Asortarea blatului cu chiuveta – care dintre ele vă va servi și care vă va transforma munca într-un coșmar?

Alegerea unui blat de bucătărie ar trebui să se bazeze pe ceea ce vă așteptați de la acesta în ceea ce privește funcționalitatea, aspectul, metodele de întreținere și prețul. Probabil vrei să iasă în evidență estetic și să se potrivească cu designul interior. În același timp, îți dai seama că în fiecare zi este expus diverselor scenarii pe care le scrie viața.

Simți fiorul fricii că o pată va rămâne în urmă, stricând aspectul blatului tău? Se știe de mult timp că bucătăria este inima oricărei case. De aici se ridică mirosul de cafea proaspăt preparată dimineața, trezindu-i pe membrii gospodăriei somnoroși. Aici începe o nouă zi, care este unică și specială.

Într-o clipă, acest spațiu se transformă într-un tărâm al experiențelor culinare cu o varietate de arome și texturi, creând preparate unice. În acest fel, ajungem prin stomac până la inima celor dragi. Cât de des ne trezim să salvăm un fel principal de la ardere în ultimul moment, punând oala fierbinte pe blat? Suna familiar? De aceea este important ca blatul să poată facă față sarcinilor.

Tipuri de blaturi de bucătărie – avantaje și dezavantaje și modul de instalare a chiuvetelor Lavello.

Mulți alți factori vor depinde de materialul din care este realizat blatul, de ușurința sa de întreținere și de durabilitate. Și cel mai important – aspectul general al întregii bucătării după mulți ani de utilizare. Alegerea unui blat pentru bucătărie nu este niciodată ușoară, având în vedere că astăzi există o mare varietate de opțiuni pe piață. Trebuie să țineți cont de mai mulți factori care sunt individuali pentru nevoile noastre. Prin urmare, în acest articol vă vom ajuta să înlăturați orice îndoială atunci când asortați blatul potrivit la chiuveta noastră.

Blaturi laminate

Dacă visezi la o suprafață practică și ușor de întreținut, atunci îti recomandăm cu încredere blaturile laminate. Sunt cel mai frecvent alese datorită prețului redus și a alegerii extrem de bogate de decoruri și culori, potrivite tendințelor actuale. Datorită acestui lucru, putem alege cu ușurință blatul potrivit pentru orice stil de bucătărie. Puteți instala cu ușurință chiuveta Lavello, deoarece tot ce aveți nevoie este o gaură pregătită în blat. Instalarea clasică încastră este de departe cea mai ușoară modalitate de instalare. Pentru acest tip de blat, instalarea suspendată – adică din partea de jos a dulapului – nu va funcționa, deoarece, în ciuda eforturilor noastre, nu putem proteja materialul de înmuierea cu apă.

Chiuvete granit cu 2 cuve Lavello Elle 2.0

Blaturile laminate au o suprafață netedă, neporoasă, care nu absoarbe murdăria – nu se tem de cafea, ceai sau sucul de sfeclă, cu condiția ca pata să fie ștearsă suficient de repede! Un avantaj suplimentar este că nu există decolorare. Unii producători oferă blaturi cu un strat antibacterian, ceea ce facilitează menținerea igienei în bucătărie. Trebuie avut în vedere faptul că principalul dezavantaj al blaturilor laminate este că nu pot fi reparate în caz de deteriorare.

Prin urmare, trebuie să vă amintiți să nu puneți oale și tigăi fierbinți pe blat – în special pe cele luate direct de pe foc și să folosiți întotdeauna scânduri și suporturi la tăiere. Dacă se întâmplă să lăsați apă vărsată pe blat pentru o perioadă lungă de timp, nu avem cea mai bună veste – laminatul se poate deteriora în timpul contactului prelungit cu apa. Prin urmare, fiecare stropire trebuie îndepărtată în mod regulat. Din același motiv, este recomandat să nu puneți un uscător pe blat pentru vasele umede.

Blaturi din lemn

Vrei ca bucătăria ta sa încânte magic prin caldura si confortul ei? Lemnul cu siguranță încălzește interiorul și îl face unic. Funcționează bine în diverse amenajări, atât tradiționale, rustice cât și moderne, care îți permit să scoți în evidență întregul potențial al acestui material nobil. Este atemporal și ecologic. De fapt, ești la doar un pas de a te bucura de chiuvetă.

Poți instala singur, nu ai nevoie decât de o gaură pregătită în blat și… gata! Cu toate acestea, rețineți! Copacii de foioase sunt în general mai durabili, în timp ce copacii de conifere sunt moi și fragili. Vă recomandăm cu insistență lemnul de stejar și tec, deoarece nu absorb apă – puteți folosi fără ezitare tocmai în locuri precum bucătărie, care sunt deosebit de expuse apei.

Blaturile din lemn sunt solide și robuste. Trecerea timpului poate afecta, cu condiția să se îngrijească corespunzător. Acestea pot fi refinite în mod repetat, indiferent dacă au fost unse sau lăcuite.

Spre deosebire de blaturile laminate sau din piatră, un blat din lemn necesită impregnare frecventă și, în plus, necesită întreținere regulată. Dacă vă plac călătoriile în familie în afara orașului pentru fructe de pădure, aveți grijă deosebită când vă întoarceți, deoarece aceste blaturi nu sunt foarte rezistente la petele de la aceste fructe, precum și la sfecla sau căpșuni. Vederea unui impediment de acest gen ar putea într-adevăr să facă mizerabilă munca în bucătărie. Mai presus de toate, trebuie să fiți deosebit de atenți la vasele fierbinți, deoarece lemnul este un material inflamabil.

