Chiuvetă sub blat – face viața mai ușoară sau mai grea? Dezvăluim toate secretele!!!

Ascultă în versiune audio

Căutați o chiuvetă care să combine caracterul practic cu o formă elegantă, atemporală și un stil exclusivist și luxos?

Te ajutăm noi!

Știm foarte bine că alegerea potrivită este cheia succesului. Una dintre cele mai interesante soluții care poate fi folosită în bucătărie este o chiuvetă sub blat.

Cu toate acestea, vă întrebați dacă este practică? Nu sunteți sigur la ce să vă așteptați și la ce să vă pregătiți?

Nu vă faceți griji.

Sunteți pe cale să aflați ce este cu adevărat o chiuvetă sub blat!

În articolul următor vom descrie la ce să acordați o atenție deosebită și ce garantează satisfacția cu utilizarea acestui tip de chiuvetă.

Mai mult spațiu de lucru

Chiuveta sub blat este montată pe partea inferioară a blatului, și nu pe blat, așa cum este cazul chiuvetelor de blat, care sunt plasate direct deasupra. Datorită acestei soluții, nu există niciun cadru care iese în afară pe blat. În acest fel câștigați mai mult spațiu de lucru. Vă puteți bucura de libertate nelimitată în timp ce pregătiți mesele, spălați vase sau treburile zilnice.

Instalare profesională

Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că instalarea acestui tip de chiuvetă nu este o sarcină simplă. Nu merită să o faci singur. Prin urmare, în calitate de producător, recomandăm ca chiuvetele sub blat să fie instalate de către un instalator profesionist și cu experiență. Profesionistii au unelte specializate și cunoștințe despre cum să le folosească corect, astfel încât chiuveta să fie fixată în siguranța În plus, etanșarea corectă a conexiunilor de instalații sanitare și a țevilor este esențială pentru a vă asigura că chiuveta va funcționa corect și nu va scurge apă sau deșeuri. În acest fel, veți evita un risc uriaș care s-ar putea dovedi a fi o greșeală costisitoare, deoarece instalarea necorespunzătoare poate însemna eșec. Instalarea profesională va asigura chiuveta și să ie fixată într-un mod stabil și sigur.

Chiuvete granit cu o cuva, cu montare sub blat Lavello Decoro 0.0XCurățare mai simplă

Vi s-a întâmplat să ștergeți blatul unde se află marginea chiuvetei și știți foarte bine ușurința cu care reziduurile alimentare se pot amesteca în aceste mici crăpături din jurul chiuvetei. Știm foarte bine cât de greu este să cureți astfel de locuri! Cu toate acestea, acesta nu este coșmarul chiuvetelor de sub blat – în acest caz, nu există nicio îndoială! O astfel de soluție nu are colțuri dificile și misterioase în care să se potrivească reziduurile alimentare. Și pe deasupra, chiuveta de sub blat creează un spațiu absolut neted aproape „fără sudură”. Acest lucru face curățarea și mai simplă și mai rapidă, deoarece puteți șterge firimiturile de pe blat direct în compartimentul chiuvetei cu o singură mișcare a mâinii. Astfel, veți economisi mult timp la curățarea zilnică, deoarece veți curăța rapid și eficient întreaga suprafață fără prea mult efort. Este timpul să nu vă mai faceți griji pentru murdăria care se adună în jurul chiuvetei și să răsuflați ușurat.

Dulapul de sub chiuvetă este locul unde se află adesea coșurile de gunoi și diverse produse de curățare și detergenți. Din păcate, alegerea unei chiuvete sub blat limitează acest spațiu. Desigur, acest lucru nu trebuie să fie o problemă dacă vă pregătiți pentru asta deja în timpul renovării și luați în considerare un alt loc pentru a depozita accesoriile de curățare.

