CUM SĂ NU GREȘIȚI CÂND ALEGEȚI O CHIUVETĂ

Auzim adesea părerea că culoarea chiuvetei este cel mai bine aleasă de tine în showroom. Nimic nu oferă o asemenea certitudine precum contactul vizual direct cu produsul finit și evaluarea la fața locului.  Poate fi aceasta cu adevărat cea mai fiabilă soluție?

Adevărul este, însă, că, alegând culoarea în acest fel, nu putem stabili cum va arăta în bucătăria noastră.

De ce?

Acest lucru se datorează faptului că condițiile de iluminare și schema de culori a bucătăriei afectează direct prezentarea culorii.

Din acest motiv, culoarea chiuvetei va arăta diferit în sufragerie și diferit în bucătăria noastră. Nu este o noutate faptul că diferite tipuri de produse arată mai bine pe rafturile magazinelor decât în bucătărie după cumpărare.

Un alt argument este faptul că nu avem nicio posibilitate să scoatem chiuveta de pe raft si să o comparam cu mobilierul pe care l-am ales. Astfel, nu putem afla dacă o anumită culoare se va potrivi cu mobilierul nostru exact așa cum ne dorim.

Efectul este și mai rău atunci când alegem o chiuvetă pe baza imaginilor de pe Internet. Culorile de pe monitoare arată diferit în funcție de tehnologia afișajului, de setările acestuia, precum și de camera și iluminarea utilizate în timpul ședinței foto a produsului.

Ca să nu mai vorbim de filtrele și procesarea grafică pe care unele magazine le pun pe fotografii pentru a face produsul mai atractiv și a ascunde defectele acestuia. Putem fi surprinși când culoarea chiuvetei pe care am comandat-o va arăta cu totul diferit de cea pe care am văzut în fotografie.  Acest lucru este deosebit de periculos în magazinele online care nu au galerii cu fotografii primite de la clienții lor.

Deci, care este cel mai bun mod de a alege culoarea chiuvetei?

Cel mai bun și mai convenabil mod de a alege culoarea potrivită pentru chiuveta de bucătărie este să comandați mostre de culoare.

Datorită formei lor, mostrele de culoare pot fi luate cu noi practic oriunde.

Astfel, devine posibil să potrivim mostrele cu mobilierul din locuința noastră și să verificăm dacă culoarea se va potrivi în mod corespunzător cu mobilierul pe care l-am ales. În cazul achiziției prin internet, ne va oferi posibilitatea de a verifica dacă culoarea este exact aceeași ca în imaginile din magazin.

Mostrele pot fi luate cu noi la un magazin de mobilă sau la un magazin cu reduceri. Prin urmare, este posibil să le aplicați pe blat, mobilă, gresie, vopsea sau electrocasnice.

Concluzie

Dacă prețuiești combinația potrivită de culori și decorul bucătăriei tale este o reflectare a caracterului tău, întreabă despre posibilitatea de a accesa mostre de culoare.

 

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editor al blogului Lavello, care este pasionat de subiecte legate de inima fiecărei case - bucătăria și designul acesteia. Iubește soluțiile funcționale, durabile și frumoase de care se pot bucura mulți ani. Datorită dragostei pentru natură, ea acordă o mare importanță materialelor naturale în designul bucătăriei. Scopul ei este să-și ajute cititorii să creeze bucătăria visurilor lor, unde treburile zilnice vor înceta să mai fie o treabă neplăcută și să devină plăcute și unice.