Compozitul de granit vs. Inox

Vă este frică să înlocuiți o chiuvetă din inox cu una din compozit de granit?

Având în vedere cât de populare sunt chiuvetele de inox, trecerea la granit poate aduce multe îndoieli. În calitate de producători de chiuvete de granit, primim în continuare foarte multe laude de la clienții care au decis să-și înlocuiască chiuveta de inox cu una de granit. Pe baza discuțiilor noastre, am creat acest articol, care sperăm să vă spună mai multe despre chiuvetele de granit.

Probabil că vă întrebați cum se compară chiuvetele din granit cu cele din inox.

Pentru a arunca o privire mai atentă, am comparat cele mai importante caracteristici care determină calitatea chiuvetei. Iată rezultatele analizei noastre:

1. Aspect

Fenomenul chiuvetelor din granit este că se potrivesc cu aproape fiecare decor!

Nu contează dacă doriți să vă faceți bucătăria într-un stil futurist sau dacă doriți un aspect tradițional. Chiuvetele din granit se vor potrivi cu orice design. Ceea ce te atrage imediat la chiuvetele din granit este aspectul lor extraordinar!

Materialul de granit și accentele metalice sau de cărbune fac chiuvetele din granit să fie strălucitoare ca o bijuterie!

Niciun alt material nu oferă o strălucire atât de spectaculoasă precum chiuvetele din granit. O simplă impregnare cu ulei de gătit este necesară pentru a vă transforma bucătăria într-un regat strălucitor.

Unul dintre avantajele chiuvetelor de granit este faptul că sunt ușor de curățat. Este suficient să o ștergeți o dată pe zi cu un burete cu detergent de vase lichid pentru a-i păstra farmecul minunat. Sunteți o persoană căreia îi pasă de aspectul atractiv al bucătăriei? Fără îndoială, chiuvetele din granit vă vor face o impresie incredibilă.

În ciuda farmecului oferit de materialul de granit în sine, există altceva care vă va aduce imaginea bucătăriei la nivelul următor: varietatea de culori ale chiuvetelor din granit.

De asemenea, vă simțiți mai bine în camerele în care totul este asortat?

O chiuvetă din granit poate crea o armonie perfectă cu blatul, mobilierul sau pereții dumneavoastră.

O chiuvetă de granit poate fi, de asemenea, o atingere plăcută care evidențiază prezența unei singure culori în bucătăria dumneavoastră sau poate fi o parte a unei tranziții netede între culori, legând ușor partea inferioară a bucătăriei cu partea superioară.

Toate acestea se datorează varietății de culori pe care ni le oferă granitul.

Din păcate, chiuvetele de inox nu mai sunt atât de atractive.

Prin aspectul lor de metal brut, prezența lor oferă bucătăriei noastre un aspect destul de „funcțional”.

În plus, trebuie să avem în vedere faptul că de fiecare dată când nu uscăm chiuveta de inox, pe suprafața sa vor apărea urme albe de apă.

Faptul că adesea prinde murdăria înseamnă că imaginea sa nu va avea un impact pozitiv asupra aspectului bucătăriei tale.

2. Sunet

Unul dintre cele mai mari motive pentru care alegem din ce în ce mai des chiuvetele de granit este liniștea din timpul spălării vaselor.

Din păcate, nu se poate spune același lucru despre chiuvetele de inox.

Să aruncăm o privire la construcția generală a unei chiuvete de inox… Nu vă amintește de clopot? Aceeași construcție și același material. Nu acționează la fel când farfuriile și tacâmurile aterizează în interiorul său?

Imaginați-vă că vreți să spălați vasele după masa de seară. Toată lumea din casă doarme. În momentul în care începeți să spălați farfurii și tacâmuri, un zgomot teribil iese din chiuvetă și trezește toată familia.

De câte ori vi s-a întâmplat asta dimineața?

Te trezești puțin mai devreme decât restul gospodăriei și vrei să faci din sarcinile casei puțin mai devreme, dar nu poți face asta pentru că toată lumea din casa ta doarme. Tot ce trebuie să faci este să renunți și să aștepți ca toată lumea să se trezească.

Nu ai nici o teamă atunci când folosești o chiuvetă de granit!

Construcția sa solidă din granit vă asigură că toate sunetele sunt suprimate în timpul spălării. Spre deosebire de chiuveta de oțel, granitul nu produce un sunet atât de puternic atunci când spălați vasele.

Îți face viața mult mai ușoară atunci când trebuie sau vrei să lucrezi un moment în liniște.

