Culori pentru bucătării – amenajări de excepție în funcție de stilul de design și dimensiunea spațiului

Culori pentru bucătării - amenajări de excepție în funcție de stilul de design și dimensiunea spațiului

Selectarea unor culori potrivite pentru bucătărie este o responsabilitate foarte mare când vine vorba de renovarea acestui spațiu central dintr-o locuință. Spre deosebire de alte încăperi, cum ar fi sufrageria sau dormitorul, bucătăria necesită o atenție deosebită și la alte aspecte care formează o paletă cromatică coerentă, printre care se numără piesele de mobilier, blaturile, chiuveta, dar și multe altele.

Tendințele în materie de amenajare a bucătăriei se schimbă în fiecare an. Cu toate acestea, există câteva opțiuni în ceea ce privește paleta de culori pentru bucătărie care este atemporală. Din dorința de a-ți ușura această misiune solicitantă, articolul cuprinde, în detaliu, mai multe idei de combinații de culori pentru bucătărie, care nu se vor demoda prea curând.

Cuprins:

  1. Culori complementare pentru bucătării inspirante, potrivite pentru efecte stilistice impresionante
  2. Combinații de culori pentru bucătărie în funcție de dimensiune
  3. Culori pentru bucătărie în funcție de stilul de design

1. Culori complementare pentru bucătării inspirante, potrivite pentru efecte stilistice impresionante

În prezent, majoritatea oamenilor iau inițiativa ca, odată la un anumit interval la timp, să realizeze un proiect de modernizare al bucătăriei. Scopul unei renovări este de a reîmprospăta cu stil spațiul respectiv, care este supus unui risc mult mai mare de degradare în comparație cu alte încăperi. Pe baza acestor considerente, a fost realizată o selecție de culori de bucătărie preferate de designeri în 2022 și nu numai, dintre care poți să le alegi pe cele care îți satisfac nevoile și dorințele. În acest fel, te vei putea bucura de fiecare clipă petrecută în acest loc din casa ta.

Ce culori se poartă în bucătărie în anul 2022 și nu numai?

Negrul intens

Chiar dacă negrul intens se află pe lista de culori pentru bucătărie în tendințe în anul 2022, dar care este și o nuanță atemporală, trebuie să se determine ce anume din acest spațiu va fi pe această non-culoare. De exemplu, un blat pentru mobila de bucătărie, fabricat dintr-un material de calitate înaltă, cum ar fi marmura, poate conține negru. Ceea ce mai poți face este să adăugi piese de mobilier albe sau gri și materiale naturale, cum ar fi lemnul, pentru a oferi o notă și mai elegantă acestui spațiu indispensabil.

Deși, la prima impresie, îndatorirea de a alege o culoare complementară poate părea una relativ ușoară, nu este chiar așa. În acest context, cele mai potrivite culori care se potrivesc, în afară de alb și gri, sunt negrul, roșul, albastrul, verdele și galbenul.

1. Culori complementare pentru bucătării - bucătărie cu masă din marmură negru cu alb

O sugestie pe care merită să o iei în considerare este ca, în loc de pereți, podea sau mobilă pe negru, să alegi o chiuvetă din granit cu un design deosebit. Această decizie va oferi, fără îndoială, strălucire, frumusețe și bucurie în viața ta. În plus, va aduce un plus de valoare acestui spațiu.

1. Culori complementare pentru bucătării - bucătărie cu mobilă albă și blat negru + gresie cu pătrățele alb-negru

Dacă dorești o schemă monocromatică, atunci sarcina de lucru va fi una semnificativ mai ușoară. Mai mult decât atât, dacă optezi pentru această variantă, atunci, mai mult ca sigur, oaspeții vor fi impresionați de curajul de care ai dat dovadă în ceea ce privește perspectiva abordată.