Blaturi de bucătărie compozite

Poate că ești o persoană căreia îi pasă dacă blatul perfect de bucătărie combină estetica cu durabilitatea. Vrei să te bucuri de o bucătărie în care să nu-ți faci griji cu privire la petele de sos de roșii atunci când sărbătorești în stil italian cu prietenii? O soluție excelentă este compozitul.

Nu este altceva decât un amestec de minerale măcinate, coloranți și un liant, de obicei rășină, și funcționează bine acolo unde piatra sau lemnul nu sunt întotdeauna suficiente. Acest material este termoplastic, poate fi modelat liber, astfel încât puteți obține cu ușurință orice formă. Pentru a scoate în evidență frumusețea unică a chiuvetelor noastre, vă sugerăm instalația clasică încastrat sau încastrabilă. Instalarea sub montaj va funcționa, de asemenea, bine. Avantajul unui astfel de blat este cu siguranță rezistența sa la pete și ușurința de curățare. Este rezistent la acizi, așa că acest lucru se poate face cu substanțe chimice obișnuite disponibile în magazine.

 

Compozitul este mult mai ușor decât piatra, deci nu există riscul de a deteriora părțile inferioare ale dulapurilor de bucătărie sau structura de susținere cu greutatea blatului. În percepție, este deja un material mai cald. Dacă sunteți un barista acasă, asigurați-vă că acoperiți aparatul de cafea cu pâslă, deoarece compozitul este predispus la zgârieturi. Tăierea unei lămâi direct pe acest blat este, de asemenea, ceva de visat. Deși compozitul este un material mai ieftin decât piatra, prețul este încă mare.

Blaturi de bucatarie din sticla

Îți pasă de aspectul original al bucătăriei tale? Sau poate ai nevoie să măriți optic și să luminezi un spațiu mic destinat cuceririlor culinare? Dacă da, atunci sticla va fi perfectă pentru această sarcină! Pentru fabricarea blaturilor de bucătărie se folosește sticlă călită și sticlă topită, pregătită din două foi de sticlă. Pentru această materie primă, instalația clasică încastră a chiuvetei va funcționa de minune.

Acest material extrem de impresionant este foarte rezistent la umezeală și murdărie, așa că vă puteți acorda atât timp cât aveți nevoie pentru a șterge sucul de portocale vărsat. În plus, acest material nu necesită întreținere sau impregnare. Arată cel mai bine într-o bucătărie modernă și minimalistă, dar se îmbină la fel de bine în stilurile rustice și industriale. Cu toate acestea, este foarte ușor să obții pete, amprente și alte murdărie pe o astfel de suprafață datorită suprafeței sale netede și reflectorizante. O astfel de soluție va funcționa pentru cei care nu văd nicio problemă în curățarea și lustruirea frecventă a sticlei. Merită să ne amintim să nu tăiați produsele alimentare direct pe el, deoarece este un material predispus la zgârieturi.

 

Noua chiuveta Lavello vs noul blat de bucatarie
Acum că am discutat despre diferitele blaturi de bucătărie în ceea ce privește punctele lor forte și punctele slabe și cum să instalați chiuvetele noastre, poate veni în minte următoarea întrebare: „ce să fac când blatul actual este în stare bună și vreau să înlocuiesc chiuveta cu una nouă?”. Special pentru tine, am pregătit un ghid care să te ajute să alegi singur chiuveta perfectă pentru blatul actual al bucătăriei. Aveți nevoie de doar 10 secunde pentru ca motorul nostru de căutare să vă ajute să găsiți potrivirea perfectă pentru gaura pre-tăiată din blatul dvs. actual.
Doar faceți click pe linkul de mai jos:

Găsiți chiuvete care întră în masca dvs.

Concluzie

Blatul de bucatarie nu este doar un spațiu de lucru în bucătărie, ci și unul dintre cele mai importante elemente în amenajarea întregii încăperi. În practică, se dovedește a fi un spațiu de lucru extrem de important. Prin urmare, este foarte important ca acesta să fie funcțional și durabil și, în plus, se armonizează perfect cu chiuveta Lavello. Într-o bucătărie în care este multă activitate, blaturile de bucătărie ar trebui să se remarce prin rezistența și durabilitatea lor excepționale, astfel încât să poată servi ani de zile. Numărul unu în acest sens sunt cu siguranță blaturile din piatră. Un anumit compromis între preț și calitate sunt plăcile compozite – mai puțin exclusive decât cele din granit. Pe de altă parte, un blat din lemn va funcționa bine într-o bucătărie cu caracter clasic, care va fi un loc extrem de confortabil. Dacă aveți un buget modest, cea mai rezonabilă alegere sunt blaturile laminate, disponibile într-o varietate de modele și culori. Sperăm că după ce ați citit articolul nostru, veți găsi blatul de bucătărie potrivit și îl veți potrivi cu chiuveta noastră, creând bucătăria visurilor dumneavoastră.

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editor al blogului Lavello, care este pasionat de subiecte legate de inima fiecărei case - bucătăria și designul acesteia. Iubește soluțiile funcționale, durabile și frumoase de care se pot bucura mulți ani. Datorită dragostei pentru natură, ea acordă o mare importanță materialelor naturale în designul bucătăriei. Scopul ei este să-și ajute cititorii să creeze bucătăria visurilor lor, unde treburile zilnice vor înceta să mai fie o treabă neplăcută și să devină plăcute și unice.