește cel mai bine în ceea ce privește evaluările, recenziile și locația. După cooperare, avem și posibilitatea de a oferi o astfel de recenzie în persoană.

  • Reclame

Ultima variantă din care avem de ales sunt reclamele în ziare și pe diverse portaluri locale sau tematice. Acolo putem găsi companii și profesioniști care își oferă datele și descrierile cu calificări și specificații ale activităților. Unele portaluri oferă, de asemenea, posibilitatea de a oferi evaluări și recenzii prin care putem evalua inițial fiabilitatea profesionistului.

2. Primul contact

Dacă aveți deja o listă de potențiali contractori pentru renovarea dvs., este timpul să îi contactați și să întrebați despre condițiile renovării.

Pentru ce trebuie să te pregătești în acest pas?

  • Timpul de așteptat

De multe ori trebuie să așteptați un bun profesionist. Cantitatea de lucru care trebuie finalizată poate face posibil să-ți asume treaba în doar câteva luni sau chiar trimestre. Partea pozitivă a acestui lucru este că puteți lua contact cu mult timp în avans, ceea ce vă va ajuta să vă planificați renovarea cu mai multă atenție.

Atenție! Limitați-vă încrederea în companiile care doresc să vă preia comanda imediat. Aceasta nu este o regulă, dar disponibilitatea rapidă poate însemna o lipsă de comenzi, ceea ce poate duce la servicii de calitate scăzută.

  • Prețul inițial

Marea majoritate a antreprenorilor pentru astfel de lucrări vor dori să vină la șantier și să facă o evaluare inițială a dimensiunii lucrării. Profesioniștii fac acest lucru gratuit. Aceasta înseamnă că doresc să analizeze cu atenție amploarea jobului și să pre-estimeze costul. Dacă un potențial „profesionist” dă un citat la telefon fără să cunoască detaliile, arată lipsa lui de profesionalism sau angajament scăzut. Într-o astfel de situație, este mai bine să limitați încrederea.

  • Bugetul preliminar

Costul unei renovări poate fluctua în funcție de calitatea și evaluarea profesionistului. Înainte de a avea loc întâlnirea, este o idee bună să vă stabiliți o gamă de prețuri cu care să fiți de acord. De asemenea, este o idee bună să stabiliți o marjă financiară pentru lucrări sau achiziții neprevăzute.

3. Stabilirea termenilor și condiților

Ați găsit un profesionist care să vă întreprindă renovarea?

Înainte de a veni la tine acasă să se uite la locul de muncă și să discute despre munca generală, inclusiv despre compensare, este o idee bună să te pregătești pentru câteva lucruri.

În primul rând, trebuie să-i clarificați așteptările. Dacă nu ai cunoștințe tehnice, cel mai bine este să spui asta de la început. Un profesionist, care va analiza ideea pentru interior, va folosi nume tehnice care s-ar putea să vă fie necunoscute. Dacă nu înțelegi ceva, roagă-l să-l explice din nou. Parafrazați afirmațiile lui și întrebați dacă ați înțeles corect. Este mai bine să eviți o situație în care dai din cap confuz la ceva care poate fi complet diferit de așteptările tale reale.

Fiți pregătiți să discutați mai multe subiecte:

  • Conceptul

Ai ideea ta de design visat? Înainte de a avea loc întâlnirea, trebuie să planificați bine o vizualizare completă a noului dvs. decor. Faceți-l cât mai clar posibil. În acest scop, planificați bine fiecare element centimetru cu centimetru. Desigur, oricum va trebui să te bazezi pe expertiza unui profesionist pentru multe lucruri. Cu toate acestea, cu cât vizualizați mai bine rezultatul final pentru dvs., cu atât mai bine îl veți transmite antreprenorului.

  • Alte soluții

Fiecare are viziunea lui ideală. Nu toată lumea își poate da seama. Ce se întâmplă când un profesionist îți spune că dulapurile pe care le-ai selectat nu vor încăpea în camera ta? Sau conceptul dumneavoastră va presupune demontarea completă a instalației, ceea ce va crește semnificativ costurile?

Multe planuri de ciocnire cu realitatea se dovedesc a nu avea dreptul de a exista… Mai ales dacă nu ai cunoștințe tehnice despre subiect. Așa că este mai bine să fii pregătit să schimbi rapid conceptul. Într-o astfel de situație, profesionistul se va aștepta să iei o decizie rapidă…. Altfel o va lua el însuși pentru tine. Prin urmare, atunci când vă planificați renovarea, pregătiți-vă mai multe variante atât în ceea ce privește amenajarea cât și amenajarea fiecărui element.