Nuanțe calde de gri

Griul este o altă culoare aflată în tendințe, mai ales în ultimi ani, pentru faptul că pune în evidență nuanțele complementare. Creat din contopirea a două extreme, alb și negru, merge de minune în combinație cu o mulțime de culori, printre care se numără roșu, roz, verde, albastru și galben.

În mod ideal, dacă dorești să creezi impresia de mai mult spațiu, ar trebuie să folosești exclusiv nuanțe de gri deschis. Acestea se pot regăsi în orice element din spațiul respectiv, inclusiv în tapet, vopsea pereților, faianță, gresie sau parchet.

1. Culori complementare pentru bucătării - bucătărie cu mobilă albă și pereți gri

Bineînțeles, există posibilitatea să încerci o abordare diferită, mult mai originală, mai exact: spațiul respectiv să fie complet gri.

1. Culori complementare pentru bucătării bucatarie complet gri

Dacă această imagine te încântă cel mai tare, atunci îndreaptă-ți atenția și spre o chiuvetă de granit cu 1 cuvă, pe una dintre nuanțele de gri disponibile în oferta magazinului, pentru a completa cu succes aspectul fabulos al acestui spațiu.

Galben solar

O culoare specială, care va transforma acest punct central al locuinței tale în unul proaspăt, este galbenul solar. Totuși, pentru a oferi strălucirea dorită bucătăriei tale, nu este nevoie să îl incluzi în toate elementele care se regăsesc în acest loc. Este suficient să fie prezentă o singură piesă pentru a crea un spațiu demn de un bucătar profesionist.

În acest context, poți selecta pe galben solar, de exemplu, scaunele de la masă, un obiect de decor sau corpul de iluminat din încăpere.

1. Culori complementare pentru bucătării - bucătărie cu corp de iluminat cu galben și scaune cu mov

Ești în căutare de idei culori mobilă bucătărie dacă optezi pentru culoarea galben solar în acest spațiu? Dacă răspunsul la această întrebare este unul pozitiv, atunci nu trebuie să îți faci griji, deoarece în rândurile care urmează vor fi prezentate cele mai potrivite culori de mobilă pentru această situație. Așadar, dacă această culoare veselă ți-a sărit în ochi, atunci, în mod ideal, ar trebuie să optezi, dacă nu ai deja achiziționată, o mobilă pe maro, bej sau negru, deoarece acestea sunt cele mai bune variante.

2. Combinații de culori pentru bucătărie în funcție de dimensiune

Redecorarea unei bucătării este un proces complex, în care poate să apară oricând situații cu un nivel ridicat de dificultate, mai ales în ceea ce privește luarea unor decizii în funcție de dimensiunea spațiului de care dispui. În unele cazuri, este posibilă crearea unor bucătării cu 2 culori, în timp ce în altele, este recomandată folosirea unei singure nuanțe. Când anume și din ce motive? Citește rândurile care urmează pentru a afla răspunsurile la aceste întrebări.

Idei de culori pentru o bucătărie mare

Dacă ești proprietarul unei bucătării generoase, atunci nu trebuie să te îngrijorezi în legătură cu culorile din acest spațiu, deoarece ai norocul de a alege ce te încânta cel mai tare. În această împrejurare, poți opta fie pentru ce modele de culori pentru bucătărie au fost enumerate mai sus, fie pentru altele foarte apreciate în rândul oamenilor care își iubesc locuința și vor, în mod constant, să aducă îmbunătățiri în acest loc important. Așadar, ce părere ai ca pata de culoare din bucătăria ta să fie roșu sau albastru?

2. Combinații de culori pentru bucătărie în funcție de dimensiune -bucătărie cu roșu

Roșul merge de minune în combinație cu alb, negru și gri, dar și cu o mulțime de alte nuanțe. Cu alte cuvinte, este altă culoare puternică, care va schimba radical atmosfera din acest spațiu, indiferent dacă există mai multe elemente pe această nuanță, fie doar unul. De asemenea, o altă opțiune care nu trebuie neglijată este albastrul.