3. Rezistența la temperatură

Rezistența la temperatură a granitului este, fără îndoială, ridicată. Combinația de 80% granit și 20% rășină sintetică și întărirea la temperaturi ridicate face posibilă turnarea lichidului fierbinte în chiuvetă fără griji.

Inoxul este mult mai susceptibil la temperaturi. Există pericolul ca forma chiuvetei să se deformeze sub influența căldurii.

Deformarea camerei chiuvetei poate determina depunerea apei în partea de jos a camerei.

Imaginați-vă că, după fiecare spălare, trebuie să aruncați cu mâna apa și murdăria rămase, împingând-o în scurgere.

4. Rezistența la deteriorare

Care dintre chiuvete va câștiga testul rezistenței?

Structura granitului și a rășinii prezintă o rezistență extraordinară la rupere chiar și după mulți ani de utilizare! Chiuvetele din granit își datorează frumusețea în primul rând construcției lor durabile.

Există un motiv pentru care oferim garanție limitată pe viață la chiuvete.

Ce zici de chiuvetele de inox?

Chiuvetele de inox prezintă, de asemenea, o rezistență ridicată la deteriorare și rupere.

Totuși, acest lucru nu se traduce prin rezistență la zgârieturi.

Drept urmare, micro deteriorarea suprafeței unei chiuvete de oțel afectează în mod semnificativ susceptibilitatea acesteia la murdărire.

Mai multe despre acest subiect sunt descrise în secțiunea următoare.

5. Curățarea

Problema murdăriei este cel mai frecvent coșmar care ne însoțește în bucătărie.

Este un subiect sensibil, deoarece murdăria din bucătăria noastră devine rapid un habitat pentru bacterii. Ce înseamnă asta? De la mirosul neplăcut, prin murdăria greu de îndepărtat, până la pericolul de intoxicații alimentare.

Igiena în bucătăria noastră este baza siguranței noastre.
Și totuși chiuveta este locul unde curățenia și murdăria se întâlnesc cel mai des!

Imaginează-ți că unul dintre felurile de mâncare din frigiderul tău se strică. Firește, îl arunci în coș și speli vasul în chiuvetă.

Câteva ore mai târziu, altcineva din gospodăria ta umple chiuveta cu apă și clătește legumele pentru salată în ea.

În acest fel, o cantitate periculoasă de bacterii intră în salată, care va fi savurată de toată lumea din casă.

Ce zici de chiuvete?

Rezistența unei chiuvete la murdărire depinde în mare măsură de materialul din care este făcută chiuveta.

Construcția puternică și durabilă a chiuvetelor din granit înseamnă că nu apar zgârieturi pe suprafața chiuvetei, ceea ce face mult mai dificilă murdăria să se lipească de suprafață!

Acest lucru face ca chiuvetele din granit să fie extrem de ușor de curățat și ultra igienice. Tot ce ai nevoie este un burete și un pic de lichid de spălat vase pentru a curăța chiuveta de granit!

Chiuveta de inox necesită o curățare mai amănunțită. Suprafața sa trebuie adesea curățată cu un burete de sârmă, care dăunează în continuare chiuvetei și adâncește efectul murdăriei.

În plus, grasimea se lipește de suprafața de oțel mult mai rapid.

Recunoști urmele albe, greu de îndepărtat cauzate de calcar? Lupta apa dură în bucătărie este o muncă de sisif… și cât de dificil este.

Cu o chiuvetă de granit, o impregnare cu ulei de gătit timp de două săptămâni este suficientă pentru a uita complet de acest coșmar!

Rezumat

După enumerarea caracteristicilor de mai sus, devine clar de ce chiuvetele din granit sunt folosite tot mai des în bucătăriile noastre.

Singurul avantaj real cu care se pot lăuda chiuvetele de inox este costul lor mic de achiziție. Cu toate acestea, merită să luăm în considerare dacă această mică diferență de preț nu va afecta numărul de ore petrecute pentru curățare, banii cheltuiți pentru produse speciale de curățare sau nervii provocați de imaginea tragică.

Din experiența noastră, calitatea primează în fața prețului scăzut.

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editor al blogului Lavello, care este pasionat de subiecte legate de inima fiecărei case - bucătăria și designul acesteia. Iubește soluțiile funcționale, durabile și frumoase de care se pot bucura mulți ani. Datorită dragostei pentru natură, ea acordă o mare importanță materialelor naturale în designul bucătăriei. Scopul ei este să-și ajute cititorii să creeze bucătăria visurilor lor, unde treburile zilnice vor înceta să mai fie o treabă neplăcută și să devină plăcute și unice.

    View all posts