Tipul potrivit de blat de bucătărie

Nu toate tipurile de blaturi de bucătărie sunt potrivite pentru aceste chiuvete. Pentru a te bucura pe deplin de calitățile estetice ale unei chiuvete sub blat, trebuie să te gândești cu atenție la decizia de a alege un blat de bucătărie. Ceea ce este cel mai important în acest sens este să montezi pe blaturi din materiale rezistente la apă și anume compozite, granit și sinterizate. Cel mai rău scenariu care s-ar putea întâmpla este un blat care se umflă de la apă, care va fi complet înlocuibil în timp. Alegând un blat de bucătărie din material de piatră, putem fi siguri că munca zilnică cu apă va fi absolut sigură.

De asemenea, este important să ne amintim că chiuvetele noastre din granit sunt solide și grele. Ar trebui să evitați cu siguranță materialele de blat de bucătărie cu densitate scăzută, cum ar fi lemn, placaj, MDF sau laminate. Ele se pot dovedi prea fragile pentru a suporta greutatea unei chiuvete de granit.

Comoditate în fiecare zi

Fiecare dintre noi știe bine cât de mult se întâmplă în zona zonei de spălare. Nu este doar să spălați vase și să pregătiți mesele sau să umpleți fierbătorul pentru o cafea delicioasă, proaspăt preparată. Este, de asemenea, un loc în care poți avea grijă de tot felul de articole într-un mod igienic. Aici curățăm, curățăm și restabilim ceea ce și-a pierdut strălucirea. Iar chiuvetele noastre sub blat din granit au compartimente mari și convenabile, care fac extrem de ușor îndeplinirea sarcinilor zilnice. Prin urmare, nu trebuie să vă faceți griji că veți obosi – dimpotrivă. Veți simți pentru dvs. noua calitate pe care o aduce lucrul la o chiuvetă sub blat.

Și mai presus de toate, chiuvetele noastre sunt din granit, datorită căruia, bucătăria devine un loc plin de pace și liniște. Acest material are astfel de proprietăți, încât absoarbe sunetele mult mai bine decât materialul din oțel. Prin urmare, nu va fi doar confortabil, ci și plăcut. Datorită căruia un astfel de loc, va fi mai primitor pentru a efectua treburile casnice zilnice.

Frumusețe atemporală

Puterea chiuvetelor sub blat este că sunt frumoase, indiferent de tendințele vremii. Moda pentru diferite stiluri de design de bucătărie se schimbă, dar acest tip de chiuvetă are ceva unic care cucerește trecerea timpului. Este un design minimalist care pune punctul pe „i”. Umple aproape orice stil de bucătărie cu farmecul său și nu devine niciodată plictisitor. Își găsește susținătorii în stilurile rustice, moderne și chiar industriale.

Atenția nu este niciodată suficientă

Totuși, ceea ce ar trebui să ții cont este că pot apărea dificultăți atunci când vine vorba de înlocuirea unei astfel de chiuvete. Acestea se pot datora faptului că există riscul de a deteriora blatul din bucătărie în timpul demontării. Poate fi necesar să folosiți instrumente speciale și ajutor profesional pentru a reduce riscurile implicate. Deci, veți avea nevoie de investiții suplimentare pentru a face acest lucru corect.

Concluzie

Dacă sunteți în căutarea unei soluții practice, ușor de utilizat și stilată pentru bucătăria dvs., o chiuvetă sub blat este făcută pentru dvs.

Cu toate acestea, trebuie să rețineți că pentru a vă bucura de funcționalitatea și calitățile estetice ale unei chiuvete sub blat, trebuie să vă pregătiți corespunzător. În primul rând, trebuie să alegi tipul potrivit de blat de bucătărie, astfel încât să poată servi mulți ani în glorie. Iar pentru instalare, cere ajutorul unui instalator profesionist și cu experiență pentru a evita eventualele defecțiuni, care se pot dovedi a fi un coșmar costisitor.

 

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editor al blogului Lavello, care este pasionat de subiecte legate de inima fiecărei case - bucătăria și designul acesteia. Iubește soluțiile funcționale, durabile și frumoase de care se pot bucura mulți ani. Datorită dragostei pentru natură, ea acordă o mare importanță materialelor naturale în designul bucătăriei. Scopul ei este să-și ajute cititorii să creeze bucătăria visurilor lor, unde treburile zilnice vor înceta să mai fie o treabă neplăcută și să devină plăcute și unice.