2. Combinații de culori pentru bucătărie în funcție de dimensiune - bucătărie cu albastru

Poți să selectezi mai multe piese pe această culoare, dar și una singura, care să reprezinte pata de culoare din locul respectiv. Alături de această culoare, albul, griul, negrul, maroul sau alte nuanțe calde vor arăta fantastic.

2. Combinații de culori pentru bucătărie - bucătărie cu mobilă albă și maro + scaune albastre

Dacă beneficiezi de o bucătărie spațioasă, atunci trebuie să ai în vedere mult mai multe aspecte, de la cele de decor, electrocasnice, la instalații sanitare. De exemplu, poți opta pentru un corp de iluminat modern și o chiuvetă din granit cu 2 cuve de calitate înaltă, pe gri, alb, negru sau pe alte nuanțe disponibile în oferta magazinului, care să creeze un rezultat spectaculos, așa cum ai avut în viziune încă de la început.

Idei de culori pentru o bucătărie mică

Dacă locuiești într-un apartament cu o suprafață mică sau într-o garsonieră, este necesar să fii mult mai precaut cu deciziile pe care urmează să le iei în ceea ce privește bucătăria ta. Pentru a fi amenajată în mod corect, trebuie să ții cont de câteva recomandări, deoarece doar așa vei reuși să creezi impresia de mai mult spațiu. Acestea fiind spuse, primul pas și cel mai important dintre toate pentru a crea bucătăria visurilor tale este să știi că cel mai puternic aliat al tău este albul. Acesta se numără printre acele culori atemporale care imprimă spațiului o notă distinsă, plină de rafinament. Mai mult decât atât, oferă luminozitate bucătăriilor mici, așa cum este cea din locuința pe care o deții, dar și a celor private de lumină naturală.

2. Combinații de culori pentru bucătărie în funcție de dimensiune - bucătărie albă mică

Bucătăriile albe se adaptează perfect oricărui stil de design interior. Din punct de vedere cromatic, nu ai cum să produci nicio greșeală, deoarece albul merge fantastic în combinație cu toate culorile, dar și cu o mulțime de materiale, precum lemn, piatră, marmură și multe altele. Prin urmare, albul nu numai că este o non-culoare atemporală, dar este și alegerea ideală pentru tine, astfel încât să creezi un mediu adecvat pentru a gati preparatele preferate, pentru a lua cina cu membrii familiei sau pentru a socializa cu musafirii.

2. Combinații de culori pentru bucătărie în funcție de dimensiune - bucătărie albă cu masă maro

Exceptând albul, mai există câteva opțiuni foarte bune pentru a concepe o bucătărie aerisită.

Bucătării in culori calde

Este vorba despre culorile pale, cum ar fi albastru deschis, galben deschis și verde deschis. Acestea sunt mai mult decât potrivite pentru acest spațiu, de dimensiuni mai mici, în care au loc atât de multe activități zilnc.

3. Culori pentru bucătărie în funcție de stilul de design

Amenajarea unei bucătării este destul de costisitoare, ceea ce înseamnă că planul de lucru trebuie să fie foarte bine pus la punct. Mai mult decât atât, pentru un rezultat spectaculos, în mod ideal, ar trebui să apelezi la ajutorul unui specialist în design interior, pentru a îmbina în mod armonios toate ideile pe care le ai, iar mai apoi să fie adaptate pe baza cunoștințelor profesionale. Așadar, în cazul în care ai deja un stil de design în minte, tot ceea ce mai rămâne de făcut este să decizi ce culori sunt cele mai potrivite pentru bucătăria ta.

Idei de culori pentru o bucătărie în stil minimalist

În prezent, bucătăriile minimaliste sunt printre cele mai apreciate și căutate de oamenii care își doresc un spațiu ușor de curățat și de întreținut. Acest stil se remarcă prin simplitate, o paleta restrânsa de culori (printre care se numără albul, griul, negrul și maroul) și multe spații de depozitare ascunse. Amenajarea acestui spațiu se concentrează, spre deosebire de restul, doar pe câteva elemente cheie de decor.

