CUM SĂ ALEGEȚI O BATERIE DE BUCĂTĂRIE – O DISCUȚIE DESPRE CELE MAI IMPORTANTE CARACTERISTICI

Atunci când alegem bateriile de bucătărie, de multe ori ne ghidăm doar la considerente estetice. Acest lucru duce adesea la alegerea unui model care este inconfortabil și frustrant de utilizat.

Să aruncăm o privire la ceea ce oferă piața în prezent în ceea ce privește dotările și funcțiile pentru bateriile de bucătărie. Acest lucru vă va ajuta să alegeți un model pe care să-l folosiți cu plăcere mulți ani de acum înainte.

Baterii de bucătărie practice și nepractice

Gura de scurgere este pur și simplu un tub din care curge apă.

Există pe piață baterii cu duză de multe tipuri diferite. Avem duze înalte, duze joase, duze mici, duze mari, duze verticale sau curbate, duze pivotante (120° – 240°), duze de umplere a vaselor (cu îmbinări mobile), duze de sub fereastră (ideal pentru chiuvete amplasate la fereastră), sau duze de scurgere. Din punct de vedere practic, duzele în formă de arc cu o duză extrasă suplimentară funcționează cel mai bine.

Baterie Lavello 700

Datorită formei sale curbate, bateria nu se îndoaie. Pe de altă parte, spray-ul extras este util pentru o mulțime de locuri greu accesibile.

Controlul jetului de apă – practic versus clasic

În zilele noastre, bateriile cu un singur spray și controlul temperaturii apei domină gama de produse oferite de majoritatea producătorilor.

Clasicile baterii cu două robinete se demodează din cauza caracterului practic scăzut. Acum sunt folosite mai ales în mixere retro și art deco.

Baterie Lavello 800 negru

Bateria monocomandă se acționează cu…o singură mână. Putem regla cu ușurință debitul și temperatura apei. Pentru că putem face acest lucru rapid, economisim apă și, prin urmare, bani.

Baterii de bucătărie și economisirea apei

Datorită tehnologiei moderne, putem economisi apă și bani.

Ce elemente ar trebui să aibă o baterie care economisește apă?

Cap ceramic – un cap ceramic decent este esențial. Este mai durabil decât un cap cu garnitură și este mai puțin probabil să picure.

Perlator /aerator – o sită cu ochiuri fine care aerează curentul de apă. Acest lucru face fluxul mai mare. Și după cum toată lumea știe, un jet mai mare de apă face spălarea mai ușoară.

Aerator de bucătărie

Perlatorii reduc de obicei consumul de apă cu 15%, dar veți găsi și pe piață unele care reduc consumul cu până la 60%!

Mod duș – unele baterii vă permit să schimbați modul de evacuare a apei în modul duș. Acest mod oferă rezultate și mai bune decât aeratorul, permițând ca suprafața spălată să fie acoperită cu apă și clătită mai rapid.

Baterie Lavello Classic (Cap extensibil)

Mod Eco – acest buton este de obicei situat pe partea din spate sau lateral a bateriei și limitează debitul maxim de apă la 5-7 litri pe minut. Butonul trebuie apăsat pentru a obține debitul maxim. Când spălarea este completă, butonul revine la poziția anterioară.

Termostat – vă permite să setați temperatura apei care curge.. Uneori, bateriile de bucătărie cu termostat permit și activarea modului Eco (vezi mai sus).

Baterii fără atingere – echipate cu senzor de mișcare – apa curge când ridici mâinile. Aceasta este o soluție costisitoare, dar economică și ecologică. Cu toate acestea, ele sunt cel mai adesea folosite în chiuvetele de baie, mai degrabă decât în chiuvetele de bucătărie.

Baterie cu încălzitor electric de apă – se va dovedi util în apartamente în care trebuie să așteptați mult timp înainte ca apa fierbinte să înceapă să curgă din țevi. Încălzitoarele de apă încălzesc de obicei apa la 80 de grade, așa că nu este posibil să fierbeți ceaiul cu ele. Boilerele de apă caldă vin sub formă de modele integrate în robinetul bateriei sau modele separate.

Concluzie

Atunci când alegeți o baterie pentru bucătărie, nu urmați doar moda – verificați care este cea mai practică.

 

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editor al blogului Lavello, care este pasionat de subiecte legate de inima fiecărei case - bucătăria și designul acesteia. Iubește soluțiile funcționale, durabile și frumoase de care se pot bucura mulți ani. Datorită dragostei pentru natură, ea acordă o mare importanță materialelor naturale în designul bucătăriei. Scopul ei este să-și ajute cititorii să creeze bucătăria visurilor lor, unde treburile zilnice vor înceta să mai fie o treabă neplăcută și să devină plăcute și unice.