Ce să nu arunci în scurgerea chiuvetei din bucătărie?

Ascultă în versiune audio

În fiecare zi, resturi de mâncare, semințe, zaț de cafea sau făină ajung în chiuvetă. Nu-ți dai seama că așa se poate bloca scurgerea. Procedând astfel, puteți ajunge să vă deteriorați țevile sau să creați un miros neplăcut. Ce nu ar trebui aruncat la canalizare?

Oasele și cartilajele

Acestea pot înfunda complet scurgerea și chiar pot deteriora conductele.

Zaț de cafea

După ce bei cafea, torni zațul în chiuvetă. Acest gest aparent inofensiv poate duce la acumularea de deșeuri în țevi, determinând înfundarea acestora. Cel mai bun lucru de făcut este să aruncați la gunoi. Cu toate acestea, le puteți folosi pentru lucrul în bucătărie. Zațul de cafea poate servi ca degresant natural:

Amestecați 2/3 linguriță de zaț cu apă caldă și frecați-l pe suprafața murdară cu un burete. Nu numai că funcționează la vase, dar va face curăța foarte bine aragazul.

Ulei

Fie că este rece sau fierbinte, uleiul tinde să se acumuleze și să înfunde țevile, așa că nu-l turna pe chiuveta din bucătărie. Cel mai bine este să-l transferați într-un borcan și să-l aruncați la gunoi. Dacă a rămas o cantitate mică de grăsime în tavă, ștergeți-o cu un prosop de hârtie.

Semințe de fructe

Semințele sunt dure și greu de îndepărtat. Nimic nu se va întâmpla dacă scăpați din greșeală o sămânță mică, dar dacă o faceți în mod repetat, veți înfunda scurgerea.

Coji de ouă

Cojile au un strat foarte dur. În loc să le arunci, folosește-le! Le puteți arunca zdrobite în sol pentru plante sau cele zdrobite și opărite pot fi adăugate la hrana păsărilor.

Paste și orez

Atât pastele, cât și orezul cresc în volum atunci când intră în contact cu apa, chiar dacă sunt deja fierte, ceea ce poate duce în cele din urmă la înfundarea scurgerii. Și pastele devin lipicioase, fiind și mai ușor să se lipească de țevi.

Făină

Făina combinată cu apă formează o masă groasă și lipicioasă, ceea ce face ușor să se lipească de țevi și să le înfunde. Aruncă făina la gunoi.

Dacă scurgerea dvs. este deja înfundată, încercați această metodă naturală de curățare.

Umpleți scurgerea cu 1 cană de bicarbonat de sodiu.

Se toarnă 1 cană de oțet

Lăsați amestecul să funcționeze timp de 30 de minute

Turnați un ibric cu apă clocotită în canalul de scurgere pentru a spăla scurgerea

 

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editor al blogului Lavello, care este pasionat de subiecte legate de inima fiecărei case - bucătăria și designul acesteia. Iubește soluțiile funcționale, durabile și frumoase de care se pot bucura mulți ani. Datorită dragostei pentru natură, ea acordă o mare importanță materialelor naturale în designul bucătăriei. Scopul ei este să-și ajute cititorii să creeze bucătăria visurilor lor, unde treburile zilnice vor înceta să mai fie o treabă neplăcută și să devină plăcute și unice.