3. Culori pentru bucătărie în funcție de stil -bucătărie minimalistă cu masă în centru

Cu scopul de a respecta exact tiparul standard al acestui stil, piesele de mobilier trebuie alese astfel încât fie cât mai simple, lucioase sau mate, în nuanțe de alb, gri, bej sau negru. Dacă ții cont de aceste sugestii, atunci contrastul cu o chiuvetă de granit de colț de culoare neagră va fi uimitor.

3. Culori pentru bucătărie în funcție de stil - bucătărie cu stil minimalist cu mobilă albă și parchet maro

Idei de culori pentru bucătării moderne

Bucătăriile moderne au ca principale caracteristici spațiile deschise, piesele minimaliste, paleta de culori restrânsă și accentele contemporane. În acest an, nuanțele inspirate din natură sunt printre cele mai dorite în bucătăriile moderne ale oamenilor de pe întreg globul și nu este de mirare de ce.

Nuanțe și culori pentru o bucătărie modernă

Nuanțe de verde

Verdele nu numai că este în tendințe de mai mulți ani, dar este și una dintre acele culori benefice pentru bucătărie. Motivul este simplu: oferă liniște, confort și prospețime oricărui spațiu. Deci, îl transformă într-o culoare sigură de introdus în orice spațiu dintr-o casă, cu atât mai mult în bucătărie, care este cel mai frecventat loc de cei ce locuiesc în ea.

3. Culori pentru bucătărie în funcție de stil -bucătărie cu scaune verzi

Fie că optezi pentru verde smarald, guacamole, măslină, fie pentru altă nuanță de verde, nu vei regreta alegerea făcută, deoarece este o culoare care se potrivește în aproape orice stil de design interior.

Nuanțe de maro și bej

Nuanțelele neutre se potrivesc foarte bine in combinatie atât cu nuanțele vibrante, cât și cu pastelurile. În ultimii ani, acestea au fost mult mai mult în centrul atenției.

3. Culori pentru bucătărie în funcție de stil -bucătărie cu mobilă maro

Așadar, există o mulțime de combinații de culori în bucătărie care merită atenția ta, precum maro/bej cu verde, maro/bej cu negru, maro/bej cu alb și multe altele.

Idei de culori pentru bucătărie potrivite pentru stilul vintage

Bucătăriile rustice se diferențiază prin tapetul cu ornamente florale și cu piese de mobilier din diferite tipuri de lemn. Aceste spații centrale concepute după regulile stilului vintage trebuie să aibă în componența lor alb, negru, maro, bej, dar și anumite culori calde, materiale naturale, precum lemn și piatră.

Desigur, există posibilitatea ca acest stil să fie combinat cu cu cel modern, îmbinând în mod armonios noul cu vechiul, tradiționalul și modernul, cu elemente specifice. Dacă acesta este obiectivul tău, atunci ceea ce poți face este să adaugi, de exemplu, o chiuvetă rotundă din granit cu o structură puternică, pe una dintre culorile disponibile în oferta magazinului. În combinație cu mobila vintage, dar și cu restul decorului, va arăta superb.

3. Culori pentru bucătărie în funcție de stil -bucătărie vintage

O bucătărie vintage corect amenajată îți va trezi o mulțime de emoții plăcute și o stare de nostalgie, având în vedere faptul că acest stil este prezent, cu siguranță, în spațiul respectiv din casa bunicilor tăi.

În concluzie, renovarea bucătăriei nu este deloc o misiune ușoară pentru proprietari, mai ales când vine vorba de selectarea celor mai potrivite culori, dar și a celor mai bune combinații de nuanțe. Așadar, pentru a crea un spațiu splendid, în tendințe o perioadă îndelungată de timp, culorile trebuie selectate pe baza anumitor criterii, mai exact în funcție de dimensiunea spațiului, dar și de stilul de design.

Sursă foto: Pexels.com

Autor