Ce design interior se potrivește cel mai bine personalității tale?

În momentul în care aranjați decorul pentru casa dvs., doriți să vă reflecte caracterul. Acasă este locul în care îți petreci marea majoritate a timpului.

Modul în care vă potriviți interiorul cu caracterul și gusturile dvs. va avea un impact semnificativ asupra bunăstării dumneavoastră.

Fiecare personalitate are un mediu în care se simte cel mai confortabil. Acest lucru se aplică culorilor, stilului și gradului în care spațiul tău este umplut cu diferite tipuri de obiecte.

Dacă doriți să vă potriviți designul interior în funcție de temperamentul dvs., trebuie să luați în considerare toate aceste trei aspecte.

Culorile

Acestea sunt cele care vă umplu cel mai mult camera și sunt fundalul pentru restul împrejurimilor.

În ceea ce privește stilul, nuanța este fundația absolută pe care se bazează totul.

Cele două tipuri de culoare de bază sunt:

  • Culori calde
  • Culori reci

Culorile ne pot da o senzație de căldură sau răcoare datorită asocierilor pe care le avem cu ele.

Să începem cu prima divizie. Culorile calde includ toate culorile precum galben, portocaliu și roșu. Prezența acestor culori ne face să ne simțim mai calzi, deoarece le asociem în mod natural cu soarele.

Pe de altă parte, în prezența unor culori precum alb, albastru și violet – ne vom simți mai reci, deoarece prezența lor ne aduce asocieri precum zăpada, apa, gheața.

A doua diviziune de culori este

  • Culori energice
  • Culori calme

Împărțirea culorilor în culori energice și calme este o împărțire în acele culori care ne dau energie, precum și cele care au un efect calmant asupra noastră.

Printre culorile energice, vom include toate culorile suculente. Culori precum portocaliu, galben, roșu, verde strălucitor. Prezența acestor culori ne infuzează cu energie. Atrage în special oamenii care sunt energici și optimiști în natură. Pe de altă parte, aceste culori nu sunt recomandate persoanelor de natură nervoasă, deoarece într-o astfel de situație pot acționa ca un iritant.

Culorile calme vor include toate tonurile pământii, adică: maro, bej, verde și, de asemenea, toate nuanțele de alb.

Aceste culori vor atrage persoanele cu caractere ceva mai calme, cu un caracter familial și cald. Culoarea albastră calmează, în timp ce maro și bej favorizează relaxarea.

Culoarea albă promovează puritatea minții și ajută gândirea creativă. Pentru persoanele cu o natură energică, aceste culori pot părea pur și simplu plictisitoare.

Fiecare culoare ne afectează individual în felul ei. Culorile ne pot stârni apetitul, ne pot construi încrederea și ne pot oferi mulți alți stimuli pentru bunăstarea noastră.

Putem combina și împleti toate culorile între ele. Ambele culori diferite și nuanțe particulare ale acestora.

Interioarele noastre nu trebuie să fie monocromatice. Păstrarea întregii camere într-un singur ton nu este o necesitate.

Stil

În funcție de caracterul nostru, ar trebui să ne gândim la stilul potrivit de a ne decora interiorul.

Dacă ești un introvertit și prețuiești liniștea, cu siguranță îți vor plăcea formele simple și ergonomice pe care le au stilurile moderne și minimaliste. Finisajele netede cu finisaje din cărămidă, lemn sau beton conferă acestui stil o senzație de spațiu. Aceste tipuri de elemente de design vă vor oferi un sentiment de libertate și vă vor permite să vă concentrați.

Dacă ești o persoană deschisă la lucruri noi și apreciază compania, cu siguranță vei fi impresionat de stilul scandinav. Miza pe confort, ospitalitate și funcționalitate va promova cu siguranță o atmosferă pentru petrecerea timpului liber cu prietenii.

Pentru cei cărora le place să-și exprime personalitatea prin interioare, stilul rustic, stilul colonial și stilul post-industrial, oferind libertate deplină de a plasa o multitudine de ornamente, vor funcționa bine.

Pe de altă parte, oricui apreciază eleganța îi va plăcea stilul clasic și stilul art deco. Ambele stiluri se caracterizează printr-o expunere neobișnuit de mare a elementelor și permit utilizarea nuanțelor de înaltă calitate.

Pentru oricine îi place, în același timp, o mulțime de ornamente, putem recomanda cu încredere și stilul colonial.

Daca apreciezi valorile sentimentale, atunci cu siguranta iti vor placea stilul englezesc si stilul rustic. Ambele stiluri sunt caracterizate de o multitudine de ornamente, oferindu-le aspectul lor clasic inconfundabil.

Decorarea

Decorarea interiorului are o importanță enormă în modul în care ne simțim despre caracterul nostru din el.

Despre ce vorbim?

Vorbim despre faptul că o persoană care apreciază spațiul trebuie să mizeze pe minimalism. Decoratiuni pe pereți, tablouri, copertine si tot felul de alte decorațiuni vor spori senzația de a fi copleșit.

Minimalismul va atrage cu siguranță și oamenii care prețuiesc funcționalitatea. Astfel de oameni le place când nu există nimic în cameră care să le distragă atenția. Acest stil este adesea recomandat atunci când lucrăm în casele noastre.

Pe de altă parte, oamenii care se percep ca având un interior opulent se vor găsi perfect în largul lor cu o varietate de creații. Bogăția ornamentelor le permite să-și exprime personalitatea și să se pună într-o stare emoțională, care este un element important al bunăstării.

Oamenii pasionați, care se identifică cu pasiunile lor, adoră să exprime acest lucru, prin diverse tipuri de elemente creative din camerele lor. Aceste tipuri de lucruri le permit, de asemenea, să creeze o atmosferă care este adesea inspirația vieții lor.

Concluzie

Multe elemente pot alterna unele cu altele. Nu trebuie să ne limităm la o singură culoare sau un stil. Să ne amintim că membrii gospodăriei sunt adesea mai mulți, ceea ce înseamnă să să ajungem la un fel de compromis.

Apoi trebuie să echilibrăm cu îndemânare întreaga încăpere, pentru a nu-i copleși pe cei care prețuiesc liniștea, sau să-i irităm pe membrii gospodăriei care apreciază culorile mai discrete. Folosirea stilului clasic, de asemenea, nu trebuie să însemne o abandonare completă a simplității pe care ne-o oferă stilul minimalist.

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editor al blogului Lavello, care este pasionat de subiecte legate de inima fiecărei case - bucătăria și designul acesteia. Iubește soluțiile funcționale, durabile și frumoase de care se pot bucura mulți ani. Datorită dragostei pentru natură, ea acordă o mare importanță materialelor naturale în designul bucătăriei. Scopul ei este să-și ajute cititorii să creeze bucătăria visurilor lor, unde treburile zilnice vor înceta să mai fie o treabă neplăcută și să devină plăcute și unice.