Cum să nu înnebunești într-o casă care este în curs de renovare

 trăi într-un loc care este în curs de renovare poate fi o provocare. N-ai experimentat niciodată asta înainte? Citiți mai departe. Vă vom pregăti și vă vom scuti de multe necazuri, mizerie, stres și bani.

Gândește-te la câte camere sau spații poți trăi fără

Fiecare cameră are scopul ei. Când renovați, automat nu o puteți utiliza și trebuie să găsiți înlocuitorul. Cu cât renovați mai multe camere la un moment dat, cu atât veți avea mai multe probleme.

Planificați ca proiectul să dureze mai mult și să coste mai mult
Planificați ca renovarea dvs. să dureze cu cel puțin 20% mai mult și reprogramați-vă calendarul. De asemenea, includeți în buget cu cel puțin 20% mai mult pentru cheltuieli neplanificate, probleme și costuri ascunse.

Îmbrățișează minimalismul

Amintiți-vă – mai puțin înseamnă mai mult. Și în timpul renovării, cu cât trebuie să aveți mai puține lucruri de care aveți grijă, cu atât vă va fi mai ușor.
Când încercați să mutați lucruri din camerele renovate în altele, vă veți da rapid seama că sunteți pe punctul de a vă îneca în lucruri. Planificați în avans.
Împachetați-vă ca și cum v-ați muta. Amintiți-vă – trebuie să strângeți totul din două camere într-una singură.

Creați o zonă de remodelare

În timpul reconstrucției, proprietarii casei, copiii și animalele de companie trebuie să stea departe de zona de construcție. Pentru siguranța proprietarului locuinței, locul de muncă trebuie blocat. Puteți crea o zonă prin construirea de pereți temporari din placaj cu uși sau pur și simplu extinderea unei foi de plastic peste intrări.

Pregătește-te pentru praf

Lupta cu praful este un cosmar. Foile de plastic menționate în paragraful anterior vor împiedica o parte din el să pătrundă în zonele de locuit, însă acest lucru nu este suficient.

De fiecare dată când se intră și se iese din încăperile reconstruite, praful va urma. Așa că nu uitați să:

 

  • lipiți folii de plastic pe podeaua intrărilor
  • lipiți folii de plastic peste ușile zonelor de locuit
  • coperiți sau, mai bine, îndepărtați orice mobilier și obiecte de pe căile care duc la zonele de construcție

Oh. Și nu uitați să folosiți pantofi diferiți în timp ce mergeți pe acele căi.

Curățați în fiecare zi după terminarea lucrării

În fiecare zi, când lucrarea este terminată, curățați căile către zonele de construcție. Poate dura ceva timp, dar va merita – vă veți recupera unele părți ale casei din praf și vă va îmbunătăți drastic felul în care vă simțiți înăuntru.

Sfat: pulverizați praful cu apă

Praful poate ajunge oriunde în casă, poate intra în orice, inclusiv în mașina vecinilor. Doar dacă – desigur – nu mai poate ajunge în aer. Pulverizați apă peste praf cu o mică pompă de pulverizare.

Luați o mini vacanță

Uneori ai nevoie doar de o pauză. Închiriază o cameră la hotel, mergi la restaurant și recuperează-ți energia.

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editor al blogului Lavello, care este pasionat de subiecte legate de inima fiecărei case - bucătăria și designul acesteia. Iubește soluțiile funcționale, durabile și frumoase de care se pot bucura mulți ani. Datorită dragostei pentru natură, ea acordă o mare importanță materialelor naturale în designul bucătăriei. Scopul ei este să-și ajute cititorii să creeze bucătăria visurilor lor, unde treburile zilnice vor înceta să mai fie o treabă neplăcută și să devină plăcute și unice.