CÂND CHIUVETA NU SE POTRIVESTE ÎN MASCĂ

La suprafață, poate părea că tot ce trebuie să știți este circumferința marginii chiuvetei și volumul exterior al chiuvetei.
Cu toate acestea, practica arată că există alte câteva aspecte pe care ar trebui să le luăm în considerare înainte de a lua o decizie finală de a o cumpăra.

Cea mai frecventă greșeală atunci când alegeți o chiuvetă este să calculați suprafața totală pe care o va ocupa în cabinetul de mai jos.
Deci, ce ar putea merge greșit în timpul instalării?
Înainte de a ne potrivi chiuveta într-un dulap sau o mască, trebuie să răspundem la câteva întrebări importante:
Cum pot încadra chiuveta în dulap?

1. Baza absolută este că partea interioară a chiuvetei trebuie să se încadreze în interiorul dulapului.

Majoritatea dulapurilor de bucătărie sunt fabricate în dimensiunile 40 cm, 45 cm, 50 cm, 60 cm și 80 cm. Producătorii de chiuvete știu acest lucru, așa că puteți citi adesea în descrierile lor de produse ce dimensiune de dulapuri se va încadra într-o chiuvetă. Pentru ca o chiuvetă așezată pe un blat (cel mai popular tip de chiuveta vândută în prezent) să se încadreze într-un dulap, vasul său trebuie să se încadreze între pereții dulapului. Cu alte cuvinte: lățimea exterioară a cuvei (cuvelor) sale trebuie să fie mai mică decât lățimea internă a dulapului.

Înainte de a efectua o achiziție, asigurați-vă că rafturile dulapului dvs. pentru chiuvetă permit cuvei (cuvelor) chiuvetei să se așeze liber în interiorul acesteia.

 

2.  Ce este sub chiuveta noastră?

În continuare, trebuie să analizați ce intenționați să puneți sub chiuvetă. Dacă intenționați să plasați un anumit aparat, cum ar fi o mașină de spălat vase sau o mașină de spălat rufe sau un obiect sub chiuvetă, va trebui să luați în considerare dacă accesoriile chiuvetei vor permite acest lucru. De asemenea, merită să ne amintim că chiuvetele cu o scurgere au nevoie doar de spațiu sub dulap pentru chiuveta. Spațiul de sub placa de scurgere poate fi utilizat de exemplu: mașină de spălat vase, găleată sau alte accesorii de bucătărie.

 

 

 

 

 

 

3. Cum vor funcționa instalațiile sanitare?


Cert este că, pe lângă vasul chiuvetei, trebuie să aranjați un loc în dulap pentru mixerul de apă și scurgerea chiuvetei.
Instalarea lor ne obligă adesea să demontăm dulapul și să taiem o parte din părțile acestuia. Dacă cumpărați un dulap cu un sistem avansat de sertare și rafturi, puteți fi dezamăgit atunci când se dovedește că sistemul de instalații sanitare nu permite utilizarea lor.
Un alt lucru important este scăderea în scurgere.
Dacă scurgerea chiuvetei se execută în interiorul dulapului dvs., trebuie să rețineți că unghiul său de înclinare trebuie să fie suficient de mare pentru a permite scurgerea în canalizare.

4. Accesoriile nu vor ieși din conturul dulapului?

Accesoriile sunt cele mai trecute cu vederea. Când așezați chiuveta în dulapul dvs., trebuie să vă amintiți locul pentru dozator. Imaginează-ți o situație în care așezi o chiuvetă în dulap și o conectezi la instalație. Cu toate acestea, când vine vorba de instalarea dozatorului pentru detergent lichid, se întâmlă ca recipientul să se afle pe peretele dulapului dvs. și nu îl puteți instala. Acest lucru vă poate obliga să returnați dozatorul și să închideți orificiul găurit anterior, special pentru acesta.
Nu numai că acest lucru vă va face să pierdeți timpul cu returul, dar va strica și aspectul estetic al chiuvetei voastre.
Poate fi o idee bună să taiați o parte din peretele dulapului. Astfel puteți crea spațiu suplimentar pentru dozator.
Mai întâi asigurați-vă că dulapul sau peretele alăturat vă permite să faceți acest lucru.
Înainte de a cumpăra un dozator, este mai bine să vă asigurați că volumul său nu se extinde dincolo de dulap.

Rezumat

Există un motiv pentru care chiuveta este cel mai dificil lucru de instalat în bucătăria ta.
Atunci când selectați un dulap pentru chiuvetă sau chiuveta pentru dulapul dvs., analizați funcționarea acestuia în termeni de tâmplărie, hidraulică și electricitate.
Fiecare detaliu merită luat în considerare aici. Aparent, lucruri mici pot afecta dacă chiuveta se va potrivi în dulapul tău.

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editor al blogului Lavello, care este pasionat de subiecte legate de inima fiecărei case - bucătăria și designul acesteia. Iubește soluțiile funcționale, durabile și frumoase de care se pot bucura mulți ani. Datorită dragostei pentru natură, ea acordă o mare importanță materialelor naturale în designul bucătăriei. Scopul ei este să-și ajute cititorii să creeze bucătăria visurilor lor, unde treburile zilnice vor înceta să mai fie o treabă neplăcută și să devină plăcute și unice.