  • Prețul final

Odată ce conceptul este stabilit, este timpul să determinați suma. Uneori, profesionistul trebuie să recalculeze datele colectate și pe această bază vă va oferi o decontare telefonică sau prin trimiterea unui mesaj. De asemenea, se întâmplă ca pe baza comenzilor anterioare, antreprenorul să știe deja la fața locului prețul lucrării sale. Când finalizați suma comenzii, asigurați-vă că aceasta este cifra finală și dacă antreprenorul va asigura vreo plată în avans. Evitați să plătiți integral înainte de finalizarea lucrărilor! S-ar putea să fii surprins când într-o zi echipa de renovare pur și simplu nu apare și fiecare încercare de a lua contact se termină cu „Da, da, vom veni să o facem în câteva zile”.

  • Cumpărături

Problema cumpărăturilor poate fi rezolvată în două moduri. Puteți face cumpărăturile singur sau le puteți face de către un antreprenor. Dacă, pe de altă parte, achizițiile de materiale sunt responsabilitatea antreprenorului, solicitați chitanțele și facturile ca dovadă efectivă a cheltuielilor. Profesioniștii care fac frecvent cumpărături în construcții au acces la multe reduceri interesante. Acest lucru poate fi foarte benefic pentru tine, atâta timp cât poți avea încredere în contractorul tău.

  • Timpul de renovare pentru a începe

Când profesionistul tău de încredere vine la tine pentru a-și începe munca, trebuie să aranjezi în prealabil câteva lucruri. Dacă nu vă place fumul de țigară, atenționați imediat pe toată lumea și indicați locul unde se poate fuma. Prima activitate pe care o va efectua echipa de renovare este „munca murdară”. Așadar, fiți pregătiți pentru îndepărtarea zgomotului, a prafului și a deșeurilor. Indicați locul în care este dus gunoiul astfel încât să poată fi ridicat.

4. Fluxul de lucru

Dacă în echipa de renovare nu există nicio persoană care să fi fost de acord cu dvs. cu privire la vizualizare, asigurați-vă că echipajul își cunoaște bine sarcina.

Când începe munca mai precisă, urmăriți echipajul din când în când și întrebați cum merge treaba. Privirea prea des la mâinile lor poate face ca profesioniștii să se simtă inconfortabil, dar un scurt moment de conversație ocazională nu va răni pe nimeni. Când munca zilei este terminată, observați progresul și, dacă aveți îndoieli, nu ezitați să întrebați.

Dacă au fost angajați mai mulți profesioniști pentru anumite domenii, asigurați-vă că nu se împiedică unul pe celălalt. Căile instalatorului, electricianului și finisorului se pot încrucișa adesea, ceea ce duce la o lucrare blocată. Ordinea în care se fac lucrările este și ea importantă…. Probabil că nu vrei să vină un electrician după un gips-carton proaspăt așezat să facă găuri pentru cabluri…. În acest scop, roagă toți profesioniștii să seteze ordinea de executare între ele.

Completare

În momentul în care profesionistul părăsește șantierul, asigură-te că tot ce a făcut a fost verificat de două ori…. sau de mai multe ori. Asigură-te că rafturile și obiectele se lipesc de pereți așa cum trebuie, că vopseaua acoperă peretele în fiecare colț și că fiecare articol a fost instalat corect.

Ai grijă! Multe deficiențe apar adesea după ceva timp!

Un profesionist de încredere va dori să se laude cu o treabă bine făcută.

Concluzie

După cum puteți vedea, pentru ca renovarea dumneavoastră să meargă fără probleme, trebuie să anticipați multe lucruri.

Cu toate acestea, nu trebuie să fii alfa și omega în domeniul construcțiilor.

Există mulți factori care pot influența dacă vei fi sau nu mulțumit de rezultatul final. Țineți cont de ele atunci când vă planificați renovarea! O bună pregătire vă va permite să vă supravegheați renovarea cu liniște, fără a fi nevoie să vă aprofundați în expertiză. Cel mai important lucru este că întregul proces de renovare va decurge fără probleme și fără griji. Dacă totul va merge conform planului depinde și de mâinile profesioniștilor. Totuși, el trebuie să fie un profesionist în domeniul său, iar tu trebuie să-i transmiți clar ceea îți dorești.

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editor al blogului Lavello, care este pasionat de subiecte legate de inima fiecărei case - bucătăria și designul acesteia. Iubește soluțiile funcționale, durabile și frumoase de care se pot bucura mulți ani. Datorită dragostei pentru natură, ea acordă o mare importanță materialelor naturale în designul bucătăriei. Scopul ei este să-și ajute cititorii să creeze bucătăria visurilor lor, unde treburile zilnice vor înceta să mai fie o treabă neplăcută și să devină plăcute și unice.